Pokoljárás - hát az volt - Hell Ride

Írta NaNa a Gondolataim motorozásról, munkáról, gyerekekről, meg ami még eszembe jut blogban. Megtekintés: 352

Szoktál motoros filmeket nézni? Melyik a kedvenced? Nekem ez nem lett az.

Mivel alapvetően szeretek filmeket nézni, időnként jut bele motoros film is. Ezeket akkor is végignézem, ha látom, hogy nem egy remekmű. A férjem ilyenkor szentségel és elmegy aludni, én meg azt mondom, hogy ez most munka, végig kell néznem. Aztán felrakom a Motoros Film adatbázisba is.

(A Sons of Anarchy első évadának első 10 perce után is így tett, én viszont végignéztem a sorozatot a hatodik évadig. A hetediket már nem vállaltam be munka ide vagy oda.)

[​IMG]

A Hell Ride című remekműre a sógorom hívta fel a figyelmem, amúgy a megjelenésekor már írtam a filmről egy beharangozót, de azóta nem került elő, még nem láttam. Tony - a sógorom - azt írta, Tarantino film, de nem is, Tarantino csak a producer volt, egyébként Larry Bishop rendezte meg írta a filmet - magának, mert a főszerepet is ő alakítja.

A port.hu-n az egyik hozzászóló azt írja, hogy "egy valóra vált macsó férfiálom", és amúgy tényleg annak tűnik. A pasik irtó koszos, de nagyon dögös motorokkal vonulgatnak ide-oda a sivatagban, ahol egyébként rajtuk kívül senki nincs, időnként elvágják valakinek a nyakát vagy lelövik nyílpuskával (emiatt majdnem elhittem, hogy Tarantino rendezte).

Néha megállnak egy bárnál, ahol félmeztelen (vagy tök pucér) csajok szívják egymás seggéről a kokót (tiszta Gangszta Zolee szöveg, ami szintén egy macsó férfiálom) és kínálgatják a puncijukat kéjesen, ahogy szerintem egy nő sem tenne soha - a férjem ezeknél a részeknél többször is felhívta rá a figyelmem, hogy most tanulhatok, hogy kell viselkednie egy vagány motoros csajnak. (Mivaaan??? Most miért nem mész aludni?)

A történet elég nehezen áll össze, mert sem a képkockák sem a szövegek nem adnak túl sok támpontot. Fröcsög a vér, riszálnak a csajok, vonulnak a motorosok olyan arccal, mintha mindig szarszag lenne - sehol egy rendőr, aki kérdőre vonná a szigor bikereket, hogy ugyan miért hagytak ott 5 agyonlőtt embert a motorjával együtt az országút közepén.

Némelyik párbeszédnél azt sem tudtam, hogy ki kivel van, nem derül ki, miről beszélnek és folyton hülye beceneveket pufogtatnak rendkívül szigorú hangon, hogy a végén csak néztem ki a fejemből, mikor rájöttem, hogy Comanche az egyben Bix és Sunny is.

Szóval ha jót akartok magatoknak, ne nézzétek meg! Vagy mégis. Rohadt jók a motorok, tényleg szépek a csajok, és a pasikról is elhittem, hogy igazi bikerek, bár Dennis Hoppert szerintem tréleren szállították az oldalkocsissal, hátulról meg kaszkadőr helyettesítette, de ez már megbocsátható 71 évesen (nyugodjék békében!)


Húsz évvel ezelőtt lehet, hogy megkajáltam volna ezt a filmet, de változnak az idők, most inkább a Grace and Frankiet nézem, az legalább vicces.
Ferenc, Vidék és SzGabó kedveli ezt.
  • Vidék
  • Yamina
  • NaNa
  • Vidék
  • Vidék
  • Ferenc
  • Vidék
Hozzászólnál? Jelentkezz be...