Lengyel turné - Wałbrzych

Írta MoncA a MoncA blogja blogban. Megtekintés: 199

Hogy mondják lengyelül, hogy jó zsaru, rossz zsaru? Dobry glina, zły glina?

Ezt játszották velem a biztonságiak, miután a felhők alatt végre megérkeztem a Wałbrzych határában álló kastély-komplexumhoz.

Eszem ágában sem volt bemenni, de gondoltam, hogy a nagy kastély bejáratáról azért lövök egy képet, ha már ekkora utat tettem meg. A lovaskastély melletti őrtől érdeklődtem, hogy behajthatok-e, mondta, hogy motorral nyugodtan, majd ahogy láttam, minden egyes behajtásról "vókitókin" keresztül tájékoztatta a fenti sturmbannführert is, így az én érkezésemről is leadta a drótot.

Meg is álltam egy olyan helyen, ahol aztán a kutyát sem zavartam a jelenlétemmel, jelesül egy kandeláber tövében rúgtam ki a sztendert. Még le sem szálltam, már lengyelül ordítva jött felém a "rossz zsaru", hogy nagyon gyorsan húzzak el onnan, mármint nem a pózna mellől, hanem úgy egyébként. Miután közöltem vele, hogy egy kukkot sem értek abból, amit mond, mert magyar vagyok (na jó, azért értettem a lényeget), duzzogva megjegyezte, hogy akkor 6 PLN lesz a parkolás. A kb. 500 Ft nem vágott volna földhöz, de nem tudtam mit kezdeni ezzel a kirohanással, így elbúcsúztam tőle egy gyors "dziękuję, bye" kissé furára sikerült nyelvi zavarral, aztán pár száz métert visszagurulva megálltam az erdő szélén, ahonnan gyalogosan kerestem fel azt a sziklát, ahol a "fészbúk-fotókat" készítik.

Nem messze innen, szintén az erdőben áll egy mauzóleum is, ahová egy gyönyörű kovácsoltvas kapun keresztül lehet bejutni.

Végezetül visszagurultam még a lovaskastélyhoz is, de egy kapualjból lőtt fotón kívül azt is csak kintről csodáltam meg.

A területet egy kőúton hagytam el, a mellette fekvő réten is valami lovas tanpálya lehetett felállítva, mert így sövény nélkül labirintusnak elég gagyi lett volna.

További képek:
https://www.facebook.com/pg/MoncA.motoron/photos/?tab=album&album_id=139306111149955&__tn__=-UC-R

vDSCF9735.jpg vDSCF9740.jpg vDSCF9742.jpg vDSCF9744.jpg vDSCF9753.jpg vDSCF9756.jpg vDSCF9761.jpg vDSCF9762.jpg vDSCF9765.jpg vDSCF9769.jpg
bocsi, Vidék és Szegecs kedveli ezt.
  • Vidék
  • MoncA
Hozzászólnál? Jelentkezz be...