Lengyel turné - utam az első szállásig (645 km)

Írta MoncA a MoncA blogja blogban. Megtekintés: 197

Minden túrának van valami kiindulási pontja, amikor az ember fejéből kipattan, hogy miért éppen oda kéne menni. A lengyel út ötlete tavalyra nyúlik vissza, amikor felmentem Észtországig, de eltökéltem, hogy csak Litvániában kezdem a nézelődést, hogy ne húzzam az időt közelebbi helyszínekkel. Már akkor eltökélt szándékom volt, hogy le kéne nyomnom egy lengyel körutat, abban bízva, hogy egy ekkora országban biztos akad elég látnivaló.

Tisztában voltam vele, hogy az éghajlati adottságok miatt júniusban van a csapadék maximum, de már nem akartam tovább halogatni a túrát. Indulás előtt azért figyelmeztettek páran, hogy épp ítéletidő tombol a déli régiókban, de ez sem tántorított el, június 23-án, kedden reggel felmálháztam a motort és útnak eredtem.

Már a Zemplén mellett haladva elindult a „rákkendroll”, esni kezdett, a határon átlépve pedig olyan viharos szél fújt már, hogy a tankra hasalva próbáltam tompítani a széllökéseket. Az ítéletidő mellett az útfelújítások és az ezekkel járó elterelések is lassították a haladást, ráadásul a lengyel oldalon már/még folyt a kárelhárítás, sok helyen kotorták az útra hordott törmeléket, letört faágakat.

Csak a határokon álltam meg, hogy szeretteimnek elküldjem a „státusz” sms-eket, így az első tervezett megálló előtt – ami egyben a szállásom helyszíne is volt – csak a szlovák-lengyel határ mellett pár száz méterrel készítettem pár fotót.

Ugyan a kiszemelt kempingben szálltam meg, de az esőre való tekintettel sátrazás helyett inkább kivettem egy 1 csillagos kis faházat, majd a lemálházást követően egyből megindultam az innen kb. 1 km-re lévő Zamość történelmi belvárosába.

vvDSCF8654.jpg vvDSCF8652.jpg vvDSCF8653.jpg vvDSCF8656.jpg vvDSCF8657.jpg vvDSCF8658.jpg vvDSCF8659.jpg
NaNa, Vidék, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
  • Vidék
  • MoncA
Hozzászólnál? Jelentkezz be...