Lengyel turné - Chopin szülőháza (Żelazowa Wola)

Írta MoncA a MoncA blogja blogban. Megtekintés: 170

Łódź után a szállásom felé vettem az irányt. Egy olyan kempinget néztem ki magamnak, ahol repülők, autók, motorok is ki vannak állítva a szabadban, illetve egy sátorban. De amilyen a szerencsém, közölték, hogy a járványra való tekintettel nem nyitották meg a szállás szekciót. (Halkan jegyzem meg, az étterem rész fullon volt egymás arcába lihegő, maszk nélküli fogyasztókkal.)

Nem volt már éppen korán, én meg ott tobzódtam elázva, úgyhogy berohantam a településre és azonnal kértem egy szobát egy jópofa kis panzióban. Bizony, ez a veterán RR állt előtte.

Másnap reggel sajnálattal vettem tudomásul, hogy a számomra oly kedves Arkadia Park az előző napok esőzései miatt egyáltalán nem fog kinyitni, így célba vettem a következő állomást, amit kis mellékutakon közelítettem meg. Még a híd is pallókból állt.

Na de ez most a Chopinről szóló bejegyzés, úgyhogy nem ragozom tovább. Szüleim anno nem restelltek beíratni klasszikus zongorára, és hát elég nehéz volna letagadnom, de nekem Chopin a non plus ultra. Ennek megfelelően szégyen ide vagy oda, de könnybe lábadt szemekkel lépkedtem a parkon keresztül a Mester szülőháza felé. Bent sajnos nem lehetett vakuzni, úgyhogy a képek java részétől a vállalhatatlan minőségük miatt most megkímélem a nagyérdeműt, de a park is megér egy misét, akarom mondani, egy impromtu-t.

További fotók:
https://www.facebook.com/pg/MoncA.motoron/photos/?tab=album&album_id=136605914753308&__tn__=-UCH-R

vDSCF8907.jpg vDSCF8914.jpg vDSCF8947.jpg vDSCF8919.jpg vDSCF8921.jpg vDSCF8926.jpg vDSCF8939.jpg vDSCF8942.jpg vDSCF8944.jpg vDSCF8945.jpg
NaNa, bocsi, Szegecs és 1 másik tag kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...