Lengyel (cseh?) turné - készülődés (4. rész)

Írta MoncA a MoncA blogja blogban. Megtekintés: 371

Még 2018 tavaszán rendeltem magamnak egy lábszárvédős térdprotektort, miután kiderült, hogy a cordura nadrágom beépített térdvédője semmilyen szinten nem látja el a feladatát. Mindenképpen valami nadrágon kívül hordható típust szerettem volna, ami nem belebújós, hanem felcsatolható, így hosszas böngészés után a Forma Tri-Flex-re esett a választásom. Minden üzletben 28 ezer magyar forint volt az ára, de megtaláltam azt az egyetlen itthoni forgalmazót, akik nem akarják az ember seggéről lenyúzni a bőrt, náluk akció nélkül is csak bruttó 18 ezer Ft-ba került.

Én is gyakran elfáradok, így nem várhatom el, hogy a térdvédő gumírozott pántlikája is bírja az idők végezetéig. Régi cuccot akkor szoktam csak a kukába hajintani, ha már menthetetlennek vagy használhatatlannak ítélem meg az állapotát, ezért inkább nem túl profin, de mindkét darabon felújítottam a felső rögzítőpántot.

v DSCF8583.jpg

Van nekem egy 1870-ben gyártott, kagylóberakásos Singer varrógépem, aminek a mai napig hibátlanul működik a mechanikája, illetve egy saját varrógépasztala öntöttvas lábakkal és hajtókarral, a tetején egy 4 fiókos, intarziás felsőrésszel. Ezt csak érdekességképpen írom, mert a varrógép a polcomat díszíti, viszont az asztal eredeti funkciójának megfelelően üzemel, ergo ez a varróasztalom.

v DSCF8607.jpg

Túratársamtól kaptam ajándékba gumipántot és tépőzárat, az eredeti szivacsokat megmentettem a régiről, beizzítottam a XXI. századi Singer-gépemet, és az alábbi képek tanúsága szerint kreáltam rá új rögzítőket.

v DSCF8590.jpg
v DSCF8591.jpg
v DSCF8598.jpg

Miután a cordura elég csúszós anyag, így az új gumik ellenére lehet, hogy majd varrok a nadrágszárak mindkét oldalára egy-egy vezetőt is, azon átbújtatva kizárt, hogy lecsússzon a lábamról.

v DSCF8596.jpg
v DSCF8603.jpg
bocsi, Vidék, Vickancs és 1 másik tag kedveli ezt.
  • birge
  • MoncA
  • Vidék
  • MoncA
Hozzászólnál? Jelentkezz be...