Lengyel (cseh?) turné - készülődés (3. rész)

Írta MoncA a MoncA blogja blogban. Megtekintés: 275

A pakolással kapcsolatban már írtam néhány gondolatot anno. Alapvetően nem sok mindenen fogok változtatni, de némely dolgokban muszáj több komolyságot mutatnom. Nem is feltétlen a komfortom növelése érdekében, inkább csak nem akarom magam feleslegesen szívatni.

Idén minden nagyobb túrámon fokozottabban fogok ügyelni a vízlepergetésre, vízhatlanságra, kicsit talán az éjszakai melegítésemre is. Most sem fogom túlspirázni, tehát nem veszek esőkesztyűt, csizmára húzható fittyen-:futty2:öt, viszont a csomagjaim védelmére tudatosabban készülök.

Ma elszaladtam az „esőhuzat boltba”, és vettem két kisebb és egy nagyobb túrazsák esővédőt. A két kicsi menne az oldaltáskákra, a nagyobb a hengerzsákra, a hátizsákomhoz pedig még anno vettem egy ugyanilyen márkájú huzatot. Beszereztem még 3 db életmentő fóliát (kell a dráma, mi másnak nevezték volna el, bár medve ellen nem véd), egy felfújható kispárnát (eddig a karomat gyűrtem a fejem alá, ha oldalvást aludtam), és ha már ott jártam, vettem egy sátrat is. Hogy mit tud a sátor, fogalmam nincs, annyi biztos, hogy kétrétegű és olcsó volt, a többi nem érdekel.

Szülinapomra kaptam egy normális hálózsákot is, most fogom majd felavatni, illetve elég jól bevált a kisméretű, felfújható matrac is, az is fog valamit a hidegen alulról.

Ma már nem volt időm, de mindenképpen veszek majd impregnáló mosóadalékot, illetve sprayt is. Azt tervezem, hogy jövő héten minden cuccomat átmosom vele, a sprayt meg addig fújom a kabátomra és a nadrágomra, míg be nem görcsöl a mutatóujjam. Már az is fél siker, ha „ártani nem használ”.

Esőkabátot, nadrágot természetesen viszek magammal, én a kétrészest preferálom, ezt is jól összefújkálom majd indulás előtt. A bakancsom viszont szemerkélő esőben is teljesen átázik, itt továbbra is a „zoknira nylonzacskó” lesz a befutó, nem akarom túllihegni.

Gondolom, mondanom se kell, de a tárolóimban minden motyóm, legfőképp a ruhák eddig is két rétegben voltak zacskózva, ezen nem kívánok változtatni.

Egyébként meg tök feleslegesen vettem meg az esővédő cuccokat, mert nálunk a család legifjabbjai mindenhez IS értenek, úgyhogy Matyi mellett Borcsa unokahúgom is kitett magáért, készített nekem egy esőűző festett felhős trikót, amit elég felvennem, ha elkezd beborulni.

v DSCF8542.jpg v DSCF8543.jpg
bocsi, NaNa és Szegecs kedveli ezt.
  • NaNa
  • MoncA
Hozzászólnál? Jelentkezz be...