Lengyel (cseh?) turné - készülődés (2. rész)

Írta MoncA a MoncA blogja blogban. Megtekintés: 267

A motor a túra lelke, ez nem vitás, ezért gatyába rázattam Bobiét...

Honda Szallerbeck - avagy hogyan kell egy nőt boldoggá tenni

Fizetés nélküli hirdetés következik:

Történt ugyanis, hogy amikor kiszemeltem magamnak Bobiét, épp Feri volt az értékesítő abban a kereskedésben, ahol a motort végül megvettem, de sajnos az átvételkor már nem osztozhatott az örömömben. Viszont ahogy öregszem, megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy apróbb gesztusokkal támogassam azokat, akiknek elismerem a munkáját. Így történhetett meg, hogy immár a Honda Szallerbeck csapatát erősítő Ferinkre ráírtam, tudná-e ajánlani a szervizüket. Mivel ő az a fajta ember, akiről süt, hogy igazat mond, az ajánlása alapján le is beszéltem egy időpontot az átvizsgálásra.

Rögtön meg is kaptam a VIP-státuszt és az ezzel járó mindenféle jófejséget. (Kicsit zavarban is voltam, nem tudom, mennyire kell ilyenkor allűröket felvenni, ezért inkább normális maradtam, remélem.)

Ma elkészült a motorom, az olaj és olajszűrőn kívül lényegében csak első fékbetétet és légszűrőt kellett benne cserélni. A betéten még volt 2 mm kopóréteg, a légszűrőre csak annyit mondtak, hogy botrányosan nézett ki. Kérdésemre, hogy mégis mit találtak benne, kicsit csodálkozva mondták, hogy temérdek homokot. Ezen igazából csak én nem lepődtem meg, tudva, hogy milyen helyeken mászkálok vele, még ha a fotók alapján sokan azt is hiszik, hogy csak pózolni állok meg egy föld- vagy homokút elején, aztán egyből vissza is rángatom az aszfaltra a kattintás után. Hát nem! :-D

A vevőtérben Matyi volt a segítségemre, vele beszéltem át érkezésemkor, hogy várhatóan milyen jellegű beavatkozásokra lesz szükség, illetve a motor átvételekor, hogy mi valósult meg a gyakorlatban. Amíg a papírmunkára vártam, kint az udvaron összefutottam Marcival is, ő varázsolta vissza Bobié általam csak "dubogó"-nak mondott bitang hangját, meg persze mindent ő cserélt rajta, amit csak kellett. Ráadásul úgy le is mosták, hogy újra felismertem a motor eredeti színét.

Ajándékba kaptam egy új rendszámtáblatartót is, aminek szintén örültem, mert huplis, macskaköves utakon annyira zizgett már, hogy csak remélni tudtam, hogy nem hagyom el útközben a táblát. A kulcscsomómat pedig új fityegő díszíti, szerencsére nem plüsscicát lógattak rá, hanem egy pofás kis kulcstartót.

Szóval, aki teheti, irány az Üllői út 812.!

v DSCF8539.jpg
v DSCF8540.jpg
v DSCF8537.jpg
Hozzászólnál? Jelentkezz be...