Kifordított ünnepek

Írta NaNa a Gondolataim motorozásról, munkáról, gyerekekről, meg ami még eszembe jut blogban. Megtekintés: 738

Tegnap este a híradó egyik riportjában azt taglalták, hogy milyen sikeresen telt a "Torkos Csütörtök", hiszen évről-évre egyre több vendéglátó hely csatlakozik ehhez a sikeres kezdeményezéshez...

Egyből a naptárhoz rohantam, hogy megnézem... Mostanában úgy telnek el a napok a kisbaba mellett, hogy azt sem tudom, milyen nap van, de azért két héttel csak nem számoltam el magam! És valóban nem.
[​IMG]

Néhány éve valami tehetséges marketinges találta ki, hogy hozzák vissza a köztudatba ezt a néphagyományt. A Farsang végét jelentő Hamvazószerda után ugyanis kezdődik a böjt, ami egészen Húsvétig tart. Ez ugye azt jelenti, hogy ez alatt a negyven nap alatt se húst, se alkoholt nem lehet fogyasztani. Nem tudom, pontosan mi vonatkozik a sütikre, de pl. bulizni, mulatni, táncolni sem lehet... mondjuk alkohol meg kaja nélkül minek?

Viszont hogy a farsangi buliról maradt sok sütit meg húst ne kelljen kidobni, valahogy kialakult az, hogy csütörtökön még gyorsan mindent felzabáltak a népek... (Amúgy ez is megérne egy blogot, hogy mit ér az olyan böjt, amit már a második nap megszegnek össznépileg...)

Szóval ezt az ötletet meglovagolva pár éve ezen a csütörtökön az éttermek kedvezményesen várják a vendégeket. Tavaly mi is voltunk... érdekes tapasztalat volt, és tényleg tele volt az az étterem is.

Csakhogy idén a Torkos Csütörtök Valentin napra esik (ami ugye szintén egy marketingesek által kreált, Magyarországon semmilyen hagyománnyal nem rendelkező "ünnep"), ami önmagában is jó sok bevételt hoz a virágárusoknak meg a vendéglősöknek, tehát a kettő nem eshet egybe! Szóval így lett két héttel hamarabb a Torkos Csütörtök...

Mégsem mondhatták minden Bálintnak, hogy ünnepeljenek máskor... meg az minden naptárban ott van kerek perec.

És akkor azt a vesszőparipámat még meg sem említettem, hogy a farsangi mulatságok is konzekvensen a böjt alatt szerveződnek legtöbb esetben. Február végén, március elején már épp elég jó az idő ahhoz, hogy az emberek megunják az otthoni begubózást, ezért ebből az apropóból bulikat szerveznek... pedig a Farsang épp a tél elűzéséről szól, szóval most van itt az ideje!!!! (És idén február 13-án van a vége.)
  • bae
  • Yamina
  • NaNa
  • bae
  • NaNa
  • bae
  • Vidék
Hozzászólnál? Jelentkezz be...