Hungaroring Motoros Akadémia Dirt képzés

Írta Today a Today blogja blogban. Megtekintés: 2916

A női motoros nap után eldöntöttük, hogy ki kell próbálnunk ezt a cross témát. Valahogy sosem vonzott, inkább naked párti vagyok már jó pár éve, (gyerek koromban chopper szerelmes voltam, de úgy látszik a motoros ízlés is változik) de a női motoros napon nagyon megtetszett az a kis ízelítő. Végül sikerült összehoznunk az időpontot és egy szép napos szombat délután meg is érkeztünk a ringre.

Németh Roland gurult ki elénk a kapuhoz és egy bemutatkozás után már indultunk is befele. Volt egy rövid pisi-regisztráció-papírozás-kávé kör és már pattantunk is fel a kis yamaha xt 125-ösökre

A pályánál gyorsan le is szálltunk róluk, mert fontos a bemelegítés. Utána Roland végigvezetett minket a pályán és elmagyarázta a feladatokat. Hogyan üljünk a motoron, hogyan tegyük ki a lábunkat. Helyes kartartás, megfelelő nézőpont kiválasztás, gázadagolás, első és hátsó fék használat és minden okosság ami nagyon NAGYON hasznos és csak ilyen tréningen tudhatja meg az ember.
A feladatok hihetetlen élvezetesek voltak. Nyolcas, piskóta, bója körbemotorozás mindkét irányba, emelkedő, lejtő, szlalom, első kerék állóra fékezés, szalagkorláton átmotorozás és mindenféle jóság, ami így leírva nem olyan izgi, de egy kis crosson sokkal viccesebb. És nem kicsit fárasztó! De a mozgás öröme még pluszban hozzátett az élményhez.
Volt két majdnem esés és Nelly közelebbről is megnézte a földet, de aztán leporolta magát és mint egy igazi sport lady ment is tovább. Így megtapasztaltuk ezt is, és inkább a porban mint a közúton!

Mindenkinek nagyon ajánlom! Roland nagyon jó tanár, mindig megdicsért és hasznos tanácsokkal látott el, éreztük is, ahogy egyre jobban mennek a feladatok és egyre jobban merjük dönteni a motort. A végén már mertem teljesen kiülni a motor szélére, kis lábamat teljesen előre raktam és egészen úgy éreztem magam mint egy cross versenyző!

Teljesen beleszerettünk a crossozásba. Persze jól elfáradtunk és a lábamra nőtt egy tenyérnyi lila folt, olyan erővel szorítottam a tankot, de még így is olyan jó volt hogy nemsokára megint megyünk. A tanultak nagyon hasznosak voltak. A saját motoromat is jobban éreztem a tanfolyam után. Köszönjük az élményt és mindenki aki teheti menjen el egyet dirt-özni, mert nagyon jó és azoknak is mutat újat akik már régóta motoroznak.

Képek pedig itt:
https://www.facebook.com/uralomamotorom/photos/?tab=album&album_id=1719897038252650
  • NaNa
  • ekime6
  • Yamina
  • birge
  • Vidék
  • Today
Hozzászólnál? Jelentkezz be...