Hogyan induljunk el motororal 20, egyszerű lépésben?

Írta birge a Az Első tiszt Kapitány lesz blogban. Megtekintés: 348

A héten az öcséméknél vigyázok a háziállatokra, kiköltöztem hát az agglomerációba motorral. Ettől sokkal izgalmasabbá váltak a reggeleim.

Helyszín: Budapest melletti település, aszfalt csak a főbb utcákon, amúgy homok bokáig. A kapu előtt kis emelkedő, homokból természetesen.

Nehezítő körülmények: 2 db, egyenként 40+ kilós kutya, akik rajonganak az emberekért és utálják a motorokat, + 3 darab kismacska, akik az embereket és a motorokat is utálják, viszont nagyon szeretnének bejönni a lakásba, ahova nem szabad nekik. Van garázs, de az előtte lévő behajtó szélét rönkök, rollerek és más, odahányt tárgyak borítják, a közepén a szerelőakna egyik takaróléce nem passzol, ezért 5 centiméteres bukkanót képez. Az utca végig homokos, bringázni tanuló kisgyerekekkel gazdagon díszített.

Nos nézzük tehát, hogyan induljunk el motorral reggelente 20 lépésben!
 1. Pakold össze a cuccokat egy táskába, vagy zacskóba (doboz van a motoron), amiket aznap vinni akarsz.
 2. Öltözz lengén, úgyis leizzadsz 20 másodpercen belül.
 3. Menj ki. Csukd be az ajtót. Számold le a kölyökcicákat a teraszon. Ha háromnál kevesebbet látsz, nyisd ki az ajtót és paterold ki a hiányzó cicá(ka)t.
 4. Kösd meg az egyik kutyát.
 5. Nyisd ki a garázsajtót.
 6. Paterold ki a másik kutyát, aki már be is szökött a garázsba és a szemetesből veszi ki épp az üres alutasakokat.
 7. Kezdj el óvatosan tolatni a motorral. Vigyázz, mert a kutya vagy mögötted van, vagy a kerék alatt.
 8. Csukd be a garázsajtót. Ellenőrizd, hogy a kutya kint van-e. Ha nem, ismételd a 6-os pontot.
 9. Told ki a motort. A bukkanón vagy told át izomból, (seggel hátra természetesen), vagy kerüld ki centinként a rönk, illetve a rollerek irányába. Ezt szabadon kiválaszthatod.
 10. Nyisd ki a kaput. Parancsold vissza a kutyát
 11. Told ki a motort. Vagy egyensúlyozz vele a homokbucka tetején, fél lábbal a sztender alá rugdosva a direkt erre a célra odakészített sörösdobozt, vagy told ki az útra, remélve, hogy nem jön semmi a következő 5 percben (szerencsére általában nem.)
 12. Parancsold vissza a kutyát.
 13. Csukd be a kaput. Belülről, te butus, hát rövidnadrágban akarsz motorozni menni?
 14. Menj be a lakásba, közben parancsolj le magadról 2 db, 40+ kilós ugráló kutyát. (Igen, azt is, amelyik meg van kötve. Hosszú a lánc, elér az ajtóig.)
 15. Vedd fel a hosszúnadrágot, csizmát, kabátot. Izzadj le.
 16. Zárd be az ajtót. Ismételd meg a 3-as pontot.
 17. Menj ki a kapun. Parancsold le magadról a kutyákat. Csukd be a kaput.
 18. A kutyák éktelenül csaholnak, ezért úgy, ahogy vagy, gurulj le a buckáról és menj el az utca végéig a homokban. Eközben próbálj egy gyereket sem elütni. Sisakkal, többivel most ne törődj, a táskád dobd a hátadra, vagy a zacsit a kormányra, csak úgy elegánsan.
 19. Állj meg a "főúton", itt már aszfalt is van, szóval nem kell attól parázni, hogy elborul a motor. Végre nyugodtan beöltözhetsz, csak arra figyelj, hogy ne jöjjön semmi - itt már óránként 4-5 autó is előfordul! (Azok viszont 70el.)
 20. Indulj el motorozni.
Hogyan gyere haza X lépésben?
 1. Állj meg a motorral a kapu előtt.
 2. Szállj le, vedd le a sisakot, protektorokat és tegyél mindent a dobozba.
 3. Nyisd ki a kaput, és "Zafírak*rvaanyádezfáj!" felkiáltással finoman add a kutya tudtára, hogy bár te is hallatlanul örülsz, hogy újra láthatod, de azért jó lenne, ha nem ugrana rád nekifutásból, izomból mind a 40+ kilójával.
 4. Ha a kutya többé-kevésbé megnyugodott, próbáld meg irányba állítani a motort és feltolni a buckán.
 5. Nem megy.
 6. Próbáld újra.
 7. Az a k*rva homok mindig kimegy a lábad alól, a motor meg sem moccan. Az egyik kutya a lábad alatt, a másik eközben a élénken próbálja eltépni a láncát*, mert ő is nagyon szeretne részt venni a buliban.
 8. Hagyd az egészet a francba, nemsokára hazaér a barátod, majd ő betolja. Hagyd a motort az út közepén, remélve, hogy nem jár arra senki és addig játssz inkább a kutyákkal.
*állatvédők kedvéért: sajnos a kutyát muszáj megláncolni, mert hiába a kerítés, az elektromos nyakörv és a zárt kapu, a kutya szökik. Már az egész település ismeri. Természetesen csak akkor van leláncolva, amikor senki nincs itthon, hogy vigyázzon rá, a lánc hosszú, a kutyának van mozgástere, árnyéka, vize, háza, és kutyatársa a bajban. Ahogy hazaérek, elengedem, és egy baromi nagy kert áll a rendelkezésére.

Update: Ma reggel, amikor természetesen késésben voltam, elszökött az egyik kutya. Szerencsére úgy 20 perc kétségbeesett "gyerehazaazonnalvagyhotdogotfogunkvacsorázni" üvöltözés és a szomszédok spontán segítsége után meglett.

Majd amikor hazavittem, megkötöttem, megdorgáltam, és végigcsináltam az első 18 fenti pontot, az utca végén az alábbi kép fogadott:

(Segítek: a motor, motorossal együtt nem fér át alatta akkor sem, ha ráfekszem a kormányra. Még jó, hogy volt rajtam bukósisak, amikor ezt teszteltem. Úgyhogy leszálltam, kétrét hajolva áttoltam, majd visszaültem - a munkások meg kaján vigyorral nézték.)

Csatolt fájlok:

Vidék, Szegecs, MoncA és 1 másik tag kedveli ezt.
 • NaNa
 • birge
 • birge
 • Yamina
 • birge
Hozzászólnál? Jelentkezz be...