Dalmát-ország sokadjára 2.rész

Írta sp1szacsa a sp1szacsa blogja blogban. Megtekintés: 511

kb 11 fele ébredek a szomszédban kisgyermek sír, mekkora mázli nem aludtam át az egész napot.
Összefutok a gazdával, rendezném a számlát 30 euro, mentegetőzik közben, hogy 2 személyre is ennyi lenne, de sajnos ez az ár, nem probléma mondom, így is köszönöm a kedvességét.

Munkálkodnak a bélgolyhók, enni kell valamit irány Gusti vendéglője, naná, hogy makréla lesz a menü. Megint nem tévedtem a hely a falu szinte leg jobb étterme a csinos dalmát lányok még mosolygósak is és a szóbeszéd ellenére már nem bajszosak sőt, mondhatnám csinosak, ha sok volt a karlovacko :)
Végezeve az ebéddel irány a strand, naná nem hagyom ki.
Pár óra lubickolás után irány a Gusti vár a hideg Karlovác, és a vacsora a laposkát is a hónom alá dobom, hátha írnék is valamit. Rendelek, naná hogy halat, mást otthon is lehet. Mellettem lévő asztalnál „Magyarkiccsalád” fél perce sem ülnek, az ujgazdag magyar paraszt már hőbörög, hogy hol a pincér persze a placc tele a pincérek pörögnek ezerrel… / nem vár sértődötten felpattannak/ ezt elkeféltétek gondolom magamban itt a legjobb a konyha.
Nem tudok betelni a látvánnyal a tele a kikötő beszélgető emberek serege a tenger „íze” és a hely szelleme szinte lenyűgöz. Mellém kéretőzik két srác olaszul beszélnek nem is figyelem mit, csak arra leszek, figyelmes mikor előveszik a térképet és a Zadar fele vezető utat nézegetik.
Valami olyasmit értek mintha autópályán mennének. Belepofázok, nem bírom ki…
Kérdezem miért nem a parti úton mentek? én Németül ők Olaszul beszélnek.. De értem, hogy mit akarnak, valszeg ők is hogy én mit mondok…
Mondom én motorral megyek de azt az utat ki nem hagyom 200 km tömény kanyar gyönyörűséges aszfalttal amit itthon csak álmukban gondolnának a moccosok. Megbeszéljük hogy jönnek ők is, csak ekkor döbbenünk rá hogy mi motorosok vagyunk egy Triumphfal és egy monsterrel vannak.
Belemerülök az írásba tenger i sós levegő és a Horváth vendégszeretet, de lassan kidobnak, este 11 fele jár már.
Gyorsan alszom sokat reggel indulás Zadar s ha sikerül Makarszka.
Mint a tej úgy alszom, nem kell ringatni, a teraszon nemzetközi kommunikáció hallik Német olasz Angol vegyesen… Szép kis kavalkád…
Pirkad, néha fel-felriadok, a gépet épp látom az ablakból. Megnyugtat, megvan ;)
Mennék már, de még alszom kicsit, úgy döntök. Aránylag gyorsan reggel lett pakolás, málházás irány Zadar.
A megbeszélt időpont előttr ott vagyok a digók sehol, mondom nagy baj nem lehet iszom egy machiatot (tejeskávé) és indulok, mire fizetek előkerülnek alkalmi társaim is felmálházott motorokkal.
Na kérem ez a parti út ez a motoros tomaten (paradicsom) a motor pontosan halad az íveken kanyart kanyarra halmozva kb200 km tiszta gyönyör nincs kátyú nincs útfelbontás…
Gyönyörű hosszú íves kanyarok az új gumik pontosan rajzolják az általam választott íveket, az olaszok is belejönnek, s néha elsül valamelyikünk agya akkor előre tép, de a következő kiállónál megvárja a többeket. A Horni szépen duruzsol a futómű követi azt a kevés egyenetlenséget ami az aszfalton akad, hála az új rugóstagnak és az állitható 600RR első telóknak, a fékem is 600RR radiális, csak a fékerő változását érzem a 310 es tárcsákkal olyan finom, hogy csak rá kell gondolnom arra hogy fék s már lassítok is.
Majdnem Zadarban vagyunk, de kis probléma akad semmi kedvem ezek után a kanyarok után autópályázni, a táblák arra kényszerítenének, de a 4 sávos autópálya kapu előtt van egy kis menekülő útvonal a GPS szerint át a híd alatt, kipróbálom múúúködik. Beérünk Zadarba irány a kikötő tavalyelőtt is bejött a piaci nyüzsi, a motort letámasztjuk a tengerparton legalább ők is gyönyörködnek a tengerben :)
Ebéd gyanánt gyümölcsöt eszem szinte ingyen…
A fiúk invitálnak, maradjunk itt estére valami jó helyen bulizni kellene. Előadom a bajuszos sztorit a srácok sírva nevetnek a poénon. Mondom, maradok… mi bajom lehet.
nekik volt szállásuk már, invitálnak, hogy maradjak velük, beszállok a szállásba csak mosolyognak, váltok okés akkor enyém a vacsi és akkor egálban vagyunk. Bólogatnak, és megyünk a szállásra. Hamar gatyába rázom magam leizzadtam az úton gyönyörű napos volt az idő, saccolok vagy 28 fokra.
Sajnos a kis fotós gépem nem bírta a párát felmondta a szolgálatot, így nem tudok képekkel szolgálni, de ígérem legközelebb az is lesz.
Este gyors kaja és keresni valami szórakozóhelyet itt nem nehéz, minden hol szórólap hegyek, az digók érzik hova kell menni jó hely Funky zene szép csajok elég sör, a lábamba, beleugrik a buggee…
Rengeteget táncolok ugyan nem az én korosztályom, de ez itt senkit sem érdekel, csak nyomom és nem üresedik köröttem a parkett így nem is feszélyezem magam s nem is néztem az órát csak arra lettem figyelmes, hogy már zárni is akarnak. így haza vettük az irányt a fiatal olasz becsajozott ő nagyon közelről beszélt a lány szájába biztosan azt hiszik még hangos a zene. :)
Hazaértünk fekvés, alvás, nekem reggel irány Makarszka…
  • birge
  • sp1szacsa
  • Yamina
  • csacskamacs
  • Zöld Piszok
  • BoncaDóri
Hozzászólnál? Jelentkezz be...