Behatoló

Írta Szegecs a Nomad blogban. Megtekintés: 257

Megtörtént... Jelentem, megvan az első... Az éjjel "ellopták" a motort, a Yamahát. Áttolták a mellettünk lévő temető túloldalára, és szétfúrták a gyújtáskapcsolót. A harmadik likba beletörte a gyökér a fúrót, és itt feladta a mutatványt.

Aztán nemrég szól a kaputelefon... Vazze, nekem itt nincs ismerősöm, nem is várok senkit!

"Ja, hallo, Polizei"

Herr Sabjan, van önnek motorja? Mondom, ühüm, kettő is... Kék van köztük? Na, akkor már kezdtem rosszra gondolni, hogy esetleg rádőlt a mellette parkoló autóra, ilyesmi... Hát nem.

Valójában magam is meglepődök, milyen nyugodt vagyok. A gyújtáskapcsolón kívül más gond nincs (az eltűnt ponyvát leszámítva, erre a két napra viharokat ígértek, amiből aztán semmi nem lett végül, de azért az este letakartam), karcmentes a vas, nem lett megborítva sem.

Azért az úgy eszembe jut, hogy egy ilyen dilettáns barom mennyire érthet a motorhoz, a használatához? Meg tudna-e zabolázni 140+ lóerőt 135-ös nyomatékkal? Mi van, ha sikerül neki elkötni? Akkor a rendőrök ma hova visznek, adott esetben egy szétkenődött véres kupaccal díszített kék roncsot nézni?

Azt meg csak remélem, hogy a gyökér nem érzi magát "szakmai önérzetében" sértve, és nem fut neki újra. Vazze, ez volt az első, hogy egynél több napra terveztem lerakni, és nem ment rá a féklakat...
Liviszita és NaNa kedveli ezt.
  • Vidék
  • NaNa
  • Yamina
  • Yamina
Hozzászólnál? Jelentkezz be...