5/2015 Süssünk motort!

Írta NaNa a Gondolataim motorozásról, munkáról, gyerekekről, meg ami még eszembe jut blogban. Megtekintés: 1848

A cím így azért nem teljesen korrekt, mert nem sütöttem, hanem főztem, és nem motort, hanem gyurmát. A végeredmény persze így is motor lett.

[​IMG]
Minden tiszteletem az anyukáké, akiknek ahhoz, hogy a gyerekeiket minden körülmények között lefoglalják, olyan kreatívnak kell lenni, hogy mire a gyerekeik 18 évesek lesznek, simán elmehetnének valami luxusszállodába animátornak horribilis összegért. Na persze addigra valószínűleg egyik anyuka sem szeretne ilyen karriert, sokkal inkább vágynak valami felnőtt programra, egy színházra, mozira, buliba a barátokkal vagy egy csendes estére kettesben a férjével. Bár ehhez azt hiszem nem kell eltelnie 18 évnek.

Nálunk egy hete megy a gyurmázás, és miután a sima só-liszt gyurma ennyi idő alatt kiszáradt, úgy gondoltam, itt az idő, hogy valami tartósabbal próbálkozzak. A főzött gyurma állítólag egy hónapot is kibír, és nem kell hozzá más, mint:
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál citromsav vagy borkősav (hogy ne penészedjen meg)
  • 3 dl víz
A motoros pogácsaszaggató is már évek óta megvan, de még csak most csomagoltam ki. Ki tudja, lehet, hogy idén már motor formájú süteményeket eszünk az ünnepek alatt.
Szegecs, ekime6, Yamina és 1 másik tag kedveli ezt.
  • Vidék
  • NaNa
Hozzászólnál? Jelentkezz be...