41/2021 Dentozófia másfél év után

Írta NaNa a Gondolataim motorozásról, munkáról, gyerekekről, meg ami még eszembe jut blogban. Megtekintés: 380

Nem motoros téma. Vagy mégis? Már régóta nagyon zavart motorozás közben, hogy összeértek az alsó és a felső metszőfogaim és folyamatosan koptatták egymást a rázkódástól. Amikor pedig már annyira összetorlódott a fogsorom, hogy az egyik alsó metszőm a szájpadlásomat kezdte kisebesíteni, megtaláltam a számomra tökéletes fogszabályzási módszert, amit úgy hívnak, hogy dentozófia.

Ezen a héten ismét kontrollon voltam. Másfél éve, 2020. májusában kezdtem hordani az aktivátort, és nagyon hamar jöttek az eredmények úgy, hogy nappal senki meg nem mondja, hogy fogszabályzóm van, mert csak aludni kell benne.

[​IMG]

Ez a legfrisebb kép, amin a kék szín a kezdeti állapotot, a fehér a mostanit mutatja. Hihetetlen, hogy ennyit tudnak mozogni a fogak ilyen rövid idő alatt, meg az is, hogy ezt amúgy maguktól is megcsinálják, csak a rossz irányba.

Az a fránya, bosszantó alsó fog egyébként már két hónap alatt visszamászott annyira, hogy azóta nem szúrja a szájpadlásom, csak ezen a képen a felső fogsorom van (az alsóról csak videó készült most).

Azt hiszem, az egész sztorit most hosszú lenne itt leírni, de a Csajok a motoron YouTube csatornáján csináltam pár videót a folyamatról. (Még annyi, hogy ez nem reklám, az aktivátorért fizettem, ami a videóban elhangzik az mind a saját elfogult véleményem. de ha valaki szeretné támogatni a fogszabályzásomat, persze nem fogok nemet mondani, akkor ideírom a nevét szívesen. :D)Egyébként az elmúlt hetekben esélyem sem volt motorozni, mert a gyerekek felváltva vannak itthon betegen már harmadik hete.

Remélem, ti jól vagytok!
Vidék, Szegecs és Vickancs kedveli ezt.
  • Vidék
  • Babulu
Hozzászólnál? Jelentkezz be...