27/2019 egy kis századfordulós humor

Írta Zsila a Zsila blogja blogban. Megtekintés: 171

nem is olyan rég megnyitott a felújított Párizsi udvar a Ferenciek terén, az 5* Hyatt szálloda költözött be oda, és az irodából meghívtak minket háznézésre, amire már nagyon kíváncsiak voltunk. a szobák is nagyon szépek, habár személy szerint kicsit pompásabbra számítottam, na de az épület, az lélegzetelállító. a régi terek és díszítések, minden mintha új lenne, egy igazi időutazás. a kupolák, színes Tiffany-üveg ablakok, csempék, a régi lépcsőház és lift... nem tudtunk betelni vele.
és rengeteg részlet. csak néhányra hívták fel a figyelmünket, de egy igazi építész-szakértő biztos sok érdekes dolgot tudna mondani róla.
a képen látható kis szobor elég magasan van a passzázs egyik falán, lentről alig látni, a félemelet erkélyéről lett fényképezve. 2 majmot azonnal észre veszünk, de ha közelebbről megnézzük, a 2 majom valójában Ádám és Éva. az építész vagy tervező nem volt állítólag túl vallásos ember, inkább az evolúcióban hitt, de mivel szokás volt vallásos motívumokkal díszíteni az épületeket, ilyen ötvözetet találtak ki. :D

[​IMG]
Vidék, Vickancs és bocsi kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...