25/2020 - balsors

Írta Vickancs a Vickancs blogja blogban. Megtekintés: 214

Vége a veszélyhelyzetnek, mehetnénk végre túrázni, erre szar az idő.
Hétvégére beterveztük Éva barátnőmmel, hogy részt veszünk az Onroados 48 órás túrán. Június közepe és még a nyár el se kezdődött (hő érzett tekintetében) . Idén persze nem a megszokott formában rendezték meg, hiszen a csoportosulást elkerültük, nem volt közös rajt, meg befutó, mindenki saját tempójában látogathatta végig a kitűzött 14 kilátót.
Péntek reggel mi Törökbálintról rajtoltunk, és az első megállónk a Szobi rév volt, ahol már több motorossal is összefutottunk. A kapott intiner alapján Zebegényben a Kós Károly kilátót kellett felfedeznünk.
Innen Verőce, 2-es út, Cserháton keresztül, Pásztón át Galyatetőre mentünk. Galyatetőn egy kis borulás történt, ezt Évi lába bánta, de azért eljutottunk a Galyatetői kilátóhoz, ami felhőbe burkolózott. Rövid kávézás után nekilódultunk Eger felé, majd Lillafüreden keresztül a Miskolci Avasi kilátót is meghódítottuk. Éjszakánkat Mezőkövesden töltöttük. Sajnos az éjszaka folyamán nem javult az Évi lába, így feladni kényszerültünk a túrát. :(
Szombat reggel csak Mezőkövesd és Gyöngyös között áztunk el, de nagyon. Százhalombattán még ettünk egy finom ebédet, aztán én hazafelé vettem az irányt, de még útközben 2 kilátó pontot felkerestem (Velencén a Bence hegyi kilátót, Gárdony-Dinnyés határában lévő Sarvajc-keresztet és kilátót).
A tervezett 1200 km-ből csak felét teljesítettük. Remélem következő túránk sikeresebb lesz.

Csatolt fájlok:

Vidék, NaNa és MoncA kedveli ezt.
  • MoncA
  • NaNa
  • Vidék
  • Vickancs
  • Vidék
Hozzászólnál? Jelentkezz be...