2016/26 Majdnem vég...

Írta ekime6 a ekime6 blogja blogban. Megtekintés: 891

A hétvégére elutaztak a szüleim. Közben már megvolt beszélve a balcsis hétvége, de rám bízták Bobit. Meg is mondtam Szőrmóknak, hogy nem lesz egyedül hagyva, úgy megyek Balcsira, ha csak olyan helyekre megyünk, ahova Őt vihetem magammal. (Főképp azért is volt a félsz, mert Sógornőmék kiskutyáját múlt hét szerdán ütötte el egy autó...)
Megkérdeztem Nővérem, hogy nem-e lehetne, hogy egyszer Ő vigyáz a kisöcsire, erre kifakadt, hogy akkor éjszakára biztos bedobja a szülői házba, mert Ő nem tud a kutyától aludni, ha az véletlenül felkel és kikéredzkedik pisilni (nekem SOSEM szokott éjszaka). Na mondom ezzel az erővel inkább elviszem, mert szegény öcsi SOSEM volt egyedül hagyva éjszakára, még a végén begolyózik (elvileg ez a fajta hajlamos is rá).
Szépen összecsomagoltam mindenét, megfőztem a kis husiját a hétvégére, megfürdettem (ezt a kutyát bakker csak én fürdetem, annyi mocskot hoztam le róla... 2 hónapnyi mocsok... NEM ÉRTEM), bedobtuk a kocsiba és vittük. Teljesen jól tűrte az autót, hisz' napi szinten hozzá van szoktatva. Fél úton azért megálltunk egy pisilésre és itatásra.

IMAG0424.jpg
Ismerkedik a nagy kerttel
Leértünk, tök boldog volt a kutya. Nagy kert, új szagok, új hangok. Mindent körbepisilt, körbeszaglászott és csóválta a farkát. Szerintem ilyen boldog még nem volt, komolyan. Este még egy séta is volt, mert elmentünk hambizni. Este mikor már a többiek is jöttek, ott volt a 10 m-es körzetünkben és aludt, néha odament simiztetni magát valakihez. Alváskor meg szóltam, hogy tente és követett is be a szobába. Hiába vittem a párnáját, velünk aludt az ágyba :)
Másnap reggel kelt velem, bekajált mint az állat és mentünk is a partra, a kutyásstrandra. Egész nap henyélt, megszaglászott 1-2 kutyust, aki odament hozzá (pórázon volt, annyira nem bíztam benne, mert nem hallgat senkire, ha Őkelmének olyan kedve van). Órákon át lenn voltunk, semmi probléma nem volt vele. Jó kiskutya volt.
Felmentünk, nyársaltunk, ettünk. Megjöttek Sógornőmék. Elkezdtük a legyeket öldökölni a légycsapóval. Bobi egy ideig ott volt a lábamnál, reszketett. Gondoltam, nagy baj nem lehet, nem tud hol kimenni, majd megnyugszik. A fiuk kitalálták , hogy elmennek éjszakára fürdeni a Balatonba. Akkor elkezdtem hívni Bobit, hogy megfogom, amíg a fiuk kiállnak a kocsival. Akkor láttam meg: Peti nem csukta be rendesen a kaput. Bobi sehol. Max 10 perc alatt tűnt el. 6-an 6 fele mentünk. Sehol senki nem látta. Kiborultam. Dusa vígasztalt, hisz' Ő most élte át alig egy hete a pici "gyereke" elvesztését. Nekem is a legrosszabb dolgok jutottak egyből eszembe. Minden fiú szart arra, hogy benne van néhány sör, kocsiba is pattantak. Sehol nincs. Gondoltuk a polgárőröknek szólunk, hátha. 2 óra volt mire kiderítettük a telefonszámukat....... Nevetséges. Mikor kerestük őket, Szőrmók bement a helyi benzinkútra, hátha ott tudják merre találjuk Őket. Akkor mondta a benzinkutas, hogy valaki nemrégiben bejött egy kis vizet kérni, mert találtak egy fehér kiskutyát, kinn a prérin valamerre. BASSZUS LEHET AZ A BOBI!!! És elvileg azt is mondta, hogy kichipelteti. Még jó, hogy van is benne.
Nem találtuk, nyitva hagytunk éjszakára mindent, hátha hazajön. De tudtam, hogy nem fog. Meg volt ijedve, ilyenkor világgá mennek... Főleg, hogy jött éjszaka a vihar, attól is fél, mégjobban megijed, mégmesszebbre elmegy. Aludtam egy kicsit, de nem sokat. Ha sikerült elaludnom, sírva keltem fel, mert azt álmodtam, hogy felugrik mellém. Egyszer sem volt ott......... Este felhívtam Nővéremet... Annyit tudott mondani, hogy "Akkor haza se gyere... a kutya b*zdmeg eltűnt... mi a f*sznak vitted el? Vigyáztam volna rá! ... Keresd Budapest fele, biztos ösztönösen hazaindult, úgysem megy vissza..." (Rohadtul a másik irányba találták meg........)
Reggel hívtam anyámékat. Mit mondjak? "Anya, boldog születésnapot, a Bobi eltűnt."??? A születésnapot kihagytam. Anyám zokogva dobta el a telefont.... Szőrmók hirtelen le is b*szott, hogy ezt miért kellett? Mondom holnap este hazajönnek, mit mondok? Meg így feltehetem facebookra és nem onnan tudja meg... Jogos.... Na de apámnak is volt lélekjelenléte és esze. Menjünk vissza a benzinkútra, kérjük ki a kamerafelvételt, fizessünk érte ha kell. Visszamentünk, nagyon segítőkész volt a lány. Nem Ő volt az éjszakás, de képes volt felhívni az alvó kolléganőt is bővebb infóért. 1,5 órán keresztül lestük a monitort mire meglett a nő és nagy nehezen az autó is, így a rendszáma. Hívtam apám, hogy megvan az a hölgy, aki kiskutyát talált. Megtudtuk a nevét, irány a facebook, onnan meglett, hogy hol dolgozik és így megtaláltam a telefonszámát is.
Jaj amikor mondta a telefonba, hogy "igen, barna nyakörv... igen, kicsi bichon... igen, megtaláltam a kis drágát, itt van nálam a telken..." sírva fakadtam örömömben, a nő csak nevetett, hogy most már ne aggódjak. Egyből indultunk érte.
Kiderült, hogy kiment az erdőn keresztül, a búzatáblákon keresztül az elkerülő, gyorsforgalmira és majdnem BALATONFŰZFŐIG elment ez a kis lüke. Ez kb 10 km. 1 óra alatt. Elvileg többen majdnem elütötték, mire a lányának meg neki volt annyi esze, hogy vészvillogó, megálltak és megfogták szegényt. Teljesen kimerült. A kis hülyém. (Ezt persze anyámnak nem mondtam el, csak hogy az út mellett volt valahol messze. Nem kell tudnia, hogy majdnem kilapították a szívtelen rohadékok, akik leszarják, hogy egy nyakörves kiskutya egymaga kóborol a 110-zel közlekedő kocsisorok között.)

IMAG0428.jpg
A saját párnáján, benn a kocsiban, hazafele ♥
A lányának nem tudtuk személyes megköszönni, de KEDVES VÉCSEI ÉVA ÉS LÁNYA! SOSEM FOGJUK TUDNI MEGHÁLÁLNI, AMIT TEGNAP ESTE ÉRTÜNK TETTEK! KÖSZÖNÖM!!! :((:love:

IMAG0430.jpg
Nehéz volt ez a közel 20 óra mindenkinek, úgyhogy jót aludtunk itthon
Szegecs kedveli ezt.
  • Yamina
  • ekime6
  • ekime6
Hozzászólnál? Jelentkezz be...