2014/02 Emelkedés...

Írta ekime6 a ekime6 blogja blogban. Megtekintés: 816

Az esetek 90%-nál azt látom, hogy a legtöbb motorosnál nem oktatták anno az emelkedőn való elindulást.
Sokszor megemlítettem már, hogy engem nem hagytak ki ez alól és ráadásul nem egy pici huppanón tanultam az egészet, hanem Aszód egyik legmeredekebb lejtőjén.
IMAG2069.jpg
Talán a kép nem adja úgy vissza a valóságot, ahogy reméltem, de a lényeg, hogy nem egy 2%-os emelkedő...
Anno mikor Apum megvette a kis Viragot, elkezdte az alapoktatással, hogy indulás, 2-esbe váltás, megállás, üres. És ezt így kb. 20x végig kellett vinnem. Majd jött az emelkedő. Mai napig nem tudom, hogy sikerült végül elindulnom, mert csak annyit csinált, hogy ezen a dombon mentünk fel (nem nagyon van szerencsére forgalom, és akkor még nem volt jogsim) és egyszer csak megállt előttem, én meg mögötte. Majd hogy induljak el. Ő két pillanat alatt már pár méterrel előttem volt, nekem meg az istenért se ment előre a gép, csak folyton hátra akart gurulni. Szidtam én mindent, legfőképpen magamat, hogy ennyire béna vagyok, de apám nem segített volna, csak várta, hogy beérjem :D Próbáltam a kuplunggal és a gázzal játszani, mintha autóban ülnék, de hát alapjáraton olyan kis gyengécske volt szegény, ráadásul még rájött az én 70 kg-m is, hogy felcipelje. Végül valahogy elindult és megfogadtam, hogy soha többet emelkedős elindulás.
Na egy évvel később elkezdtem az 'A'-t. Talán a 2. forgalmi órámnál mondja az oktató, hogy erre meg arra. Nem tudtam, hogy ide akarnak vinni, azt hittem csak úgy céltalanul megyünk, de hát ezt a környéket ismerem, itt nőttem fel, ebből az utcából nyílik a mi utcánk :D Itt taknyoltam folyamatosan kis robogóval :D Szóval egyszer csak, hogy menjek fel az emelkedőn és a közepénél szóltak, hogy állj. Oh, mondom most megszívtam. Kiszállt az egyik srác és elkezdte magyarázni, hogy akkor most tegyem egyesbe, le a bal láb, jobb láb a hátsófékre, bal kézzel engedjem a kuplungot addig, amíg megtalálom a fogáspontot, majd a lábféket elengedve, enyhe gáz segítségével engedjem a kuplungot oszt indulás! De 1 méter múlva álljak meg, mert ezt jónéhányszor megpróbáljuk :D Az első alkalom picit döcögős volt, de ráéreztem, szóval azóta elmondhatom, hogy nem fosok az ilyen helyzetektől. :D
  • Suzanne
  • ekime6
Hozzászólnál? Jelentkezz be...