12/2015 Szaggatottan a jó

Írta NaNa a Gondolataim motorozásról, munkáról, gyerekekről, meg ami még eszembe jut blogban. Megtekintés: 701

Már így is rengeteg képet töltöttem fel a múlt hétvégi Budapest Motor Fesztiválról, úgyhogy direkt nem motoros képet választottam az eheti bloghoz.

Az egyik kedvenc kajám a gombapörkölt már gyerekkorom óra. És mint általában a pörköltek, nokedlivel a legfinomabb. Van egy közel százéves szaggatóm, amit ha jól emlékszem még a nagymamámtól örököltem. Hibátlanul működik, és még az ember vasháztartását is kordában tartja.

[​IMG]
Időről-időre próbálkozom újabbakkal, amik legtöbbször nem működnek túl jól. Nemrég egy nagyáruházban vettem egy olyat, amin valami műanyag kocsifélét kell tologatni. Az első próbálkozás után ki is dobtam a kukába, mert használhatatlan volt. Aztán a nagynénémtől kaptam egy kereket, amibe meg még azelőtt belefő a tészta, hogy átlökdösném a másik oldalra. Tudom, a lábas átmérőjével van a baj, hogy lezárja a gőz útját, de a lábas már jól be van járatva.

Ezt múlt héten kaptam az anyósomtól. Ebben van minden bizodalmam. Eddig ez hasonlít legjobban a régi nokedliszaggatómra, habár egy szakértő háziasszony már felhívta rá a figyelmem, hogy nem teljesen ugyanolyan, úgyhogy ne dobjam még ki a másikat.

  • Vidék
  • NaNa
  • NaNa
Hozzászólnál? Jelentkezz be...