Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Első blogbejegyzésnek valami értelmeset, és remélhetőleg hasznosat akartam írni, hát itt van. Egyre többet találkozok a "Milyen motort vegyek?" kérdéssel (Persze én is feltettem!), valamint nekem is aktuális a téma.
    Szóval összekapartam néhány szempontot ami szerintem általában mindenkinek megfelel, és talán segít a választásban. (Ne tévesszen meg a cím, nem 12 pont lesz :D)

    1; Ami árban megfelel
    - Első motornál nem vennék iszonyat drága gépet...Minek?! az esés tuti, és valószínüleg hamar le lesz cserélve mert kinövi az ember. (Kivéve ha milliárdos vagy... akkor szarni az árra!:))

    2; Használt motor!
    - Megint csak az első pont indoklásához térnék vissza... mondhatni amit "nem sajnálsz" összetörni, de ez sem teljesen igaz, szeretni fogod a motorod, sajnálni fogod!

    3; Megfelelő kivitel
    -Szerintem nem kell sokat magyarázni aki pl. az endúró motorok szerelmese nem lesz boldog egy chopperrel.

    4; Ne legyél telhetetlen!
    - A hajamat tépem amikor valaki kezdőként első motornak Honda CB 500F-et akar! És ha nem tudod kezelni?! 1,5 millió a kukába...eladod olcsóbban, vagy összetöröd!

    5; Próbáld ki!
    -Ha az előző szempontok alapján vannak már kiszemeltek (Mert jó ha több is van!), akkor amelyiket csak tudod próbáld ki! Az lesz a nyerő amelyik: kényelmesebb, könnyebben kezeled

    6; Ami tetszik :)
    -És itt nyilván nem a kivitelről van szó. Itt magamból indulok ki. Van ami tetszik, és van ami nem amíg a többi szempontba belefér igen is válogatok! (külső, szín, márka, stb)

    7; Kinövés
    Ez elsősorban kategória váltóknak szól... Nekik már a nagyobb gépeket javasolnám, mer tapasztalat és rutin már van, de ne kelljen megint új gépet venni egy ideig mert az új kicsi, és kinőtted!

    +1 :)
    -Kinek a pap, kinek a papné! Felesleges másokat kérdezni, hogy pontosan milyen motort is vegyünk, ami neki jó nem biztos, hogy neked is az!

    Részemről egyenlőre ennyi tellett, remélem hasznára lesz valakinek!

    :csam: