Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Sziasztok!

    Későn kezdtem motorozni...Mikor a fiaim felnőttek...élték a maguk életét..az enyém meg,kiürült...
    már,minden lehetséges tanfolyamot elvégeztem,3 német tanfolyam,számítógép,jogosítvány...
    Hirtelen jött az ötlet,újabb kihívásra vágyva..Motorozni fogok...Persze,ehhez,kellett egy motoros mentor,aki előhozta belőlem a régi vágyat,még,17 éves koromból.Megtanított motorozni,már,a tanfolyam elkezdése előtt..Az első alkalommal,10 cm-re álltam meg a betonkerítéstől...de,megálltam..Szorgalmas voltam,elsőre levizsgáztam...
    Sok-sok örömet okozott,egy új életstílust..megfiatalított..Betöltötte a lelkemet,ahogy nekieresztettem..
    Ráadásul,segítség is volt,hiszen,amíg én motorral közlekedtem,az autót,kölcsön tudtam adni a "gyerekeknek"...
    A motorozással együtt jár a Rock is,amit mindig is imádtam...Jó volt motorral koncertre menni...
    Aztán,teltek az évek...egyedül motorozni...nem jó...Másfelé vitt az élet,6 éve külföldön dolgozom....családi súlyos betegségek...időm sem volt...Kedvem sem...már...
    Tavaly tavasszal,sütött a nap,örömmel toltam ki az utcára..Át akartam lendíteni a lábamat,és a motor felett,nem ment tovább..Ez,vicc?! Még egyszer,és még egyszer...Nem ment...Hát,ezért fájt annyira a jobb csípőm a télen...meg,a térdeim...a munkám,embert próbáló...béna embereket emelek ki az ágyból a tolókocsiba,és vissza,naponta többször,és nem egyet...Az élet,sok mindenre rákényszerít...így,a szeretett műtősnőséget is elvette tőlem...Ismert az egészségügy anyagi megbecsülése...
    Könnyes szemmel...visszatoltam...Nem hittem el...
    Elmeséltem egy motoros Barátomnak,aki kitalálta,vegyük le az oldaltáskákat...Eszembe jutott,mikor egy csodás tavaszi napon hoztuk a Luisból..Boldog voltam...tetszett...
    De,még,így sem ment,hiába gyakoroltam...Ok,vegyük le a hátsó ülést is...Én,közben,20 szor voltam eddzésen,és így,újra könnyen átlendült a lábam..
    Aztán,a fiamnak volt egy megjegyzése...Valakire megjegyzést tettem,eléggé el nem ítélhető módon...
    Fiam mondta...ne ítélj anyuka,téged sem szól meg senki sem,hogy nagymamaként,50 évesen bőrcuccban motorozol...Ökölcsapásként ért a mondat..Hát,szégyenli?!10 éve még a másik fiam nevetve mesélte,"nem hitt a szemének,mikor az országúton szembe motoroztam vele..."
    Elgondolkodtam..abba kell hagynom...elszálltak az évek...Nagyon szerettem,sok örömet okozott,de minden kornak megvannak a korlátai...
    Tavaly csináltattam egy turulfejes övet,hozzá vállra akasztható turulfejes,ezüst színű elejű táskát.Úgy örültem neki...
    Tehát,minden eladó...A Susuki Maruder,igaz 10 éves,de 8 ezer km van benne,és szervizelt,garázsban volt végig...A csizmám,szintén a Luisból,könyökprotektorok,térdvédők nyárra,a fűzős bőrgatya,a protektoros dzseki..az oldaltáskák..
    Az árából,meggyógyíttatom a térdeim...egy injektio 20 ezer,kell 5-5..Új gelé kell beléjük...
    Vigyázzatok a térdeitekre! Én sem hittem el,majd egyszer,alig tudok velük majd menni..
    Ennyi...Jön a 4.unokám,a kisebbik fiaméknál a második kisfiú..Most már,az unokáimra koncentrálok..
    Nektek,jó motorozást,balesetmenteset,örömtelit kívánok!Hiányozni fog a szabadság érzése,a biker grüß..
    :csam: Olyan jó volt ismeretlenül inteni,a motorosokhoz tartozni..." Ha motoros vagy...a testvérem vagy!"

    Lehet kinevettek,de,senki ne feledje...az évek telnek múlnak,észrevétlenül...A betegség is alattomosan érkezik..Ha valakit érdekel a cuccaim közül valami,ide,vagy a facen,agoston ilona oldalra írjon,jó! Köszi!
    Szegecs és SzGabó kedveli ezt.
  2. Szijjasztok! Sajnos,évekre eltűntem,bocsi! Motorosnagyi vagyok.Sok minden történt velem,és a családommal.Súlyos betegségek,külföldi munka,stb..
    Ma reggel,teljesen véletlenül beugrott a csajokamotoron logója...megörültem.Jelnek véltem.Azonnal regisztráltam is.
    Kétségbe voltam esve,mert akivel mentem volna a sárvári Vármitingre,visszamondta.Gondoltam,meghívlak titeket.De,sajnos ,késő!!!Tudom! Reggel 8-kor írtam valahova a meghívást,de,többet nem találtam.Utaztam,sok dolgom volt,de,közben néztem a telefont,hátha valaki visszajelez.Sajna,senki.
    Nálam is lehetne 4 embernek kényelmesen,az 5.-nek egy kanapén,de elmegy.Mikor a Tagamával Mezőakárhol aludtunk Nikócánál,én a földön egy üres garázsban plédeken,az sem volt egy utolsó!
    Este,eddzésen voltam,és kettyent a telefonom.Nana volt,aki olyan segítőkész,mint volt.Visszacsinálta a régi profilomat,amiért nagyon hálás vagyok neki! Puszi! Egyszerre azt érzem nagy magányomban,hogy valahova,tartozom..
    Sajnos,tényleg durván egyedül maradtam.A férjem intézetben,bénán,a fiaim élik az önálló életüket,én,Ausztriában dolgozom,és,egyedül vagyok...
    Ma délután,nem tudtam mit tegyek?! Menjek el,egyedül?! Egyszer már voltam Tankcsapdán egyedül,égtem mint a Reistag..bár,a zenét,élveztem.Nno,gondoltam,megyek,veszek motorosban jegyet,aztán,megyek gyurni,vaze',majd este a Tankcsapdára...
    Így is történt.Elmentem,de a varrónő 2 farmeromat is magánál tartott,levágásilag,és elment a Balcsira...jó szórakozást neki!Mit vegyek fel,hiszen,táskából öltözöm...mindenem a kinti albérletben van..
    Felvettem egy fehér térdgatyát,ami kicsit szűk volt,alig tudtam a motoron szétteni a lábamat..Mindegy,nincs más.Bőrgatyában nem mehetek 39 fokban!Ok!Bemotoroztam majdnem a Vár kapuján,de sokan voltak előttem..Meg tudtam okosban állni.Mondtam a fiúknak,nekem,le kell tenni a motort,mert úgy tudom a hátitáskát levenni a hátamról,benne a pénzem.Mondták udvariasan,persze,jól van..Megálltam,és vettem jegyet.Azt mondja az öreg motoros," ez,csak egy jegy ára...És?! kérdeztem.Hát,nem egyedül vagyok?!
    Behúzta a nyakát,nevetett,és mondta,tééényleg?! Akkor 8 után ráérek! Bár,ne nyitotta volna ki a száját! Elég jóképű volt,kemény motoros külső...de,sajna, csak...2!!!! foga volt.Egy másik srác,egyedül álldogált a motorom mellett,és segített egyenesbe tolni...gondoltam,megkérdezhettem volna,nincs kedve este a kísérőm lenni,hogy ne érjen már attrocitás,és kiröhögés,hogy a vén banya,egyedül van...Hát,ezt,elbuktam!
    Elmentem eddzésre,nagyon kemény volt,de jól esett! Az van,fiatalok,hogy megöregedtem,elpuhultam,elkezdtem hízni,és ez ellen markánsan fel kell lépni!!!
    NNa,most már besötédedett,lassan,elindulok,beóvakodom a sárvári várba,a Mitingre,és 22 órakor,hagyom magam elbűvölni a Tankcsapdától,és Lacustól..ahogy fújja a haját a fújógép,játszanak a fények,és kiereszti a hangját...mintha az ördög lenne a színpadon,de imádom,és nem hagyom ki,még ha,kinevetnek is...egyedül...
    Én,egyedül is rokker,és motorosa vagyok,nem számít,hogy boldog Nagyi!
    Talán,holnap,tudok találkozni délután a felvonuláson 1-2 Csamos motoros csajjal...
    Szép estét nektek!Majd elmesélem holnap este,milyen volt...:banya::ok:
    Szegecs, Piqlet1977, NaNa és 1 másik tag kedveli ezt.
  3. Ma,jöttem haza az autópályán,csodás idő volt.Alig vártam már,hogy elinduljak hazafelé,-mindig felér egy orgazmussal,4 napja nem voltam itthon.-Lelkesen indultam csúcssebességgel,aztán 30 km,egy óra alatt tettem meg,araszolva.Nem tudtam mi az oka,aztán megláttam a 2 összetört autót az autópály szélén,tele utassal.Csunyán összetörött az elejük,de az utasok nem sérültek,nem trabant kaliber.Sajnáltam őket,de ettől még boldogabbnak éreztem magam,hogy én még sértetlenül utazhatok,szól a zene,süt a nap,stb.Aztán láttam ,még egy autót kerék nélkül,és a továbbiakban nem értettem,miért araszolunk.Láttam még nagy havat,lapátolták az utról,-igaz,éjszakás voltam,de nem hallucináltam.-Bedugult az A 2-es,én még másfél év alatt ennyi autót nem láttam.Ekkor,elkezdtek rajzani a motorosok.Cikáztak az autók között.Jött 3 Harlys,aztán 8 egyszerre,és még sokan egyedül,kettesben.Teljesen felizgattak.Intettem nekik a lehuzott ablakon át.Persze,nem értették,ki ez az idióta.Arra gondoltam,de jó lenne,ha haza érek motorra pattanni,de eszembe jutott,nincs még rendszámom.Eltűnt 2 hete,és sajnos,se a rendőrség,se az okmányiroda,nem kapott leadott rendszámot.Vajon,hol lehet,kinél,mit csinál vele?!Már gyorsulási versenyen használja?!Mi ez az egész?!5 évig nem tűnt el,most mi történt?! Ezen gondolkoztam,közben,azzal szórakoztam,hogy intettem a motorostársaknak.No,és akkor az egyik visszaintett.Megértette,hogy nem a hülye autós szórakozik,ez csak motoros lehet,látszik a kéztartáson talán...Feldobott,örültem...Hazaérve,azért mentem egy kört a kertek alatt rendszám nélkül is.Holnap,megyek az okmányirodába,viszem a rendőrségi jegyzőkönyvet,-jelentenem kellett,hogy eltűnt,és ha valaki gyorsan hajt,nem én lennék...-befizetem a 13 ezer Ft-ot,-sajnos ennyi egy új rendszám,-csak remélni tudom,hogy az új forgalmival együtt,és nem még ehhez hozzá!Talán,2 hét múlva megjön az új rendszám,és még egy kicsit élvezhetem,-még jön az indián nyár is-a motorozást,és igaziból üdvözölhetem a társakat,és vissza is intenek,széles utat,balesetmentes közlekedést,neked is,motorostárs!:csam::cool:
    Szegecs kedveli ezt.
  4. Sziasztok!
    Nagyon szerettem volna vendégeket hívni magamhoz a Sárvári Vármitingre,de mivel 6 hete dolgozom az új helyemen,sajnos,hiába írtam be a kívánság füzetbe,a kitört hasmenés,hányásjárvány,megtizedelte a munkára fogható embereket,így nem volt biztos,hogy akár 1 napra is haza jöhetek.De mégis sikerült,így már péntek este hazaértem,nagy boldogan.Hazafelé,mindig eufóriás az utam!
    Szóval,boldogan beöltöztem motorosba,beizzítottam a Paripát,és mivel Tagamát hiába hívtam,nem tudta felvenni,később,meg az én csengőm nem működött,mikor odajött,ezért nagy merészen,elhatároztam,életemben először,elmegyek a Tankcsapdára,egyedül.Na,el is mentem.A kapunál,egyedül bemotoroztam,megkérdeztem,ma lesz-e a Tankcsapda,mondták,igen.Aztán a srác megkérdezte,biztos adjon-e jegyet?!Mi van,"vaze?!"Miért,nem jegyet mondtam?-kérdeztem.Aztán,végignéztem magamon.Elég cicisben vagyok,nem is -"lógnak 50-esként,meg csaposnő sem vagyok,bocsi!"-a bőrgatyám is elég feszes,bukósisakban 10-et letagadhatok,miért kérdezte ezt tőlem?!Nem elég,hogy magányosan vagyok,miért sérteget?!Na,mindegy!Beljebb mentem a várba,és én még ennyi motort nem láttam.10 éve van Míting,de ez volt a csúcs.Na,nem találtam helyet a motoromnak,de egy győri srác,és egy dombóvári,30-as-40-esek lehettek,kedvesen csináltak nekünk helyet,és beszuszakolták a Herceget a sorba.Egy hatalmas motor,a sötétben nem ismertem fel milyen,elfoglalt 3 helyet,mert keresztben állt.Nem sokára jött a gazdája,50-es rokker,hogy " hallotta,jött egy dögös motoros bőrben,és a kis motorjának,nincs helye,gondolta segít."Na,köszi,a kapui sértés letudva.Így,megerősödött önbizalommal,kicsit beszélgetve a srácokkal,akik kedvesen,nevetve felnevettek,mikor mondtam,hogy Motoros nagyi vagyok a bemutatkozásnál,és közölték,"jó lett volna,nekik is ilyen Nagyi"!Na,ezek után már nem is fájt,hogy egyedül vagyok.Szépen felálltam egy padra,és végigtáncoltam önfeledtem a Tankcsapdát.Itt már nem voltam egyedül!!!Közösség lettünk.2 fiatal lány rám nevetett,mellettem táncoltak,közben hátulról,egy nagy részeg Tier,lelocsolt sörrel,mert a nyitott sörrel táncolt,majd mikor látta,hogy törölgetem a felkaromat,odaugrott,és a hatalmas nyelvével,hirtelen végignyalta.Ez sem riasztott el,előbbre mentünk a lányokkal egy padot,de magamban azt gondoltam,ha nem lennék egyedül,nem merte volna.Utána,másokat molesztált,de ez az egy zavaró ,apró momentum volt csak.Egy pillanat alatt elfeledtem.Rengetegen voltunk,és fergeteges volt.Fél óráig csak a Lukács Lacit néztem önfeledtem,magával ragadott,utána vettem észre a többieket is a színpadon.Másnap délelőtt,meglátogattam a kislány unokáimat,megköszöntöttem a nagyobbikat,mert Anna névnapra nem tudtam hazajönni,imádtam őket,aztán siettem,hogy odaérjek a felvonulásra-.Este,még beszámoltam a Facebook oldalamon a koncertről,helyzetjelentést adta,-a csajok a motoron oldalra egy pár napja nem tudtam belépni,sajnos,se a Facebook oldalra,-és felajánlottam a telefonszámom ,és a segítségem a messziről jött motorosoknak vasárnap hajnali 3-ig,ha rászorulna valaki egy helybéli segítségére.Kértem,ha valaki itt lesz a Csamról,-piros Ducati pólóban leszek,keressen meg.Tudom egy valaki indult Weizből,de nem szólított meg,senki.Na,itt már,torokszorító volt egyedül.Végigmentem a tömegben,és végre megtaláltam Tagama Gabit.Örültem nagyon,de sajnos az indulásnál nem indult utánam,és később sem találkoztam vele.Volt egy srác,aki tavaly is,ott volt,vele tudtam beszélgetni kicsit,meg vele parkoltunk le Meggyeskovácsiban,ahol a kedves falubeliek Katlanban főzik a gulyást,pogácsát osztanak,meg vizet.Akkor van náluk falunap,és meghívják a motorosokat.Aztán,mikor eldobtam a tányérom,-egy kis leve még nekünk is jutott,- gondolom a srác megunta a társaságom,-és ő is eltűnt mellőlem.Na,gondoltam,ideje Nagyi hazaindulni főzni.Azt még elfelejtettem,hogy amikor mentünk,3 Tini nindzsa teknős,a zöld bokorugrálójukkal,penetráns bűzt engedve a 2 üteműjűkből,-nem leszólás,de nagyon bűdös,bocsi!-veszélyeztették a biztonságot,közé vágva folyton a tömegnek,le a szántóföldre,meg vissza,bravuroskodtak.Az ilyeneket nem engedném felvonulni,az,biztos!Visszafelé,szomorúan motoroztam egyedül,hiányérzetem volt.Végigmentem a városon,mindenhol motorosok kajáltak,megteltek a cukrászda teraszok,az éttermek,akiknek nem jutott gulyás.Tele volt a Tescó is.Aztán végre,felhívott egy motoros Barát,kérdezte hol vagyok,és mi is ettünk egy motorosokkal teli helyen,elbeszélgettünk egy szegedi sráccal,aki ment vissza,mert az ácsok is dolgoznak vasárnap du,nincs mese,találkozó ide,vagy oda,az élet megy tovább.Nekem is vissza kellett zökkenni a jelenbe,este főztem,és hajnalban indultam a kis öregekhez,akiknek az én mosolyom és simogatásom is sokat jelent,és még magányosabbak,mint én voltam ezen a felvonuláson.Többé,nem vállalom be egyedül.Mindenkinek kellemes nyarat,jó társas motorozást ,és balesetmentes közlekedést kívánok!Élvezzétek,hogy fiatalok vagytok,mindent a maga idejében csináljatok,és akkor megjegyzés nélkül kaptok jegyet.Már túl vagyok rajta,süt a nap,és nekem ez is örömet ad,a gyönyörű unokáim,a béna öreg simogatása,aki alig észrevehetően,tudja megemelni a lebénult kezét,és a ferde mosolya,az elkent beszéde,ahogy örül,hogy meglát.Ha ehhez még,motorozhatok is,és egészségesen táncolhatok a Tankcsapdára,még minden rendben van!:csam::love:
    Szegecs kedveli ezt.
  5. Sziasztok!Régen írtam,remélem jól telik a nyár,egészségben mindenkinek!
    Bocsássátok meg nekem,de én a Fiúkat,mivel 2 Fiam van,különös becsben tartom,az unokámról nem is beszélve.Számomra a férfivilág titokzatos,és vonzó.-valószínű,előző életemben hozzájuk tartoztam...-Mikor,az én tudásom megreked,jön egy férfi,vagy valamelyik Nagyfiam,és egy szóval,mozdulattal,helyreteszi a dolgokat.Most is így jártam...
    Másfél éve űzöm az osztrák száműzetést kényszerből.Imádok hazajönni,itthon lenni,érteni minden szót,-bár az emberek ugyanolyanok,és úgy élnek,mint itt.Szeretnek,küzdenek,élnek,veszekednek,vannak szegényebbek,jobban szituáltak,intelligensek,és primitívek.-
    Szóval,másfél éve küzdök magyar TV programért.Megvettem hozzá mindent,egy éve fizettem hiába a UPI előfizetést.Későn derült ki,hogy műemléképületben lakom Leóbenben,és nem engedik kitenni.Mennyire magányos voltam,és vágytam a magyar szóra! Istenem,ha tudnátok!Nem sikerült.Aztán,másfelé vetett a sors,Feldbachban fél évig Pansióban aludtam,és gyakran hazajártam,így láthattam a kedvenc sorozatokat,és mindig feltöltődve mentem vissza.Most egy hónapja,megint csak egy héten,8 naponta tudok hazajönni,mert megint újra kellett kezdenem.Bérelek egy tündéri kicsi házacskát a hegyoldalban,ahol nincs kerítés,egyik oldalon az erdő,a másik oldalon legelnek a tehenek,mint a Milka reklámban,nincs kerítés.Éjszaka félek,néha.Bekapcsolnám a TV-t.Elhatároztam,ha törik,ha szakad,megszerzem.Gyerekeim,ha valamit akartok,állítsátok rá az agyatokat,és meglesz.Higgyétek el,volt időm kipróbálni az életben.Ha nem most,másfél év múlva,de egyszer meglesz! -Puszi Vidék!-
    Szóval,felvettem a kapcsolatot az antennaszerelő Zsolti Fijúval,meg a UPI-vel újra.Zsolti,és a barátja,tegnap kijött hozzám,bár én szó szerint leírtam az utat,hol jobbra,hol balra,hol le az autópályáról,eltévedtek,és én már 30 perce vártam őket az út mentén,mikor hívtak,hogy ez azért nem sikerült,mert túl mentek 70 km-rel,mert csak utána olvasták el az útmutatásomat.Ez,azért volt érdekes,mert,én mentem negyed 12-kor dolgozni,Zsolti meg mondta,majd ők 6-kor elindulnak,a GPS meg ihaj mutatja az utat,és 8-kor nálam lesznek.Hát,fél 10-kor közölték,hogy akkor visszafordulnának 70 km.-t.Hát,értük mentem Gleisdorfba,ahol én is először jártam,és engem is úgy vezetett fel egy ostrák Úriember.De,végül,megérkeztünk az én kis bérelt házikómba.Aztán,volt minden,lemerült akksi,ami beméri az antennaállást,otthon hagyott töltővel,mert az asszony nem csomagolta be,-hi-hi,-,de végül,egy óra alatt,mindent megoldottak,szuper magyar programom lett,gyönyörű képpel,-többet nem leszek magányos!!!-,kedvesek voltak,gyorsak,ügyesek,kiderült,hogy Zsolti fiú imádott kis feleségével.-érzem!,ahogy beszél róla,ilyen is van,-együtt dolgoztunk a szombathelyi szülészeten,nagynénje szintén szülésznő,akit megkértem az első unokám születésekor,legyen velünk,mert én műtősnő vagyok,én csak a " végső csapáshoz" értek.Hála,Isten!Ma,lenne egy beteg unokám,ha mi ketten nem figyelünk nagyon!káosz volt,sokan szültek,kelletünk mi oda!-Hát,ilyen kicsi a világ!Felkísértem őket az autópályára,puszit küldtem nekik,hálás voltam!Még 5 perccel munkakezdés előtt visszaértem dolgozni.
    Miközben Zsolti szerelt,elpanaszoltam,hogy a biztonsági övem,nem működik.20 percig próbálom bűvölni,szépen,durván,stb.nem megy.Nem jön ki a házából.Elindulok,odanyuúok próbaként,és simán megy.Szívat az autó-gondoltam.-Vinni akartam szervizbe,a bikinimet ráfizettem volna Au.-ban,mert nem tudok hazajönni,öv nélkül.Főleg,hogy ez mentett meg Febr.-ban,miközben 10 m-t pörögtem az imádott Susukimmal,ami megmentette az életemet.Hiszen,öv nélkül kifordultam volna,és rám fordul az autó.Gyerekeim! Kössétek be magatokat! Meghalt az utcában egy 17 éves fiú.mert kiesett,nem volt bekötve.A szülők azóta elváltak,egymást hibáztatták.
    Szóval,Zsolti lazán odaszól,: ne kínlódjak már,hiszen olyan ferdén áll az autóm a domboldalban,majd felborul,hiszen köztudott az öv srégen nem jön ki!!!Ti,tudtátok?! mert ÉN NEM!De a Fiúk,ezt is tudják.Így,a TV mellé,egy Infót is kaptam,nem vittem szervizbe,és így már nem is tűnik olyan drágának a 150 EU,a magyar adásért.
    Mire hazaértem 8 nap után,ráadásul Sárváron Várnapok,történelmi napok vannak,és lépésben lehetett közlekedni,azt éreztem,iszom egy kávét,és azonnal a motoromra kell pattannom,-közben az eső is elállt,hál' Isten!-és a szél majd kifujja belőlem,hogy 8 napig betegen,lázasan dolgoztam,-vesemedence gyulladás,láz,-és alig értettem valamit a nyelvből.és a compjuter programból,mert nem mutatta meg senki,-Élek,boldog vagyok,a családom egészséges,van munkánk,gyönyörű kicsi gyerekek,magyar adás,az öv működik,megy a motorom,fúj a szél,intek a tá:csam::D:love:rsaknak,és itthon vagyok,MAGYARORSZÁGON!!!Tisztelem Ausztriát,mert biztos megélhetést ad nekem,és már egymás mellett van a kuckómban a magyar és az osztrák zászló!Szeretném,ha csak a magyar zászló lenne,a magyar otthonomban,és itthon érhetném el,minden magyarral együtt ezt a megbecsülést,minden téren!!Kellemes nyarat minden kedves motoros társamnak,és a családjuknak!Pusza!Ili Mama
    Szegecs kedveli ezt.
  6. Sziasztok!
    Többen kérdezitek,mi történt velem,eltűntem..Köszi,jól vagyok.Emlékeztek,februárban 10 m-t pörögtem az autómmal,mert egy kamionos reflektorral elvakított egy szűk kanyarban,és leszorított az útról,mert a kanyar közepén érkezett velem szemben.Mivel "elment"-, a kiérkező helyszínelők engem büntettek meg, mert veszélyeztettem a közlekedést.Még jó,hogy nem sérültem meg,mert még súlyosabb lett volna a " vétségem"!Éljen a Susuki Swift,az új!Megmentette az életemet!Egy összegyűrt papírgalacsin lett belőle..Én,sértetlenül-fizikailag, -szálltam ,illetve szedtek ki belőle.Aztán, vettem egy másik kamionostól egy " rossz" autót,ami másnap már 15.-re indult el,de szerinte én tettem vele kárt,du 4-től,reggel negyed négyig a garázsban...Van egy olyan jogszabály,ha valaki rejtetten hibás autót ad el,amiről nem tud a vevő,az eladás,semmissé válik.Mikor másodszor felhívtam udvariasan,azt mondta feljelent zaklatásért,és ezt ajánlott levélben,meg is írta.A pénzt pedig nem adja vissza.Már 130 ezret költöttem rá,többek közt új benzinpumpát 52 ezerért,stb...Folyt az olaj,2 szimerincsere,36-ért,besült fék félúton Au.felé,stb.A kereskedő nem mondta meg,hogy bizományiban van ott az autó,csak mikor már késő volt...Elmentem a Fiúk nélkül autót venni nagy arccal,-a kereskedő jótállást vállal,stb.Gondoltam,75 ezer km,új műszaki,új akksi,na mindegy,hosszú,külön blog volt....-lett volna,de elszállt..
    Aztán fél év után megint felszámoltak,mert visszajött a katonasrác.Au.-ban még van..Most már találtam helyet,csütörtökön kezdek.Kezdek aggódni,új emberek,megint nyelvi nehézségek,állandó szállásom még nincs,-tiszta depi voltam már,ami rám nem jellemző...Tegnap,egyedül voltam 24 órát,amíg nem jutott eszembe,hogy a Kisfiú unokámnak kellene új kisbicikli,mert kinőtte,nem is találtam értelmes célt aznapra.Aztán,este felhívott egy kedves Barát A Csam-ról,mi van velem?Kitalálta,miért nem jövök el a Nikóca bulijára,biztos örülne nekem...Tagama is jön,beszéljek vele.Beszéltünk,gyenge fél órát,és visszajött belém az életkedv..Egyre jobbnak találtam a gondolatot,és mosolyogva aludtam el...Reggel,meggyet szedtem az anyukámnak,meg a szomszédoknak,fülemben zene,sütött a nap,és még mindig izgalommal töltött el,kikkel fogok találkozni közületek...és -talán nem jön közbe semmi,-milyen jó lesz,még sehol nem voltam ilyen összejövetelen..El is vittem a másik városba,délután a " magvas"gyümölcsöt.Jöttek a motoros társak,intettek,én is,-imádtam!-AZTÁN AZT HITTEM NEM JÓL LÁTOK:Jött két sportmotoros,-mindegy milyen márka,-Hátul,két kis tünemény kapaszkodott.Az egyik háta mögött is,és a másik háta mögött is.Olyanok voltak,mint a Nikóca kisfia,meg az én unokám,-na jó,lehet egy évvel idősebb,6-7 éves az egyik.-Át sem érték a csöpp kis kezükkel a felnőtteket."Gyerekek!"-én olyan modern vagyok,de az jutott eszembe,mind a kabaréban:" NORMÁLIS?!"Hát egy hirtelen fékezésnél nem tud kapaszkodni,és lezuhan!Hát van baba motoros védőruházat?!-Én imádom a motoros dinasztiákat,kis családokat-de oldalkocsiban,vagy menjen utánuk autóval!Kockáztatni az életüket?!Mennyi ártatlan motoros baleset van,mikor az autós nem adja meg az elsőbbséget!A motorozás életérzés,hobbi,meg sok minden,de felelősséggel!Ennyi fért bele a csapongó Blogomba,illetve,ez most blog?!Alig várom a Nikóca buliját,a személyes találkozást,akivel lehet! Kellemes nyarat mindenkinek,okos motorozást,széles utat,vigyázzatok Magatokra és másokra!Minden jót! Ili mama:csam::love:
    Szegecs kedveli ezt.
  7. Az első mondat,amit "kikerülésem" után megtanultam az volt,:"Ich habe es nocht nicht gelingen,aber mühe mich!"-Nekem,ez még nem sikerült,de töröm magam.Ez lett a jelszóm!
    Miután,az autóm totálkáros lett,az autókölcsönzés egy napra 8 ezer,-talán barátilag nem ennyi lesz,köszi Gy.!-de még így is nagyon sok,pár hétre.Dolgoznom kell menni,-hála Isten,-a vonat 3 átszállással,taxival,-nincs busz.-ugyanennyi.No és akkor!Jött az ötlet,hát megyek,motorral!Kicsit félve gondoltam a kanyarra,meg a szerpentinekre,meg még az idén nem is mentem,-összetöröm ezt is,-gondoltam,de nincs más mód,megyek.
    Minden évben,ősszel,-tavasszal,-műszaki Genie lévén,meg Nagyiként,hetekig szorongok,hogyan lesz kivitelezve az akksi ki.ill.betétel?!
    Lakik a szomszédban,oldalról,és szemben,egy-egy Tűzoltó motoros,akik motoroznak,ill.az egyik igen,a másik meg régen tette,és most építi a veterán Pannóniáját.Mikor megvettem a Fekete Herceget,bizony,a mi kis csendes utcánkban,"Nagyot Szólt!" a hír,néhányan kifutottak,ha mentem,a Zanati Ilinek teljesen elment az esze.De a motor k.jó.Nos,ezek a tűzoltók,szomszéd motorosok,nem nevettek ki,nem kezeltek le,az egyik kipróbálta,tetszett neki nagyon.Azóta,őt kérem meg,Attila mikor érsz rá,betesszük az akksit?!Máris jövök -mondja.Jött is.Nekiálltunk,betette,kerregett,-az akksi melegen volt ugyan,de nem indítottam el a télen egyszer sem,bár a gumi helyzetét,mozgattam.-Kerregett 5-6-10 szer.Nem adtuk fel!Addig kerregtettük,míg az akksi teljesen lemerült.Hát,motorral sem megyek dolgozni!De van egy 100 éves biciklim.Ezen jókat derültünk.Ha levesszük a gyerekülést,és hajnali 2-kor elindulok,simán odaérek reggel 6.-ra.Sőt,még a kamion elől is könnyebben elugrom.A bicikli meg,ha totálkáros,5 ezerért veszek a szomszéd utcában.Összecsomagoltuk," ez nekünk még nem sikerült."De,mivel "töröm magam",telefonos segítséget kértem a motorszalon vezetőjétől,Kovi Barátomtól.
    No és akkor,megtudtam mit kellett volna tennünk.Hát,az én motorom,kint a "hideggarázsos faházban",bár letakarva,-az akksi a fűtött garázsban,-most már övé lesz az egész,!-volt.A benzin megdermedve,a benzincsap bedermedve,és nem is jó helyre állítottuk,mert a 3.állásba kell,-a nevét elfelejtettem,majd utána kell néznem!-Attilának nem ilyen flancos autómataindítós,motorja van,talán MZ.
    Szóval,vihetem az akksit feltölteni,aztán okosabban újra "megcsináljuk!"Talán,most már nekünk ez,sikerül!:jo
    Este olvastam,írta Zöld P.szabadon:Emberek,értsétek meg,az út hideg,a gumi hideg,nem tapad,még,ne induljatok!Köszönöm Neked ZP!Ha sikerül a betétel,szombaton elindulok vele,-mert olyan mazsola vagyok.Van egy kedves ajándékba kapott könyvem,-Motorozás mesterfokon,-ez nem rám vonatkozik,de érdemes elolvasni a technikai részek miatt is!Újra el kell olvasnom!-Szóval,elindultam volna,aztán jön a kanyar,meg a kamion,stb.
    Rájöttem,a szezont nem lehet siettetni,bár már nagyon várjuk,és tanácsot kell kérni a "régi,""öreg"motorosoktól,mit szabad,és mit nem,mi ésszerű!:csam:
    Úgyis itt lesz pár hét múlva,süt majd a Nap,mi felpattanunk,megtelik szívünk-lelkünk friss levegővel,örömmel,szabadságérzéssel...Újra intünk egymásnak,"Szevasz Testvér,széles utat,balesetmentes közlekedést,összetartozunk!":cool:
    Szegecs kedveli ezt.
  8. Megköszönve Nektek a sok kedves hozzászólást,-úgy vettetek körül,mint egy meleg sál,ahova elrejtheted még a könnyeidet is,ha belebújsz...és vigaszt találsz benne magadnak...
    Már túl vagyok rajta,a segítségetekkel,és most már előre!Intézkedés következik,hogy valami helyettes társat találjak,ami később,tényleg azzá válik...
    Talán emlékeztek,írtam,hogy akit az első 5 percben felhívtam,
    az árok mélyéről,teljes bizalommal,-lenyomott,majd másodszorra mikor hívtam,hogy lássa,komoly,-kikapcsolta.-Egy óra múlva hívott vissza.Arra már,kimentettek,éppen kihallgattak a rendőrök,a mentőorvos vizsgálata után.
    Persze,lenyomtam.Megtört a Barátság,léket kapott.Többé már,nem bízom benne!Egy másik Barátomat,aki szintén motoros,megkérdeztem tegnap.Felvetted volna 4 óra 50.-kor?Azt felelte igen,de magyarázkodnom kellett volna.A "Barát",később,megmagyarázta,fájt a foga a 3 éves lányának,és lázas volt.Megkérdezem:-mit csinált eközben a 3,és fél éve otthonlévő anya,aki nem űzött,talán annyira nem fáradt,hiszen du is alhat a gyerekkel.-Tudom,a gyereknevelés kemény meló,mellette a háztartás,stb,főleg,ha több gyermek van,igen stresszes.Természetesen,a gyerek is ragaszkodhat az apjához,de ilyenkor nem lehet átadni,mert mennem kell?!Nehéz dolgok ezek!Miért a másnap dolgozni induló apa az,aki annyira helytáll,hogy a szokatlan hajnali telefont nem tudja felvállalni?!
    Vitát,beszélgetést szeretnék indítani!Kérlek,mondjátok el,meddig tart,és miről szól a motoros Barátság?!
    "Az én házam,az én váram?!"/Kárpátia/ADDIG?!A küszöbig?!Ne okozzon ejnye-bejnyét a társnál?!Csak nappalra szól?!Vagy tervezett programok idejére?!Vagy csak a fiúk között?!Én,bárkinek kiugrok az ágyból,éjjel is, ha valaki bajba kerül.Ha erre jártok és itthon vagyok,-Sárvár-Szombathely-,rám,számíthattok!Nem számít,hogy még nem találkoztunk!
    Én,mindenesetre,olyan Mentort keresek,akire éjjel-nappal számíthatok,még ha kellemetlen helyzetbe kerül is miattam ,vállalja.
    Nagyon kíváncsian várom a véleményeteket,és még egyszer,hálásan köszönöm,hogy barátian,családiasan,vigasztalóan,mellém álltatok,NEM ELŐSZÖR!
    Minden jót Nektek,és Kívánok számotokra,jó pár igaz Barátot,motoros Bajtársat!:csam::család:akik még hajnalban is,éjjel is menteni indulnak,ha szükséges,és kiállnak a társaikért!
  9. Frissen,jókedvűen keltem fel fél 3-kor,hogy munkába induljak.Nyugodt,voltam,semmi nem zavart.Mentem az útom,szólt a zene,minden ideális volt.Örültem,hogy nincs köd,0 fok van,nincs síkos,-mentem már hóviharban 40 -el is 106 Km-t,megoldottam.-
    AZTÁN!A határhoz közeledvén,2 Km-el Rábafüzes előtt,jobbra kis ívben kanyarodtam.Az út nem volt széles,de 5 évig a keskeny sem volt gond.Jött egy kamion.A fényszórója nagyon fent volt,belevilágított a szemembe,de hát már sok ezren világítottak a szemebe.Szinte állandóan sötétben közlekedem,sok ezer kamion világított a szemembe már,eleresztek egy üdvözletet,és nincs gond.De ez,a viszonylag szűk úton,gyorsan jött mind a többiek,de valahol azt éreztem,leszorít,mintha átlógna a felező vonalon,de erre nem emlékszem igazán,csak arra,hogy le akartam húzódni kicvsit,de hirtelen azt éreztem,megcsúsztam,és elkezdem kacsázni.Talán,hármat.Próbáltam ellenkormányozni, de a 4.-re azt hallottam,puff,és fejjel lefelé lógok,tart a biztonsági öv,összelapult minden,de van elég helyem.Képzeljétek,meg sem ijedtem.A motor leállt,de a zene szólt,ami zavart.De a kulcs,elferdült,nem tudtam kikapcsolni.Az ajtót,nem tudtam kinyitni.Vártam,mikor tör rám a klausztofóbiám,de nem jött.Higgadt voltam és nyugodt.A telefonom,persze,megint a táskában,ezerszer elhatároztam,hogy velem lesz,"mert ha karambolozok,mi lesz?!"Karamboloztam 5 év után.Igaz,egyszer Lentiben összetiporta az autót egy teherautó,de nem én vezettem.Én,még csak a kapufélfát csókolgattam,meg ilyen kaliberü dolgok voltak.
    De,mivel a táskáim előre estek,tudtam melyikben van a telefon.Húztak el az autók,talán 3,meg egy kamion.Ezúton köszi,hogy elhúztak mellettem.Számomra nem emberek.Szóval,talán 10 perces keresés után,megtaláltam a telefonom úgy fejjel lefelé,és hívtam a 112-t.Nem is tudtam,hogy a rendőrséget takarja.Movel,szemüveg nélkül nem látok sajnos,nem tudtam a fiaimat,de a 112-t,vakon is megtaláltam.
    Ebben a pillanatban,fiatal nő kopogott az ablakon,hogy megsérültem-e?Aztán,kinyitották az ajtót,és kihúztak.
    Fantasztikus érzés volt.Az Isten áldja meg őket!!!Ott fagyoskodtak velem kabát nélkül,míg megjöttek a körmendi rendőrök.Mentőt hívtak,bár nem hiszitek el,egy karcolás sem esett rajtam.De,hivatalból muszály.Aztán ők elmentek.Jött még 2 helyszínelő autó,és megérkezett a rendőrtiszt Nagyfiam.Higgadt volt,és bölcs,és nem szidott meg,nagyon jól kezelte a helyzetet.Összeszedte az árokból az 50 táskám tartalmát,-mindig sok felesleges lomot hordok magammal,-és tárgyalt a rendőrökkel,akik addig is NAGYON KEDVESEK,EMBERIEK VOLTAK:ÖRÖK HÁLA NEKIK!
    Természetesen,fel kellett jelentsenek,mert a kamion elment,-egyáltalán,bizonyítsam be,hogy ott volt.-megszegtem a közlekedési szabályok x paragrafusát,nem a megfelelő sebességgel -80-al a kanyarban,-közlekedtem,és veszélyeztettem másokat.Így szól a törvény.Ez van."Nincs mit tenni anyu,elszálltál,ez van."
    Jegyzőkönyv,eljöttünk.Nyugodt voltam,higgadt.Igaz,totálkáros az autóm,nem tudok dolgozni menni,az eddigi helyzetem még nehezebb,de ÉLEK.
    Azt mondták a rendőrök,orral csapódtam az árokba,és még 10 m-re elpörögtem.Nem tört be a szélvédő,-ez volt a szerencsém!-nem nyílt ki a légzsák.Ha kinyílt volna,nem tudtam volna telefonálni.Az autómentő elvitt a szombathelyi szervízbe,ahol már döbbenten figyelték,hogy ebből az autóból,élő ember szállt ki.-Tegnap voltam templomban a Húgom anyósáért imádkozni,úgy látszik,rám is hatott.
    Csereautót a szervíz nem tud adni,de én nem is akartam oda menni,mert ahol a motoromat vettem,a szombathelyi volt West motor Susuki servis mindíg barátian,igényeimet teljesen kielégítve bánt velem.Igen,ők a jövő péntektől,tudnak adni csereautót.A főnök Nagy Gyula,megvígasztalt,mindent elintéz,és még barátian meg is ölelt,hogy fő hogy élsz.Köszönöm Gyuszi!
    A Fiam hazavitt,kitöltött minden papírt,én éreztem,NEM VAGYOK EGYEDÜL.Köszönöm "Kisfiam!"
    Aztán a másik hívott,és én eltörtem.Zokogva kértem,használjon biztonsági övet,mert azt mondták a rendőrök,ha nem lettem volna bekötve,forgás közben kiestem volna,és rámfordult volna az autó,mivel többször megfordult.
    Hát így!Az osztrákok,a jól végzett munka után,azt mondják," So Dá!"Szeretem hallani.Hát,most ezt érzem én is.Autóm nincs,de élek,nem tört el a gerincem,a szélvédő nem karcolta törötten össze az arcomat,ÚJRASZÜLETTEM.Már úgyis nagy volt az arcom,hogy kib....tul jól vezetek.Most 80-al mentem a kanyarban,ezután,50-el.
    Nem haragszom a kamionosra,dehogy.Aki sokat vezet,és éjjel,tele van a hócipője,fáradt,DE!VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA EMBEREK!Az egész 5-6 másodpercig tartott,most nincs autóm,nem tudok menni dolgozni,igaz élek,de pár másodperc alatt felborul a jól,sok munkával felépített élet.
    Rájöttem,a klausztrofóbiát lehet uralni,a szervezet,az agy ,a legfejlettebb számítógép,belöki az Addrenalint,"hisztinek"helye nincs,élned kell!MÉG VAN DOLGOD AZ ÉLETBEN!
    Akit felhívtam segítségül és lenyomott,ezzel a tudattal kell élnie tovább.Nem baj,de számomra,megszűnt létezni!
    Fiúk,lányok,motorosok!Aki éjjel vagy-hajnalban telefonál,bajban van.Vegyétek fel,ha asszonypajtás,férj,társ hallja,akkor is!Ez a BARÁTSÁG,BAJTÁRSIASSÁG!!!EMBERSÉG!
    So Dá! ÉLEK!VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!Pár másodperc alatt történik a baj!Baráti üdvözlettel,Öreganyátok,akit a teherautó,és a kamion sem tud likvidálni,és 80 évesen,még bőrszerkóban fog motorozni,mert dolga van az életben,meglátni az unokáit,mikor kamaszok lesznek,diszkóba mennnek,és kezdi őket megérinteni a motorozás,és a motoros image!:csam::cool:
    Szegecs kedveli ezt.
  10. Soha ne mond,hogy soha!Tényleg így van.Pár éve még,azt mondtam,én??!!SOHA!Az IWIW-en,facebookon,vagy más On-line oldalon nem fogok kitárulkozni,magamat +fényezni,kitenni a világ szemének,fülének a velem történteket,fájdalmakat,kudarcokat,vagy örömöket...Nem,és nem.Aztán,eltelt pár év,"elmentek a Fiaim,"túl sok lett a szabadidő",már nem kellett főzni,mosni,takarítani,este fél 10-ig,nem voltak beszélgetések.Volt,mikor 24 órát voltam magamban.Jött,a magány.Őket,nem lehet állandóan hívogatni,mi történt,-hadd éljék az életüket!,-meg kértek -e ezt,vagy azt,-ez is zaklatás./Emlékszem,milyen "jó volt,"mikor az anyósom,aki a szomszédban lakott,este fél 10-kor,"a legjobb pillanatban"csengetett,hogy kérünk-e főtt krumplit?."Ja.De jó!" -most éppen,másra sem vágyunk!-!Hát,én nem akarok így járni!-
    Tehát,eljött, a soha felülbírálása.De,aki az 50-es,60-as években született,nem egy számítógépes Genie.Az unokáim,szívesen elmagyarázzák,mit nyomjak meg,hogy végre a Tyúkos játékból,ami kitölti a képernyőt,a 10.után ki tudjak jönni."De Ili Mama,hát nyomd meg az Esc.-et,tudod!Ja,hát persze!De,miért nem mondta ezt a kisebbik Fiam,aki telefonos segítséget szokott nyújtani,és honnan tudja az 5 évesem?!No és miért nem tudom,én?!
    Imádtam,hogy a TT 100,mikor megjelöltem a Facebookon,megkérdezte,honnan ismersz.Írtam,én vagyok a Motoros Nagyi,és felkínált ismerősnek a rendszer.Azt írta,-"Ja,akkor,úgymond,ismerlek.!"Így.megláthattam az igazi arcát,a TT 100-on túl.De jó volt!Ez az igazi ismeretség.
    Aztán a Johanna segítségével rájöttünk Tagamával,hogy a szülei a szomszéd utcában laknak.Mikor az Apuja az utca végén elmotorozik,én meg kocsit mosok a hídon,"megveszek" a csopperja hangjától,mert azt gondolom,jön a Barátom,Mentorom,és már indulnék én is,de nem lehet,mert pl.alszik a kis leendő motorosom odabent.
    Vagy,Nikóca megtalált a Facebookon,és én annyira örültem,mert megláthattam a kisfiát,aki pont annyi idős,és úgy néz ki,mint az én középső Kincsem.
    Tegnap,láttam,a Veszprémben élő Keresztfiam,aki Pesten jár egyetemre,és dolgozik mellette,és most volt 2-3 éves,fent van.Chetteltem vele.Azt írta,"Úgy örülök Keresztanyu,alig vártam,hogy találkozzunk On-line!".-Hát így.Nagyon örülök,hogy megszegtem a soha-kijelentést,pedig általában,-sőt mindig,betartom a szavam.
    Igen,segít a magányt leküzdeni.Jó!!Valahova tartozni,ahol közös az érdeklődés,meghallgatnak,ismerősként,barátként bánnak veled.Úgy érzem,ez a sok értékes Fiatal Motoros,nem nevet ki,-először féltem!-a korom miatt,mintha befogadott volna a közösség.SZERETNÉM EZT HINNI!
    Ma,olyan klasszul sütött a nap!Kitoltam a a Fekete Hercegemet,megmozgattam,és ellenállhatatlan vágyat érzetem,hogy menjek egyet,de nem volt benn az akksi.Szerintem,hamarosan belekerül.Érzem a vágyat.
    Kérlek Titeket,keressetek meg a Facebookon,szeretnélek Titeket ott is megismerni teljes névvel,családdal,gyerekekkel,ha lehet!Már,aki akar,takarózzon ki,hátha még többen laknak a "szomszéd utcában"!Zanati Ilona vagyok ott,és egyáltalán.
    Többé,nem mondom,hogy soha,hiszen most ez okoz örömet,feltöltődést,segítséget.
    Kívánok Nektek közeli Tavaszt,széles utat,olcsóbb benzint,sok örömet,szép gyerekeket,és örömteli motorozást!!!:csam::cool:Ili Mamóca ,aki nem akarja belátni,hogy eljárt felette az idő!Pussz!
    Szegecs kedveli ezt.
  11. Sziasztok!Mindig akkor írok blogot,ha valami olyan történik velem,-jó,vagy rossz,-ami nem fér a lelkembe,és ha leírom,megkönnyebbülök.Néha, más,talán hasznát veszi a velem történteknek,hiszen,más kárából tanul az okos.Tudjátok,találtam új munkahelyet,6 hete próbamunkán vagyok.Embertpróbáló,nagyon igyekezem bizonyítani.Nem a munkabírásommal van vaj,nem a szorgalmammal,vagy a kedvességgel,hanem a "Staireisch Dialechttel".Hihetetlen,minden szó más,mint a németben.Lehetetlen megérteni,hogy a Limonádé miért Chracett,stb.No,meg a külföldi,a külföldi ellen.Nem az osztrák,hanem a másik külföldi lát benned riválist.A másik román magyar,akinek rossz élménye van,mert azért nem dolgozhatott a János kórházban,mert nem volt magyar állampolgár,kapásból azt kérdezte,"minek jöttél,hogy engem elküldjenek?"Vagy a kimondhatatlan nevű afrikai országból érkező,aki perfekt stájer már,és kinyírja külföldit,stb.Nos,engem felkarolt hihetetlen módon,-nem szoktam az élet napos oldalán sétálni,-egy "öreg",-szakmailag-,47 éves nővér,osztrák.Pont úgy néz ki mint én,fekete rövid haj,és olyan "vagány is ",és pont úgy segít,mint én tettem az újakkal,és gyakorlatosokkal Itthon.Ő érti amit mondok,és ha mások nem, azonnal a segítségemre siet,és "fordít".Mondta is,hogy fél szavakból értjük egymást.Ő,ajándék nekem az élettől,így kapom vissza,amit én tettem.Tegnap este,mondtam neki munka végén,hogy nyáron,szeretnélek meghívni hozzám,és elmegyünk a Balatonra.Azt mondta,jaj de jó,tudunk menni Csopperral.Kérdeztem,az enyémmel?Azt felelte,nem,az enyémmel.Miért,neked is van?!Hát ezt éreztem!Ez volt a közös bennünk!Hihetetlen,nem?!A férjével együtt motorozik,47 éves ismétlem,-A Hajós írta a múltkor,egy nagyon érdekes német statisztikát,a motorosok korosztályáról,jó volt!-én 4 éve tettem le és bizony,fáj,de már 50-sel kezdődik az éveim száma,bár a lelkem 35.Na,mindegy,fő az egészség,és,hogy szeretnek az unokáim,és a fiaim,és a menyeim.Tényleg érzem!Olyan aranyosan mondják a felnőtt Fiaim,"nézd Anyuka,most nincs igazad!"Segítenek,elnézik,elnéző mosollyal,hogy anyuka most próbálja pótolni,ami kimaradt az életéből.Jó ez így!Szóval,a nyárra az a tervem,hogy meghívom egy Balaton körüli túrára a Johannát,aki kedves Barátnőm,és a kolléganőmet férjestől,motorozzuk körül a Balatont!Johanna még nem tudja,de remélem,örül neki a férjével együtt!Jöttem haza az este munka után,9-kor,és annyira örültem az új motoros kolléganőmnek,puszival váltunk el,el is határoztam,viszek neki valami motoros ajándékot,hálából.Szólt a zene,nem figyeltem a km órát.Köröznek a rendőrök.Nyugodtan félreálltam,keresnek valakit,3 rendőrautó,8 fiatal 38-45 év körüli,jóképű,rendőr,nem engem.Elkéri a Polizist a jogsit,magyarul mondja,hogy a kocsipapír,még meg is dicsértem,hogy milyen jól beszél magyarul!Odaadom,megnézi a gépében,és azt monda,"gyorsan ment."Adtam a gyenge,butus nőt:"-néhány szempillarezegtetés,-tényleg,mennyivel?"50 helyett 70-el.Gondoltam,ez nem is olyan sok!Elhagytam a falut,egy benzinkút jött...A sötétben,ha éjjel sietek haza fáradtan,szól a zene,nem nagyon koncentrálok a km órára.Bocs!Én,ismerem ezt az autót!-mondta.-Jó,hogy du a szünetben lemosattam,gondoltam,olyan volt,mint egy sárban hempergő disznó!-Ez az autó,mindig gyorsan megy Ausztriában!Már ötször!-mondja.Jézusom,tényleg?-Még eddig nem kaptam büntetést,csekket.Akkor miért nem?!-Úgy szégyenlem,mondtam.De,hiába "nyaltam",mondta,megbüntetem.Jézusom,mennyire?!Pont,erre van,szükségem!Mikor két havi bérem kimaradt.Azt mondja,20 Eu.Gondoltam,hát,lehetett volna rosszabb is,és megérdemeltem!A többiek kérdezték:miért bünteted meg ezt a szép autót?Mondja,mert magyar nő.Bejön nekem a magyar nő.A többiek jóindulatúan mondták,merre tudok kimenni,-elhagyva a falut,egy benzinkútnál volt,persze,hozva a formám,-rossz helyen akartam,,neki a prérinek,-jót nevettek rajtam-,szóval,ezután be kell tartanom a sebességhatárt,pedig így is két óra,csupa falu,de mindegy.Ja,azt kifelejtettem,hogy meg is szondáztatott.Soha nem iszom,ha vezetek,de ezen a munkahelyen,akinek szülinapja van,megköszönti a főnök,egy csokor virággal,és pezsgővel.Már,én is kivagyok plakátolva,jan.-ra,-ilyet M.o.-on még nem láttam.-Szóval,2 órakor kötelező jelleggel,kellett inni,fél pohár pezsgőt,egy kollegina szülinapjára.Még,viccelődtem is,hogy este majd,elkapnak a rendőrök.Már,többször gondoltam,hogy boszorkány vagyok,éjfélben ülök a kondér körül,és dobálom a békát,-csak nem tudok róla,-mert megérzek dolgokat.-Hát,alig mertem belepihegni a szondába.Először,nem sikerült,még sose csináltam!Megmutatta,mondta,látom,a rendőrnek 0.Mondtam,ez a természetes.Még,kétszer belefújatott,utoljára gondoltam,mindegy,lesz ami lesz,a rendőrtiszt Fiamnak majd nem mondom el,legföljebb.0 LETT!!Jaj,de örültem!Mi lett volna,ha elveszi a jogsimat?!Ha félreállítanak?!80 km-re az otthonomtól?!Tanulság:azt kell mondani,még 10 órával a vezetés előtt,is,hogy bocs főnök,én csak koccintok,de nem nyalok bele.Ráadásul,decemberben munkanélküli voltam,és nem volt biztos,hogy a lejárt forgalmi vizsgát,meg tudom csináltatni.Gondoltam,3 év alatt 1-szer állítottak meg,.mi lenne,ha várnék az első fizetésig?!Nem lehet!!!!A SZABÁLYOKAT BE K E L L TARTANI!!Ez,nem vagányság kérdése.!MUSZÁJ!!!Meg,a gyorshajtás is tönkreteheti az életedet,elveheti a munkádat,mert ha nincs közlekedési eszközöd,véged!Megfogadtam,ezután egy órával korábban indulok,és betartok minden szabályt!Minden jót Nektek,balesetmentes közlekedést,széles utat,olcsóbb benzint,és jó egészséget!A TÖBBIT MEGSZERZITEK!Csá!:csam::DJa,azt kifelejtettem,hogy még egy öröm ért:Benzintyúkból,-ami zavart,az unokáim miatt,olyan pejoratívnak éreztem,-segédmotorossá avandzsáltam előre.Ez,klassz!:cool:
    Szegecs kedveli ezt.
  12. Már úgy belefáradtunk a 7-10 fok mínuszokba,a sötétségbe,a ködbe,a hírekbe,meg a benzinárba....Hadd ne soroljam!
    Ma,Oberwartba kellett mennem,az osztrák telefonomat intézni.Reggel még,semmi kedvem nem volt.Az intézkedés sikerült,gondoltam,megnézem az új bevásárló központban,ahol van egy klassz könyvesbolt,hogy kapható-e stájer-német szótár,hisz enélkül nem boldogulok.Hihetetlen volt,de a hatalmas parkolóban nem találtam parkolóhelyet.Egyet sem.Több száz autó volt,-karácsony után!-a harmada pedig magyar rendszám.5-6 autós is próbálkozott,végül én a 4.lassú kör után feladtam.Hazaindultam,lemondva a szótárról,és közben borúsan,irigykedve talán arra gondoltam,míg a fiatalok félnek babát vállalni Magyarországon az anyagiak miatt,-aztán később 40 évesen sorbaállnak a kis "pekedlivel" az inszemináló helyiségek előtt pironkodva,amikor már mindent megtennének egy Babáért.Bocs! Ez, külön megér egy blogot!
    Szóval addig Január elején,nem lehet Ausztriában mozdulni a Bevásárlóközpontokban.
    DE!Aztán:KISÜTÖTT A NAP!Az autó üvegén keresztül,még melegebbnek éreztem.Felkerültek a dögös napszemüvegek,vidámabbak lettek az emberek,-már nevetni is tudtak,szívből,a gondokról megfeledkezve.Szerelemillat szállt a levegőben.Bekukkantott a Tavasz...Olyan jó volt!
    Megfeledkeztem én is minden borús gondolatról,feltekertem a zenét,kicsit ráléptem a gázra,és megtelt a lelkem.Nemsokára itt a tavasz,születnek a tündéri Babák,megújulnak a szerelmek,bekerülnek az aksik a mocikba,-tényleg,meg kell mozgatnom még ma a Fekete Hercegemet is!_felbőgnek a motorok,újra intünk egymásnak az utakon-Szevasz Testvér,összetartozunk!-
    A gondok megoldhatóbbnak tűnnek,melengetően süt a nap,és megy az élet tovább.Ne csüggedjetek,még mindig volt valahogy!Mindig lesznek segítő barátok,akik meghallgatnak,vigasztalnak.Mint,ahogy engem is oly sokan megvigasztaltatok Decemberben.Köszönöm Nektek!
    Sokat jelentett!Csajok a motoron..és nem csak csajok!Egy éve,még azt sem tudtam,mi az.KÁR LETT VOLNA KIHAGYNI!Köszi NaNa,hogy kitaláltad!
    "Egy mosoly,amit küldesz,
    visszatér Hozzád.Gazdagabb lesz aki kapja,de nem lesz szegényebb,aki adja.":csam::D
    Szegecs kedveli ezt.
  13. Mindig nagyon fontos volt számomra és a családom számára a Karácsony,hiszen a Fiam,Karácsonykor,negyed 6-kor,karácsonyfadíszítés közben szeretett volna a világra jönni.Számunkra azzal kezdődött az ünnep,hogy őt felköszöntöttük,,és a magamsütötte tortán való gyertya elfújása után,csilingelt a "Jézuska",és mentünk a fa alá,ahol meghatódva mindig én mondtam pár szót,az elmúlt évről,a szeretetről.Ne nevessetek ki,fantasztikus érzés volt,Felemelő.Ma,egyedül leszek.Máskor 4 féle süteményt sütöttem,most,életemben először 9-kor keltem fel,géphez ültem,és azt éreztem,számomra nincs jelentősége a karácsonynak.Férjem dolgozik,a "gyerekek",ahogy tőlünk látták,a "Szent estét"szűk családi körben szeretnék tölteni,majd holnap találkozunk.
    Ideültem a géphez,elolvastam pár kedves üdvözletet.Felhívott szeretett kis menyem,vigyáznék-e a kis "Szerelmemre",5 éves fiúunokámra,amíg díszítik a fát.No és ekkor,visszajött a karácsonyi érzés,és szép lassan,elöntött a régi "ünnepvárás".
    NEM LEHETÜNK KIÉGETTEK,MERT EZ ÖNZÉS!
    Ahogy egy újszülöttnek,minden vicc új,az ünnepvárás örömét sem nem vehetjük el,az utánunk következőktől!
    Igaz,nem erről az egy napról szól a szeretet,de ma van a napja.Ahogy anyák,apák napjáról is megemlékezünk,ahogy névnapot,szülinapot sem minden nap ünneplünk,ne degradáljuk már le a szeretet ünnepét sem!FONTOSAK AZ ÜNNEPEK!A MOTOROSOK TISZTELIK A CSALÁDOT,A HAZÁT!
    A világ bármely részén éljetek,és bárkik legyetek,
    Szeretném,hogy egy kicsit,boldogabbak legyetek!
    Kívánjatok igazi ünnepet,kívánjatok igazabb
    életet,
    Ahogyan én ma teljes szívből ezt kívánom kedves Motorosok nektek!
    BÉKÉS,ÁLDOTT KARÁCSONYT!
    Szegecs kedveli ezt.
  14. SZIASZTOK!Régen írtam.Élet-halál harcot vívtam...VESZTETTEM..A MOTOROMBAN MÁR NINCS AKKU,BENNEM ERŐ..az történt,hogy el kellett adnom magam rabszolgának pelenkacserélő rabszolgának a " szomszédba".Fél évig ment,aztán jött egy 30 éves igazi " nemzeti érzelmű" főnök,aki elmondta,nem akar külföldit,még pelenkacserére sem.Először lefokozott 700 EU -ért kevesebbért,-lakás,utiköltség 170 ezer FT,-.majd 2 hete mondvacsinált ürüggyel,más mulasztása miatt,de még az övé sem,-garantáld,hogy egy inkontinens,aki béna,minden órában tiszta a pelenka!-kényszerrel,felmondatott.Azóta,sem pénz,sem munka.Nem fizetik ki a két heti bért,17 nap szabadságot,sem semmit.Természetesen,9 hónap rabszolgaság után,nem jár a munkanélküli segély sem.Hiába van 35 év munkaviszonyom.
    Így,a motor,imádott Szerelmem,és az imádott unokák sem adnak erőt.
    DE,NEM ADOM FEL!SORSUNK MEG VAN ÍRVA!KÜZDENÜNK KELL!MAGUNKÉRT,A CSALÁDÉRT!
    NEM NAGY AZ EGÓM Zöldpiszok!CSAK TÚL AKAROM ÉLNI!
    KÜZDENI A CSALÁDÉRT,MAGAMÉRT,A TÚLÉLÉSÉRT,AZ UNOKÁK JÖVŐJÉÉRT!
    SZERETNÉK GONDTALANUL MOTOROZNI,10 ÉV MÚLVA AZ UNOKÁMAT MOTOROZNI TANÍTANI,ÉS NEVETNI!34 éve,azt mondta egy fiú," neked a szemed is ragyog és nevet!"-EZT KÖVETELEM VISSZA A SORSTÓL!MEGTESZEK ÉRTE MINDENT!MOTOROS,NEM ADJA FEL!
    LÁTNI AKAROM IMÁDOTT unokámat MOTOROZNI,ÉS A MÁSIK KÉT unokámat,GYÖNYÖRŰ KISLÁNYOKAT, BOLDOG KAMASZKÉNT LÁTNI,-legalább addig hadd éljek,Istenem!-egy kis pénzt dugni szeretettel,ha benzin kell,vagy a discóba mennek,vagy valamire vágynak,ne legyen gond egy tábor,egy jó kis "cucc".EZ MINDEN VÁGYAM!MEG EGÉSZSÉG VALAMENNYIÜNKNEK!
    KÜZDJ A MOTORODÉRT!A CSALÁDÉRT!A HAZÁÉRT!
    Szeretettel: Motoros Nagyi a "LEGGYORSABB INDIÁNASSZONY"-zÖLDPISZOK- ÉS NEM BENZINTYÚK!-tegnap az oviban Advent koszorút készítettünk.Bekiabálta az 5 éves unokám:" SZERETLEK MAMA!"hogy jön ehhez a benzintyúk?!mert szeretek motorozni?öreg vagyok,de tiszteletreméltó.bocs!pUSZI NEKTEK motorosok!
    Szegecs kedveli ezt.
  15. Sziasztok! Ez félelmetes!Abbahagytam a mosogatást,mert azon gondolkoztam,ki az igazi motoros,és eszembe jutott 1-2 gondolat.Az első,amit olvasok,ugyanez a téma.30 évig mintaanya,feleség,háziasszony voltam,motor nélkül.De,mindig azt éreztem,hogy előző életemben motoroztam.Ha elment mellettem egy motor,felizgatta a lelkem.Mikor a fiaim kamaszok voltak,belehaltam,hogy nem volt pénzünk kismotorra,jogosítványra.Úgy éreztem ez lenne az élet rendje,és én mulasztok,de mégsem telik rá.Lelkiismeretfurdalásom volt,4 éve,hogy megvalósítottam álmomat,és "nagyiként",letettem a jogsit,és vettem egy Marudert,aki megszólított a szalonban.Beleszerettem.Október végén is megyek vele.Tavaly,a tesóm fia,és a sógor,aki sokáig motorozott,csodálattal vették,mikor elmentem hozzájuk Veszprémbe Sárvárról,egy szép nyári délután.Hozzáteszem,a sógor tesója is szenvedélyes motoros.Már tavaly megbeszéltük,leteszi a jogsit az én drága unokaöcsém,eljön Sárvárra,és együtt motorozunk.Megtörtént.Jött a barátnőjével,elmentünk a Pannóniaringre,-imádta.Olyan jó volt látni,mennyire szereti a motort,és fontos volt neki,hogy én is üljek rá!Így szeretném majd látni az unokámat is!Nem számít ki hány éves,frissen érett,vagy nagyi!Érezze a motort,-hiszen lelke van!-ne számítson esik,vagy fúj,érezze,ahogy rátör a szabadság!Ehhez,nem kell 170-el menni!Motorosnak lenni,egy életérzés!Összetartozunk!Internacionális!Imádom látni a motorostalálkozókon a kis családokat,az "öreg,motoros rokkereket"!EGY IGAZI MOTOROS,SOHA NEM ÖREGSZIK KI!:csam:
    Szegecs kedveli ezt.