Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Nem világosodtam meg... még. De érzem, hogy a válasz itt van belül, csak eddig rosszul kérdeztem. Mert nem az a kérdés, hogy milyen a világ szemében a jó nő, hanem az, hogy milyen a jó nő szemével a világ.
    Minden nő, JÓ NŐ, csak legtöbben elfelejtjük, nem hisszük el, vagy nem szabad elhinnünk, nem növünk fel hozzá, és legfőképpen félünk tőle. Félünk, mert ez nem egy előre megírt szerep, senki nem írja meg helyettünk, és senki nem készít fel rá. Mert megkapjuk útravalónak, hogy vigyázzunk a tartásunkra, legyünk jó anyák, építsünk karriert, gondoskodjunk szeretteinkről, ne bízzunk meg minden férfiban, de azt senki nem mondja: "Legyél jó nő. Elmondom hogyan kell."
    Tudom, közhely, de a jó és a rossz relatív, ergo nem létezik.
    Mert a JÓ NŐ valójában, egyszerűen csak NŐ.
    Semmi smink, semmi kulturális vakolat.
    [​IMG]
    Minden nőben van valami közös, és az nem a nemi szervük, vagy a dupla X kromoszómájuk, hiszen léteznek női testbe zárt férfiak, és férfi testbe zárt női lelkek. A közös csoda a tekintet, amivel a világot szemlélik, a kéz, amellyel nőként érintenek, a szív, amellyel nőként éreznek. Ez a megfoghatatlan sajátosság pedig teljes és tökéletes, mert ha nem így lenne, akkor nem így lenne. És mi más lehetne minden kultúrában ugyanúgy "jó"-ként ismert, mint a teljesség. Hogy mi a teljesség? Ha receptre lehetne kapni, a világ összes sebét begyógyítaná. De felesleges vágyakozni valami után, ami már eleve VAN.
    A teljes nő, jó nő, tehát. A teljesség befogadásához azonban fel kell NŐni.
    (Kegyetlen, korlátozott szavak! De nehéz veletek bánni!)
    Utóirat: Na és a férfi? Tükörfordítsd le ezt a töredezett gondolatmenetet...


    Picture: Little Lady (a 18 year old dancer in New York) by Rachel Lucio
    www.style.com
    Szegecs kedveli ezt.
  2. [​IMG][​IMG][​IMG] Csatolás megtekintése 13128
    Hm... Mitől is?

    Azt hiszem, ennek még egyszer neki kell futnom.

    Addig is írjátok meg Ti helyettem a bejegyzést.










    Kép forrása: DeviantArt
    Szegecs kedveli ezt.
  3. Hosszú útra készültek.
    - Biztosan ezt akarod? – kérdezte a fiú. – Tudod, nem lesz könnyű.
    - Miért kellene, hogy könnyű legyen? – kérdezett vissza a lány. – Egy álmot készülünk megvalósítani. Az sosem könnyű.
    - Csak féltelek…
    - Csak nem ismersz.
    [​IMG][​IMG] Csatolás megtekintése 13126
    Mert ha ismernél, tudnád, hogy nem egy menstruáló szörnyeteg vagyok, akinek csak azon fog járni az esze, hol lesz alkalma fürödni, amikor lélekbe hatoló, új és varázzsal teli tájakon kóborol, és akit óvni kell mindentől, amiben van egy kis kockázat.
    Tudom, hogy a férfiak többsége ilyennek látja a nőt, ha hosszabb útra, egy nomádabb jellegű túrára indulnak. Talán azért, mert csak ilyen nőkkel találkoztak eddig, vagy mert ilyenekkel akartak találkozni.
    Kalandos, új tájakat felfedező útra mindenki vágyik. Minden ember. Legfeljebb, már elfelejtette ezt az álmát, vagy nem meri bevallani. De az ilyen álmok alól a nő sem kivétel.
    Persze mások vagyunk, másképp utazunk. Mivel az utazásmentes, nyugodt hétköznapokon olyan szerepekben élünk, amelyek valóban ellentmondhatnak annak, hogy képesek vagyunk megtenni egy hosszú utat sátorral a hátunkon, egy idegen földrészen, nem véletlen, hogy a hirtelen jött bevállalós viselkedés kételyeket ébreszthet a férfi útitársakban. Persze erőnlét szempontjából ők az elöljárók, ami fontos egy ilyen túrán, de egy csomó egyéb útravalóra is szükség van: mint például a kitartás, a türelem, a kommunikáció képessége idegen emberekkel és az út tisztelete. Vajon a hétköznapi női szerepek, nem ugyanezeket a kincseket követelik-e meg? Ahogy a hétköznapi férfi szerepek is, csak ezek sokkal nyilvánvalóbbak.
    Szép dolog a férfiak védelmező ösztöne a nők irányába és mindenképpen hasznos is, ráadásul egy nőnek még jól is esik ez a törődés. De! A védelem és a törődés csak addig őszinte, addig nem válik teherré, amíg indokolt. Abban a pillanatban, ahogy nincs valódi veszély, értelmetlen ego-simogatásról, de legtöbb esetben inkább a partner valóságos lénye, lényege ismeretének teljes hiányáról árulkodik ez a viselkedés.
    Férfiak és nők között is van ilyen túrára alkalmas és alkalmatlan ember. De ez az alkalmasság is akarat kérdése.
    Hagyni kell, hogy mindenki a saját útját járja.
    A „ne vigyél nőt a fedélzetre” szabály, pedig azonnal átgondolandóvá válik, amint egy titkos retikülből előkerül a szemöldökcsipesz, mellyel az alfahím begyulladt talpából kiműtöd a szálkát. (Az arclemosó tonikról nem is beszélve, ami a legjobb fertőtlenítő.)
    [​IMG] Csatolás megtekintése 13127
    Mese
    Szegecs kedveli ezt.