Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Rászántunk egy napot, kocsikáztunk úgy 15 órát, és megnéztünk 4 motort (ebből kettő Virago)..
    Aprilia Classic 125: Nem ért le a lábam, így kilőve..
    Suzuki Intruder 125: Príma, kicsit sérült, műszakiztatás előtti, nagyon bejövős..
    Yamaha Virago 125: Az abszolút nyertes, minden szempontból..

    A kisvárdai strandon apum egy kis chopperes, nagyon jófej emberkébe botlott, akinek elég nagy motoros háttere van már. (Persze pont ilyenkor maradok itthon)
    Azt tanácsolta, vegyünk egy MZ-t, azon tanuljak meg motorozni, aztán jöhet a Virago, vagy egy hasonló chopper(ke). Nem is mond butaságot.. Egy jó állapotú MZ-t beszerezni, aztán tavasszal azt apumra örökíteni, nekem pedig keresni egy Viragot. Így végre apunak is lenne egy tisztességes motor(ká)ja. Tehát az új terv, hogy MZ-t kutatunk.. Ha valakinek van vagy/és tud segíteni mire figyeljünk MZ-nézéskor, akkor tessék megosztani velem a gondolatokat ;)
    Szegecs kedveli ezt.
  2. Nah, kb 4-5 körül felvettek Nyiregyen, irány Várda. Grigo, a felesége meg a kislánya jöttek, igazi kis minta család, szimpik voltak első ránézésre is. Persze a 4-esen megint karambol volt, kerülni kellett picit.. Mentőautó ütközött, de hát meg sem lepődöm már. Odaértünk, a szerelő nincs otthon, így be se tudunk menni a motorhoz. Jó, akkor menjünk el vacsizni.. Kivittük őket a strandra, mert van ott egy vendéglőnk, közben csapódott hozzánk apu is.. Babgulyás, lángos, sör, közben pedig beszélgettünk.. Tényleg nagy játékos a srác, nagy vadász, krosszozik, és csempészésből él, de nem is akárhogyan! Annyira összebarátkoztunk, hogy megbeszéltük, hogy decemberben megyünk ki hozzájuk síelni, meg most nyáron mehetek ki vele vadászni, meg akar mutatni egy jó krosszpályát. A térdemet elmeséltem, meg hogy a foci.. Neki is volt rá sztorija, egyik focista ismerősét 25.000 euróért műtötte meg a legjobb olasz sebész, ugyan erre, mint engem. Szóval sztorizgattunk, rötyögtünk sokat. Jövőhéten jönnek is a barátokkal le, mert nagyon tetszett nekik a Várdi strand. Örültem ennek a nagy barátságnak, mert azért mindig jól jön az ilyen jellegű ismerős.. Fél 8kor sikerült elmenni a motorért. Nézi nézi, vizsgálgatja, látszik rajta, hogy nem hülye hozzá és nem először vesz Habanat.. Mivel ért hozzá, megnézte az ülésnél a számot (elég furcsán van ráírva), így hamar kiderítette, hogy ez bizony 99-es évjárat, és hogy én azt mondtam 03-as. Én is így tudtam, védekeztem, de amúgy tényleg! A motoron nincs amúgy karc, persze ő talált.. De ez ilyen mondvacsinált dolog volt csak, hogy a fékkaron meg az első lámpán talált. Ekkor már húzta a száját.. Csapott vele egy kört, persze alig akart leszállni róla :D.. Euró így, euró úgy, a kisfeleség már unta az alkudozást, elővette a pénztárcáját és tette a kezembe amennyit kértem. Így kell ezt csinálni, mindenki jól járt! Megírtuk gyorsba az adásvételit, fellöktük a futóra, puszi-puszi, msn cím csere és 8-kor már mindenki ment az útjára..
    Összeteszem a két kezemet, hogy ilyen jól sikerült eladni.. Eddig szerencsém volt mind a két mocimmal.. Az elsőt 180ért vettem, tesóm borult vele egy szépet, így bal oldala már nem igen volt, mégis 180ért adtam el.. A mostanit szinte bagóért vettem egy barátomtól (mert szépen néztem rá) így most elég sokat kerestem rajta.
    Jövő héttől (ha már leveszik a lábamról ezt a vackot) bejárjuk majd ungot-berket, és keresünk egy szép kis csajos motort nekem! Mit mondjak, alig várom!! :D
    Szegecs kedveli ezt.
  3. 11-kor a telefon ébreszt, nézem a számot, román szám.. A motorért érdeklődött a pali, és már első hallásra leszűrtem, hogy nagy spíler a srác, és itt bizti alkudozás lesz.. Mondjam euróba az árat.. Na számológépet elő, pötyögöm 240-ben az eurót, így 1300-at mondtam neki. Óóóóó hát ő 800ért hozza szolnokról, csak fehérben. Jólvan apukám, de ez fekete, nem gagyi :D Fél óra szövegelés után 1150-et mondott. 1200 alatt viszont nem adom! Fúhh, nehéz ügy, lejönnének megnézni (románból áttruccannak, tök ari :)) Hát gyertek egyelek meg! 1 óra múlva itt vannak értem, és még Nyiregyről lezötyögünk Kisvárdára, hiszen még mindig a szerelőnél van a moci. Remélem elviszik! De nem akarok sokat engedni belőle, mert venném az utódot belőle.. Utólag rájöttem, hogy az euró se 240 már, hanem 235, de ez már részletkérdés.. Este ha visszaérek leírom elvitték-e!
    Szegecs kedveli ezt.
  4. A Mojitot még mindig nem sikerült hazahozni, de legalább a szerelő biztos szívesen mutogatja mindenkinek. Aki jelentkezett, hogy el is vinné azóta sem keres.. De akkor minek mondja, hogy jön érte, nem értem. Daelimtulajdonos még mindig nem sikerült találnom, így a kinézett Roadwin tulajánál érdeklődtem (csak gondolom ő agyba-főbe fogja dícsérni, hogy vegyem megfele..), még nem írt vissza. Közben fellapoztam az összes motoros újságot ami itthon van, 125-ös kisgépeket keresgélve.. CBR tesztet találtam a legtöbbet, így ha a Daelim nem jön össze valószínű, hogy az lesz.
    Tegnap néztem a hal a tortánt, és Rákóczi Ferinek olyan kis Mojitoja volt mint az enyém.. Ha esetleg megtetszett valakinek a tvből, az enyémet nyugodtan lehet vinni!:D
    Fellöktem egy képet.. Így állok most, szinte fél lábon :) Mikor lesz ebből motorozás, hjajj..
    Szegecs kedveli ezt.
  5. Pont most.. Pont most szántam rá, hogy írjak.. Tegnap d.u. óta hírdetem a motoromat, és má 2 érdeklődő. Az egyik fél óra múlva betalált, Pestről jönne (igen, már jönne!) le érte. Kérte a motor méreteit, persze cm-re pontosan nem tudtam milyen hosszú, csak hogy kb. 2 m. Elindultam lefelé a garázsba, közben hívom aput, hogy hova tette a mérőszalagot, és akkor nagyot nevet: "hiszen még a szerelőnél van a motorod!" El is felejtettem.. mióta is van ott, több mint 4 hete? Mit lehet annyit szarakodni rajta, nem értem.. De legalább rendbe lesz rakva, új gumik, és tüzetesen átnézve minden darabja. És persze most adom el, én hülye! Jobb motort nem fogok találni, de ilyen picin nem maradhatok örökké. Azt mondom a Mojitora, hogy kényelem-motor. Hatalma az ülése, így egy 110kg-os férfi se néz ki bazári majomnak rajta, könnyű a kormánya, nagyon jól irányítható, alacsony, így az olyan padlócirkálók, mint én simán két talppal is talajt érhetnek, szép a hangja, nem úgy mint az összes kis 50-es robogónak, amik csak vinnyognak mintha ölnék megfele őket.. Jah, és a kátyukat alig érzi. Igaz nem ment valami gyorsan, de nem meghalni készültem én vele, így nem volt baj. Nyugis 70-80-as tempóban 60 km-es utat is lazán ette. Csinálja már utánam ezt bármilyen robogós! Szerencsém volt ezzel a géppel. Egy jó barátomtól vettem, aki nem tudott ellenállni a mosolyomnak, így szinte ingyér nekem adta. Ő azóta beszerzett egy 125-öst, de azzal meg annyi gond van, hogy többet költött rá már, mint amennyiért vette. Már néztem utódot, de elég tanácstalan vagyok.. Daleim Roadwin125, CBR125, Yamaha TZR50. Eddig ez a 3 van versenyben, de élőben még csak a cbr-t láttam/hallottam.. És a hangja nem volt éppen megnyerő, a többiről viszont semmi konkrétat nem tudok. Nem fogom elkapkodni a motorvásárlást! Igaz, eddig mind a 2-szer elkapkodtam, és jól jártam.. De most úgyis van időm, mert még 3 hétig vasban van a lábam, úgysem tudok ráülni. Utána meg még ki tudja hány hét, mire újra megtanulok járni..
    Szegecs kedveli ezt.