Vitéz Lászó és a Szurtosképű csufipofa

Írta NaNa a Gondolataim motorozásról, munkáról, gyerekekről, meg ami még eszembe jut blogban. Megtekintés: 2073

Már kétszer láttuk Vitéz Lászlót a gyerekekkel, és mindkétszer úgy láttam, hogy elsőszülöttem nagyon élvezi, ahogy Lájszló agyabugyálja az ördögöket az öreganyám báli legyezőjével. Arra gondoltam, pszichológiailag lehet, hogy jót tenne neki, ha otthon is levezethetné a felhalmozódott feszültséget, tehát kéne neki valami Vitéz László Baba vagy báb vagy valami.

[​IMG]

Természetesen szerettem volna a könnyebbik megoldást választani, de nem egyszerű Vitéz László babát találni a neten. Végül találtam kesztyűbábot a Meskán, de 10 000 Ft egy VL és egy ördög együtt, és karácsony előtt már nem lehet kapni.

Eszembe jutott, hogy amúgy sem biztos, hogy egy kesztyűbábbal tudna még kezdeni bármit is egy négyéves, ellenben a fakanállal báb nélkül is jól eljátszik... és annak az előállításával talán még én is megbirkózom.

Tehát reggel elővetem két használaton kívüli fakanalat, túrtam elő piros és fekete maradék anyagokat, és nekiláttam. Ez lett belőle.

Persze két gyerek mellett kihívás bármit is csinálni... Vitéz László már kész volt, mikor a szurtos képűt elkezdtem. Mire a ruhájához értem, Vitéz Lászlónak már nem volt sapkája és szeme. Miközben őt renováltam, az ördögnek letört az orra és a szarva, majd Lenke lenyalta a képéről a festéket. Természetesen fekete lett a szája és a nyelve és hörögve beszél azóta. Lehet, hogy hívnom kell hozzá egy ördögűzőt?

Ha a kórkép még a délutáni csendes pihenő után is fennáll, átgondolom ezt a lehetőséget. Addig is kihasználtam az időt és befejeztem őket. Kívánság szerint Vitéz Lászlónak fekete cipője is lett, és remélem, hogy a csufipofának elég lesz ez a pendely, mert én már késznek tekintem őket!
Te, Szegecs, storm és 2 másik ember kedveli ezt.
  • ekime6
  • Vidék
  • BenkóÉva
  • NaNa
Hozzászólnál? Jelentkezz be...