Amugy megcsinaltam a lasagnet, bar dobozosat. Legkozelebb megprobalom teljesen onalloan, ugy hogy a tesztat is en gyurom
Én is csináltam lasagne-t a múlt héten. Anyóspajti adott darált húst, szóval dupla akkora adag (több mint egy kiló) volt a kiindulási alap, ehhez jött a besamell egy liter tejből és egy egész csomag (fél kg) tészta. Óriástepsi tele, egy hétig ettük de még az utolsó nap is jól esett
Én még sosem csináltam. Anyu régen sokszor csinált rakott tésztát, vagy nem is tudom, mi volt az.. talán az lehet, olyasmi, mint a Lasagne... általában baromi hamar elfogyott. Viszont én lusta vagyok megsütni, ha már egyszer megfőztem. Inkább megeszem úgy, ahogy van.
Olyan kb (legalábbis ahogyan énkészítem) mintha csinálnál egy bolognait, csak nem rárakod a spagettire, hanem lapok közé tepsibe egy kis besamel kíséretébe. Amúgy hamar megvan már, amikor a sütőbe van És persze marha finom. És azt hiszem, hogy van vega változata is, ami zöldséges, lehet ahhoz nem is kell megfőzni a zöldséget, mert megsül a tésztával
Jelentem, átálltam levesezős üzemmódra meg tepsiszöldségesre, és máris 75-ről 72-nél járok... Jah, meg azért a heti 3x40 hossz uszoda is segített.
Nekem az uszoda abban segít, hogy - mivel baromi éhes leszek - többet tudjak befalni utána. De ezt a leves dolgot meggondolom.
Én a gabonatej géppel szoktam mostanában zöldségleveseket csinálni. Egy maroknyi zöldséget belerakok, és fél óra alatt megvan.
Tényleg? Nem mondod! Honnan jött ez a jó ötlet? Csak az a baj, hogy ez a tejszínes/krumplis változat (legalább is, amit én eddig főztem) nem igazán kalóriaszegény.
Van itt olyan, aki próbált már orgonából szörpöt főzni? Talán @Tagama Tényleg le kell szedegetni a virágokat a szárról? nem lehet úgy, mint a bodzát?
na kipróbálom... már be is áztattam. Most úgy néz ki, hogy allergiás vagyok az orgonára... mióta leszedegettem a virágokat kapar a torkom, viszket a szemem és folyik az orrom...