Hú, káposztás tészta! Vagy 8 éve nem csináltam olyat.... borsos-cukrosan? ...én úgy szeretem, tudom hogy perverz, de akkor is
én csak borsosan.... Viszont egyszer annyira rá voltam állva, hogy napokig kilószámra faltam, komolyan nem tudom, mi jött rám, biztosan valami olyan hiányban szenvedett a szervezetem, amit a káposztából gondolt pótolni, mert annyira kívántam a káposztás tésztát, hogy bármire hajlandó lettem volna érte. Aztán egyszer csak elég lett belőle, és azóta nem igazán vágytam eddig rá, pedig a Zanyukám viszonylag sűrűn csinál, mert szereti - de én szerintem káposztás tészta - mérgezést kaptam Viszont most így belegondolva, hmmmm... lehet, visszahoztátok a kedvemet hozzá
A kaposztas teszta meg varat magara de megcsinaltam a masik karfiolt levesnek. Azon kivul , hogy Szormok elborsozta mint a rohadt elet, azert finom lett meg a rantast se basztam el persze hoztam ki a telefonom melle (recept) a kis kezdo szakacskonyvem, hogy mi is az a rantas...
Hát mondjuk Szőrmók arcán egyelőre nem a felhőtlen boldogság fénylik, de fogjuk rá, hogy csak nem a legjobb pillanatban fotóztál Egyébként pedig a szándék a lényeg, és tényleg le a kalappal az elszántságod és bátorságod előtt, hogy jóformán nulla tudással mégis magadénak érzed a főzés kötelességét és mindent megteszel, hogy meg is felelj a kihívásnak!!!
Ez inkabb az a fej, hogy "mi a f*sznak fenykepezel?" nagyon utalja, de azert idenez a kedvemert Na, igyekszem! Tudtam, hogy egyszer neki kell allnom, ennek mostansag jott el az ideje... A muszaj nagy ur!
Amugy ez alapjan keszitettem. A feherrepat kihagytam, mert nem kaptam szepet http://www.nosalty.hu/recept/karfiolleves-feheren
Macinak van ilyen feje amikor kinézi a számból az almát, és aztán rájön hogy mégse kéri, majd ráparancsolok hogy egye meg....
Aki nem szivleli Schobert Norbit meg a ceget, az ne is olvassa tovabb Meg szeptember elejen megvettem az Update1-es sutikonyvet. Tegnap jutottam el addig, hogy kene mar valamit csinalni belole, igy ami szukseges volt, megvettem a godolloi update boltban es tegnap mar elo is keszitettem a turobol, zabkorpabol es edesitoszerbol az alapanyagot es hutobe raktam. Ma pedig ez lett belole: A recept: Legkozelebb mar okosabb leszek az alapanyag vasarlasnal. Rajottem, hogy a vanilias es a fahejas cuccot meg se kellett volna vennem. Meg a pudingport se szerintem. A papiron az allt, hogy vizzel csinaljam, de ugy gondoltam tejjel csak jobb lehet, igy abban is csaltam, rendes fahejjal izesitettem es edesitoszerrel. Szormok az ilyenert nincs oda, de meg neki is izlett Viszont tovabb tartott elpakolnom magam utan, mint elkesziteni
Nekem is az a fő bajom a főzéssel, hogy túl sokáig tart, a kaja 10 perc alatt elfogy, és utána még órákig lehet takarítani. Tiszta hülyeség..
A mosogatógép sokat segít ezen a gondon. Meg én rászoktam arra is, hogy ami főzés közben már tudom hogy többet nem kell, el is pakolom azonnal, úgy a végére kevesebb marad. Most épp megágyaztam a nyuszinak a kerámiatálban sütéshez: hagymakarikán gombák, paprikaszeletek, megfűszerezve sóval, borssal, kakukkfűvel gazdagon. A nyuszikát 11 felé hozzák frissen levágva, megtűzdelem még szalonkával, besózom megfűszerezem és behajintom az ágyastul melegedni a sütőbe. Lesz hozzá még vajasburi, azt úgy szoktam csinálni, hogy megfőzöm a krumplit héjában, leszűröm, felszeletelem héjastul, befűszerezem, meglocsolom vajjal és be a sütőbe. Imádom amikor megpirul és olyan finom ropogós a héjja.
Ekime - és mindenki, akit érdekel a liszt nélküli táplálkozás édességgel súlyosbítva - az ALDI-ban lehet kapni gluténmentes pudingport. Nem tudom Norbi mennyiért adja a cucait, de az ALDI olcsóbb, ezt szinte biztosra veszem. Ja, és igen: a fahéjas cukor ugyan az a kategória, mint a mézeskalács fűszerkeverék.
Na talaltam egy receptet es meg is csinaltam, csak ket tojast raktam inkabb bele, meg sima nesquik kakaot. Recept: http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/bananos-csokis-keksz/ Kesz allapotban
Ilyet akarok csinalni, es az elejen elakatdam. A kovasz nem tobb napos procedura ? http://receptneked.hu/nagy_receptjei/lekvaros-bukta-7/
Vakuljak meg, de ez egy sima kelt tészta én nem látok kovászt sehol Egyébként azt hiszem egy nap is elég a kovásznak (majdnem azt írtam kovácsnak ).
Azert linkeltem az oldalt, mert az elso mondatban benne van, hogy ezt meg ezt teszed bele, "...es kovaszt keszitunk." Ez zavart meg
A kovászos uborkát nem szimplán kenyérhéjjal nyomják tele? Vagy az a másik savanyítási módszer??? (mondjuk sosem csináltam mert én nem vagyok uborkás, inkább céklás)