Égések és bénázások

bae témája a 'Motorozás' fórumban , 2008 Július 25.

  1. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,768
    Semmi baj! Igen én próbálkozok évek óta rendesen és még szeretem is az ilyen dolgokat. nem újdonság a tűszelep vagy a hézag és még a DOHC-ról is van fogalmam.
    Tudnák mesélni!
    Egyszer mikor Sirokon voltunk sokan az törpént hogy volt egy csapat aki (ez már hazafele) nem bírt magával és előre ment hogy majd ők hamarabb hazaének.
    k.b.1óra múlva indultunk mi is és pár km arrább találkoztunk az első csapatunkkal akik le voltak lohadva az út mellett.
    Megállunk akkor már ülés leszedve ...minden fiú oda ..én leültem az árokparton és szóltam hogy a csap nincs nyitva ..persze a nagy akcióba senki sem figyelt rám pedig én már 6szor szóltam. egy csaj ott ült mellettem és +kérdezte hogy én csak viccelek e..
    aztán éréjesebb hangra váltottam ... "jeee tényleg" Azóta jobban odafigyelnek rám :D. Ez a történet nagyon+maradt bennük!:)
     
    #1
  2. Gabsic

    Gabsic Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Július 16
    Üzenet:
    777
    Kapott Lájkok:
    115
    Jááááájjjjh:D:D:D Ciki:D:D:D
    Gondolom, ezt egy életre nem felejtik el:jo
    Ilyesmi bakot már én is lőttem mikor kezdtem elmenni a bonyolultabb felé, pedig hótt egyszerű volt a hiba.
    Kispolskival történt a dolog, légszűrőt cseréltem, kissé sötétedő koraesti időpontban. Aznap már nem mentem vele, viszont másnap éjjel mentünk Balcsira, és kb 4 km után elkezdett fogyni az erő az autóból, 500 m és teljesen megállt, szivatóra nemreagált. Ebből gondoltam én hogy gyújtáshiba. Szikra viszont volt, azt megnéztem.Mivel este 11 körül volt, nem vacakoltam vele, hazahúzattam magam.
    Na de jött a másnap...
    Kapásból gyújtáselosztó szét, mex felreszel, kondi letesztel (jó volt), kábelek jók. szikra van mint állat. Na jó, akkor mégis benzin lesz. Próbaképpen megpróbáltam indítani, elindult, de 3 mp után meg is állt.
    Hmm mondom ez már nem vicc... benzincső leszed, AC szépen köpködi a benzint. alapjárati fúvókát már előző nap megnéztem bár tudtam h nem az a baj mert terhelésnél állt le. Főfúvóka sem lehetett mert akkor szivatóval ment volna. _Kezdtem tanácstalan lenni, kipuff nem lehetett eltömődve, normális hangja volt mikor elindult. További tipp híján lebontottam a karburátort hátha esetleg benzinszint vagy fogalmam nincs milyen rejtélyes hiba lehetett volna. A karburátort levéve és kézbe fogva rácsaptam a homlokomra hogy ilyen apróság miatt szereltem már 2 órája... Mi a tipp mi lehetett????
    (((csendben megsúgom hogy a légszűrőcseréhez volt köze)))
    Nos mivel kitalálni úgysem lehet, az esti szürkületben benn maradt a légszűrő belsejében a BLOKK, amit a boltos nem tudom milyen logika alapján belegyűrt a légszűrőbe, én pedig nem figyeltem rá. MEnet közben a motor odaszívta a papírdarabot, ami a szívótorokra szépen ráfeküdve nem hagyta levegőhöz jutni a motort.

    Kicsit hosszan sikerült leírni, de bennem ez nagyon megmaradt, óriási beégés volt hogy ilyen aprócseprő dolog így megszívatott.:(
     
    #2
  3. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,768
    Ez nagyon jó :D:D:D
    Bocs de ezt el is kell mesélnem egy pár embernek!!!:)
    Tetszik a story!!
    Egyébként én azt mondom hogy azzal nem történik meg aki csinálja!
    Szép napot!!
    :csa
     
    #3
  4. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,768
    Saját vagy mással +történt történetek!
    Szerintem van egy pár mindenkinek :D:D
     
    #4
  5. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,768
    pl:
    k.b. két éve történt hogy elvittem a barátnőmet Szolnokra motorral.
    Nagyon jót gurultunk.
    Egy kereszteződésben ami Szolok szívében van pirosat kaptunk és elkezdtem túráztatni a gépem..persze én álltam a sor elején!
    Előttem a másik oldalban Rendőr (innen is jött az ihlet:) .)
    Mondanom sem kell hogy mi következett szerintem ..
    Zöld lett én+lefulladtam mint állat!!:D :D
     
    #5
  6. Gabsic

    Gabsic Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Július 16
    Üzenet:
    777
    Kapott Lájkok:
    115
    Csak nyugodtan, az én ismerőseim úgyis röhögtek már rajta egy sort :D
    Meg nem is zavar, hiszen kapkodás hibákat szül. Mégsem annyira gáz mint ismerősöknél pl az elugrott váltóautomatával összerakott MZ blokk amit még be is szerelt, aztán beindítás után derült ki hogy van benn 4 üres, meg egy 3.ik fokozat (beindíít, pöccbe egyes ,kuplung k semmi nem történik: "mi a fene van???", ujra pöccbe egyes, megint semmi hőőőő mivan máááá végigrakja a fokozatokat, egyedül 3-iknál van nagy recsegés a többi üres. mi feküdtünk a röhögéstől, ő meg először anyázott, a végén már ő is röhögött:D) Esetleg a fordítva összerakott diffi, amivel szintén berakás után derült ki hogy van 1 fokozat ELŐRE és 4 HÁTRA :D (Persze csak úgy tűnt fel hogy 1-esbe rakva bőszen megindult hátra az autó:jo)
    De hát valóban, így szerez az ember tapasztalatokat, aki nem áll neki semminek, az nem is hibázik:)
     
    #6
  7. Gabsic

    Gabsic Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Július 16
    Üzenet:
    777
    Kapott Lájkok:
    115
    Bae, ez a topik egy naaagyon jó ötlet volt:D

    Ciki helyzetek tuti mindenkinél adódtak.
    Kezdjük:
    Tél, december, gyönyörű friss hó... ÉN persze nem bírtam magammal, elő a robogót, aztán elkezdtem vele állatkodni az udvarban és kint az utcán a ház előtt. Kezdtem belejönni, közben csomószor ki-be menve a kapun jó csúszósra szinte jegesre sikerült letaposni a kapuban a havat.
    Ekkor szóltam faternak hogy kamerázza le az állatkodásomat. Kiáll kamerával az udvarra, én az utcán berúgtam a robogót, és jóóóó nagy gázzal már 3 méterrel a kapu előtt keresztbe rakott motorral repesztettem a kapu felé hogy jó látványos legyen. A kapuhoz érve a jég miatt kicsit lekaptam a gázt, de ettől függetlenül a motor eleje kiment jobbra, én meg hason csúsztam a 20 centis hóban utána, kamerázó fatertól kb 2 méterre megálltam, pofám tele hóval:D Na, ezt a videót nem mutogattam senkinek:D

    MÁs:
    szintén tél, a nagy hó megolvadt, majd másnap megfagyott. Az utakon gyönyörű vastag jégpáncél, én meg haverhoz akartam átmenni. A robogó épp nem volt jó, hát gyerünk MZ-el. Az útra lerakott lábakkal 2-esben szép lazán elkezdtem vele "gyalogolni" A következő utcába befordulva a boltból hazafele tartó csajok jöttek szembe. Hát akkor már ki a fasza gyerek ha én nem, persze felvettem a lábam az útról. Kis gázt is adtam, ekkor valami jégbordától megindult kifelé a hátulja, letettem a lábam, de már késő volt, annyit tudtam menteni hogy nem elestem hanem egyenesen bele az útszéli árokba, a csajok tőlem 20 méterre meg majd megfeküdtek a röhögéstől:D

    Egyelőre ennyi, itt van nagybátyám értem, majd este még folytatom:jo
     
    #7
  8. krisztolca

    krisztolca Gyalog

    Regisztrált:
    2007 Március 15
    Üzenet:
    7
    Kapott Lájkok:
    17
    Tetszik ez a topic, írok én is 2 sztorit ami most hirtelen eszembejutott:

    Második nagyrobogóm büszke tulajdonosa lettem, mikor hazafelé menet végigfutott az agyamon, hogy nincs hova tennem a gépest.. Albérletben laktunk, persze csak átmeneti megoldás volt, de addig a pár hónapig nem garázsunk. Bekéreszkedtem egy pár házzal arrébb lakó ismerősömhöz, ott volt egy picike fedett hely ahol tárolhattam a motort. Az első kereket szépen leláncoltam egy kiálló vasdarabhoz, és nyugodt szívvel otthagytam. Másnap megyek érte, tolnám ki, de nem akar jönni, teljes erőfeszítés, nyögés, aztán már káromkodás, de valami nem engedi.. Jah le van láncolva.. Vissza a kulcsért, aztán előről mindent.. Nem voltam még hozzászokva a motorhoz, kb 10 percet ültem addig rajta és a súlya is meglepő volt, zsenge alkatommal nehéz volt mozgatni. Szóval tolom ki, amikor megbillentem, így háttal nekiestem a kerítésnek, ami velem együtt dőlt a másik irányba. Felpattantam, felerőszakoltam a motort, letámasztottam és elkezdtem hangosan szidni, hogy hogy lehet ilyen szar kerítést csinálni, ki van rohadva az egész, és egy jó nagyot rúgtam bele mérgemben.. Aztán körbenézek, látom hogy ott áll mögöttem pár méterre a tulaj, hatalmas vörös fejekkel.. Azt mondta már az elejétől figyel az ablakból.. Nem győztem elnézést kérni és eliszkolni amilyen gyorsan csak lehet. Jah, és új helyet kellett néznem a motornak..

    A másik történet egy nagyon jó barátnőm élménye, akivel együtt csináltuk mopedre a jogsit anno. A lány mindig talpig rózsaszínben pompázik, műköröm, szoli, tökéletes haj és smink, szóval el lehet képzelni. Egyszer annyira nézte a mellette a járdán sétáló nő cipőjét, hogy húzta felé a kormányt és a padkának ütközbe hatalmasat zakózott. Felugrott, megnézte a körmeit, rendben találta őket, így a csodálkozó járdás nőt megszólította, hogy hol vette a cipőjét!? :D
     
    #8
  9. birge

    birge Az igazi nyuszimotoros CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Március 5
    Üzenet:
    9,155
    Kapott Lájkok:
    4,099
    LOL. Ez nagyon tetszett:)
     
    #9
  10. Lesly GSXR

    Lesly GSXR Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Január 29
    Üzenet:
    1,510
    Kapott Lájkok:
    17
    én múltkor pécseen az árkád alatt (6os út) a belvárosban, 14.000-nél akartam rakni a kettőt de elváltottam magamat és csak üresb raktam :) szerencsére egyből beraktaam 2-be mikor hallottam hogy gáz van :)
    kicsit égő volt de gyorsan tovább haladtam azzal a kopp gázzal amivel jöttem :):):):)
     
    #10
  11. Lesly GSXR

    Lesly GSXR Gyalog

    Regisztrált:
    2008 Január 29
    Üzenet:
    1,510
    Kapott Lájkok:
    17
    júúj egyszer nagyon égett a fejem. ez asszem június ban volt. mentem valami találkozóra és még nem voltak olyan sokan. megálltam levettem a bukót és ráraktam a tükörre. 1-2perc után úgy döntöttem hogy majd visszajövök később addig visszamegyek pécsre (kb 35km-re voltam pécstől) átmegyek mecseken stb..
    elkezdtem lábbal hátrafele hajtani hogy megfordulok de a bukó leesett én lehajoltam érte de nem táasztottam rendesen és eldöltem a motorral... annyira gáz volt baszki, még jó hogy a maszkom rajtaam volt :)
    sejthetitek hogy nem mentem vissza :)
     
    #11
  12. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,768
     
    #12
  13. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,768
     
    #13
  14. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,768
    De kár Lesly hogy nem láttam ezt a páratlan gyöngyszemet!!! :D:D
     
    #14
  15. killecske

    killecske Benzintyúk

    Regisztrált:
    2008 Július 16
    Üzenet:
    1,741
    Kapott Lájkok:
    207
    bae az istenő aki megcsinálja az év topikját grat:Dstory:(uncsi amugy)

    hajtok hazafele duán,motor fulladozik ...biztos nyelt valamit ...hát nem kifogyott a tankbol a nyál kút kb 4-5 km.hát én donbokon nem tolom át a 120 kilos vasat elrejt susnyás ..uncsi uncsi flakon nincs de eszembe jutott még anno olvastam hogy a koton akár két liter vizet is elnyel hát akkor tuti elnyel egy lityó benzint is...szal elérek a kutra küszködök a kotonnal...jön ki a csaj mert látta valami nem franko és amikor látta h mizu..csak ennyit mondott kinos pillantások közepette"segítsek felhúzni"...ennél kinosabb pillanat sose volt az életembe...ennyi...
     
    #15
  16. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,768
    :D:D Kösz a reakciót!!
    :love:
    Csak akkor ez neked volt kínos vagy inkább neki?? :)
     
    #16
  17. killecske

    killecske Benzintyúk

    Regisztrált:
    2008 Július 16
    Üzenet:
    1,741
    Kapott Lájkok:
    207
    sztem mindekettőnknek amugy banános gumi volt és még azon is gondolkoztam hogy epres vagy narancsos legyen de aztán a banán maradt..a többi jo volt szopogatni:D
     
    #17
  18. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,768
    De csak azé a banánost mert azt remélteted hogy a csajt majd a citrusféle összehúzza ..:D:D:D:D
     
    #18
  19. killecske

    killecske Benzintyúk

    Regisztrált:
    2008 Július 16
    Üzenet:
    1,741
    Kapott Lájkok:
    207
    nem inkább azt reméltem hogy a bnzinkut önkiszolgálo lesz:Dvagy valami...mert amugy 15 perc és 4 szál cigi kellet ahoz hogy én odamenjek kotonba tankolni...aztán rájöttem vettem volna inkább egy 2 littyos kokát benzinkut áron 1000 ftért és kiburit és tankolni abba ...de ez a mult hülyébb lettem ennyi
     
    #19
  20. bae

    bae R.I.P. :( Moderátor CsaM Csajok

    Regisztrált:
    2008 Április 14
    Üzenet:
    10,040
    Kapott Lájkok:
    1,768

    Utólag már kár gondolkozni!!
    Sőt nem is szabad!
    De csinálj még ilyeneket csipázom az ilyen storykat !! :)
     
    #20

Megosztás