speckó kaja

Írta Vidék a Elmélkedések blogban. Megtekintés: 810

Nálunk falun, itt a setét Somogyban, ilyentájt sokféle szag és illat bombázza érzékeinket. Ha nem épp a disznó-vagy tyúkszar, vagy az előttünk rendszeresen fuvarozott dögök szagát érezni, akkor ilyenkor fölséges bodzaillat terjeng a levegőben. Azon túl, hogy áztatásos módszerrel isteni szörp van belőle, ami vitamindús, lehet belőle egy speckó fánkot is csinálni. A nem út menti területről szedett bodzavirágot le kell mosni, beleforgatni kicsit sűrűbb palacsintatésztába, zsírban vagy olajban kisütni, és kész. Fogantyúnak a szár használható, azt természetesen nem kell megenni! Érdemes kipróbálni, különleges és finom étel! Jó étvágyat!:spagetti:;):ok:
Szegecs és Yamina kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...