Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Ezúton szeretnék minden kedves Csamklub tagot értesíteni, hogy nősülésre adom a fejem :)
    Egyúttal megragadnám az alkalmat és sok szeretettel meghívok mindenkit, akinek van kedve egy nagy MOTOROS bulihoz !
    A helyszín : Balatonszemes Vadvirág Camping
    Időpont : 2012 Augusztus 18. 14 óra
    V.Zorall Sörolimpia !!!

    Szegecs és NaNa kedveli ezt.
  2. Szia mindenkinek.
    Jun.5-6-7-én volt Zalaegerszegen a találkozó. A helyi rendőrség szervezte a baleseti bemutatót. Nagyon profi szinten volt kivitelezve. De most nem is ez a lényeg. Amiért ezt a gondolatmenetet megkezdtem, annak az az oka, hogy én voltam az egyik mentős, aki a bemutatón részt vettem. Maga a szituáció : autó, motor frontális ütközése, az autóban két gyerek, egy apuka. A motoros a kocsi alá szorulva. Megkezdtük a mentést. Párhuzamosan láttuk el a sérülteket. Természetesen a motorossal kezdtük, mert ő volt a legsúlyosabb. Egy darabig minden rendben volt, de a sérülései miatt rohamosan romlott az állapota. Újra kellett éleszteni. 30 perces kemény küzdelem után sajnos fel kellett adnunk.
    És akkor jööt egy bekiabálás, hogy : mentsétek meg, a motoros nem halhat meg !
    15 éve mentőzöm és majdnem ugyanennyi idelye motorozom is. Sajnos már sok hasonló balesetnél voltam és higgyétek el, mi mindent megteszünk, hogy az összes sérültet megmentsük. De azt is be kell látni, hogy a legkissebb esélye sajnos nekünk motorosoknak van.
    Az illető, aki bekiabált már kissé illuminált állapotban volt, de remélem ő is felfogta ugyanúgy mint a többi néző, aki látta a bemutatót, hogy ezt elrettentő példaként szántuk, hogy gondolkodjatok el, hogy nem érdemes hajtani. Hiába figyelünk oda és próbálunk okosan közlekedni, sokszor ez is kevés. De ha mi sem figyelünk, akkor nő a kockázat, hogy ilyen helyzetbe kerüljünk.

    Csak ennyit szerettem volna írni.
    Széles utat mindenkinek !

    Zozó
    Szegecs kedveli ezt.
  3. Tegnap voltam Pesten egy vezetéstechnikai pályán /az OMSZ szervezésében/. Igaz, nem motorral, hanem mentővel gyakoroltunk. Motorral érdekes lett volna :) Egy kis elméleti foglalkozás után az oktató megmutatta, mik lesznek a feladatok. Vészfékezés, vészfékezés akadály kerüléssel, vizenfutás, ill. egybefüggő vizfelületen való haladás- ami olyan, mintha jégen mennél-ill. olyan ütközés szimulálása, mikor a kocsi hátulját oldalról meglökik. Kivülről nézve egyszerünek tüntek :) Csak mikor odakerülsz, akkor jössz rá, hogy teljesen mást akar az agyad csinálni, mint amit kell./ pánik fékezés, kormányzás elfelejtése stb./ Hát ebből érdekes dolgok sültek ki :) Olyan szépen keringőztünk a vizen, mint ahogy az meg van írva :) Aztán mikor megérted a fizikát, kezdesz rájönni, hogy mit is kell csinálni, onnan kezdve szépen meg tudod csinálni a feladatot. Három órán keresztül gyakoroltunk, de nagyon el lehet benne fáradni.
    Mindenkinek tudnám ajánlani. Nagyon jó és hasznos dolog.
    Szegecs kedveli ezt.
  4. Hat év hűséges szolgálat után lecseréltem vt750-es paripámat:csa
    Az új vasat / Honda vf750c Magna / június 7-én hoztam haza. A 200 km-es úton kitapasztaltam mindent, mert volt részem napsütésben, szemerkélő esőben, sőt felhőszakadásban is. A gép 5-ösre vizsgázott:jo
    Biztos sok szép közösen lerótt km-ben lesz részünk:)
    Szegecs kedveli ezt.