1. Ez az oldal cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod ezeknek a sütiknek a használatát. Bővebben...
"Az író dolga, hogy meséljen, de igazat írni ne féljen..." - Nyerges Attila - Ismerős Arcok
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Amikor először megláttam ezt a táblát, az első gondolatom az volt, hogy a pasi szájbahugyoz egy halat. Szerencsére a gyerekeknek nem ennyire piszkos a fantáziája, így Lőrinc szerint a bácsi halat pisil.

  [​IMG]

  Az biztos, hogy a tábla figyelemfelkeltő, mert még meg is örökítettem, bár azt csak most olvastam el, hogy mi van ráírva. Menet közben nem tudom, mennyire megy át az üzenete, hányan vannak, akik nyomnak egy satuféket, és elkanyarodnak miatta.
  Vidék kedveli ezt.
 2. Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint mikor a legjobb és legdrágább farmered olajos lesz. A férjem erre persze csak annyit mond: "Most mit izgulsz? Motoros vagy, nem? Lehet olajos a farmered!" De ez a magyarázat mégsem nyugtat meg. Amellett, hogy nem esztétikus látvány még igénytelen benyomást is kelt. Szóval a fejembe vettem, hogy valahogy kitisztítom.

  [​IMG]

  Az olaj makacs folt. Egyrészt fekete, másrészt zsíros, amiről mindenki tudja, hogy nem oldja a víz, tehát egy sima mosás tuti nem elég hozzá. Mindenképp kell valami vegyi és valami fizikai erőhatás, hogy eltávolítsam - ez volt az elméletem legalábbis.

  [​IMG]

  Aztán arra jutottam, hogy az Ultraderm az, amit a legtöbb szervízben arra használnak, hogy a szerelés után a zsíros szennyeződést a kezükről eltávolítsák, tehát valószínűleg van benne valami vegyi cucc, ami oldja ezt a gépzsírt vagy mit. Mondjuk a kéz az viszonylag sima, tehát legtöbbször elég vízzel lemosni az Ultradermet, de ha nem, akkor ott a körömkefe.

  Szóval ezen logika mentén fogtam az Ultradermet és a körömkefét, és nekiestem a foltoknak.

  [​IMG]

  Persze mikor már habzott a cucc, nem látszott a folt, úgyhogy nem voltam teljesen biztos benne, hogy mennyire volt eredményes az akció, de egy alapos öblítés után kiraktam száradni a gatyát. Csodák-csodájára sikerült a mutatvány.

  Most már csak egy alapos gépi mosásra lesz szükség, mert most meg az Ultraderm hagyott foltot, úgyhogy úgy sejtem, ha eláznék ebben a gatyában, akkor nem lennék éppen fékezett habzású...

  [​IMG]
  Vidék kedveli ezt.
 3. A hosszas dilemmázás eredménye az lett, hogy végül ezen a héten meglett az új markolatom. Hogy milyen, arról majd egy kicsit később részletesen is írok.

  [​IMG]
 4. ...még a motoron is.

  [​IMG]
  Piqlet1977 és ekime6 kedveli ezt.
 5. A fenti kérdést a négyésfélésves kisfiam tette fel nekem. A válaszom határozott NEM volt. Valahogy eddig sosem keveredtem olyan közeli kontaktusba egyetlen pincebogárral sem, hogy ez kiderüljön.

  [​IMG]
  ekime6 kedveli ezt.
 6. Mondjuk nem átrtott volna már a Női Motoros Nap előtt elintézni az idei első motormosást... mentségemre legyen mondva, hogy a motor orral befele, letakarva áll a garázsban, és fel sem merült bennem, hogy ősszel koszosan raktam el. Pedig de. Mikor észrevettem a hatalmas dögöket a szélvédőn, már késő volt.

  [​IMG]

  Szóval az Open Road Fest sajtótájékoztatója előtt felszereltem az új Road King ülésem, utána pedig hazafele meglátogattam a mosót is.

  Úgy gondoltam, hogy a Harley-Davidson Bázison majd egy kevésbé feltűnő helyre parkolok, hogy ne kelljen a koszos motorom miatt szégyenketznem az újságírók előtt, erre beirányítottak közvetlenül a bejárat mellé. :D Aztán az egyik eladót hosszasan kellett győzködnöm, hogy az én motorom nem is mattfekete (sajnos), hanem metálszürke. Még egyszer ki kellett vinnem a motorhoz, hogy elhiggye.

  Szóval ideje volt a nagymosásnak.

  (És újra rá kellett jönnöm, hogy nem véletlenül raktam ezt a vékony ülést a motorra. Nekem egyszerűen ez a kényelmes. A hímzett ülés meg marad irodadísz a Csajokamotoron.hu szerkesztőségében. Nem sok esélyt látok ugyanis rá, hogy jön egy vevő, akinek egy csam-logós, rózsaszín kockás, egyedi touring ülésre van épp szüksége 2007 előtti Harley-Davidsonhoz. De ha tudsz ilyet, szólj!)
  ekime6, motoros club72 és Hajos kedveli ezt.
 7. Ilyenkor tavasszal tényleg hihetetlen, hogy valami motoros cucc egy hét alatt elkészül. Nekem most szerencsém volt, ezek szerint, ugyanis ma már el is hozhattam az áthúzott ülésem. Szerintem szép lett. Jó lenne mihamarabb kipróbálni.

  [​IMG]
  Köszi a szép és gyors munkát Dudás Zolinak Csömörön.

  Ja, mert azt elfelejtettem megmutatni, hogy egyébként így nézett ki az ülés, amit az ebayn rendeltem nagyon olcsón:

  [​IMG]

  Az ülés egyébként vadi újnak nézett ki, csak valami kedves ember összevagdosta. De úgy, hogy a bőr alatti fólia is sértetlen maradt.

  Úgy gondoltam, a régi ülésem bőrével át lehet húzni, úgyhogy azt is elvittem Dudinak, de ő azt mondta, hogy az annyira régi, és ki is van száradva, hogy inkább új bőrre cserélte a középső összevagdalt részt. Végülis igaza volt. Mondjuk ő a szakember.

  [​IMG]
  bae, Hajos, Mina és 2 további tag kedveli
 8. Az év első néhány hónapja mindig egész nyugalmasan telik, ha a városi közlekedést nézzük. Aztán jönnek az olyan ünnepek, mint pl. a Húsvét, és legszívesebben elköltöznék valami lakatlan bolygóra. Pedig nem nekem kellene, hanem azoknak, akik egyébként csak ilyenkor veszik elő az autójukat, amiből az is következik, hogy rendkívül nagy tapasztalattal, és legalább 5 perces rutinnal rendelkeznek.

  [​IMG]

  Egyébként még az sem lenne olyan nagy baj, ha mondjuk a (jobb) szélső sávban bénázna az illető. De persze nem. Az ilyeneknek mindig van önérzete: nehogymár a egy Ford Fokusszal a szélső sávban menjek! És akkor ott vergődik előttem úgy, hogy ahol 70-nel lehetne menni, ő 43 és 49 km/óra között ingadozik.

  Általában messziről fel lehet ismerni az ilyen mazsolákat, pedig már azt sem lehet mondani, hogy a "kalapos skodás", mert manapság se kalap, se Skoda... Az index nélküli BMW persze nem kérdés, azt is előre tudom, hogy mi lesz a következő sutkája, a mazsolák viszont mindig meg tudnak lepni. Ha elém kerül egy, folyton azon töröm a fejem, hogy mikor járnék jobban, ha megelőzném, vagy ha hátulról fedezem.

  Az ilyeneket persze megelőzni sem olyan egyszerű, mert ha kiteszed az indexet, hogy megelőzd, tuti gyorsítani kezd, ha viszont visszahúzódsz a helyedre, lelassít 42,5-re. Általában a felezővonalon mennek, és kanyarodáskor a sáv jobb oldaláról kanyarodik balra, és a bal oldalról jobbra.

  Időnként pedig kint felejti az indexet, amivel arra kényszerít, hogy folyamatosan a lábadat a fék fölött tartva, minden érzékszervedet laptba vetve azt figyeld, hogy mi lesz a következő megmozdulása, és egész idő alatt te gondolkodsz helyette.

  A ritmusérzék hiánya általános jelenség a mazsoláknál. Kivárja, amíg jó közel ér a szemből jövő autó, majd csikorgó kerekekkel fordul be elé, amikor viszont sehol senki, akkor hiába várod, hogy eldöntse, hogy mit akar. Az is csak ront a helyzeten, ha figyelmeztetésként rádudálsz, mert ezt fenyegetésnek veszi, beparázik, és lefagy a teljes rendszer.

  Sajnos a jogosítvány megszerzésénél nem előfeltétel a ritmusérzék, pedig nagyon hasznos lenne néhány visszatapsolós gyakorlat, hogy kiderüljön, ki az, aki életveszélyes lesz a forgalomban. Meg egyébként is, a ritmusérzéknek nagy hasznát vehetjük az élet minden területén kezdve a szextől a főzésen kereszül a vezetésig ugye.

  Ráadásul a ritmusérzék még egész jól fejleszthető is pl. tánccal. Csak az a baj, hogy aki születetten botlábú, valószínűleg sosem veszi ezt észre, így arra sem gondol, hogy neki ezt a képességét fejlesztenie kellene.
  Mina és ekime6 kedveli ezt.
 9. A héten megérkezett az ülésem a Street Glidehoz, amit 2 éve rendeltem az ebay-n. Mivel jóval drágább lett volna, ha egyenesen Magyarországra rendelem, egy kint dolgozó baráthoz kértem a szállítást, mondván, hogy ő úgyis jön-megy, majd valahogy hazahozza. És igazam is lett. :D

  [​IMG]

  Végülis jobb későn, mint soha - tartja a mondás. Jó is kétévente egy kis izgalom, meg megint az újdonság varázsa, amikor majd áthúzva ismét egy vékonyabb gyeregben motorozhatok.
 10. Már hetek óta tervezem, hogy előveszem végre a motort, de két gyerek mellett nem egyszerű olyan időpontot találni (mint régen), hogy csak úgy felülök, és megyek amerre az út visz. Ráadásul az időjárás sem volt túl kegyes mostanában, és az év első motorozását sem nem szélviharban, sem nem zivatarban képzeltem el.

  [​IMG]

  De közben fogy az idő. Már kevesebb, mint egy hét van a 11. Nemzetközi Női Motoros Napig, és semmiképp sem szeretnék úgy odamenni a vezetéstechnikai tréningre, hogy csaknem fél év után először tolom elő a motort a garázsból.

  Ez a mostani hosszú hétvége mindenképp esélyes volt egy motorozásra, de nem ígértek most sem motoros időt. Aztán ma reggel felkeltem, és megláttam, hogy süt a nap. A hőmérő is 10 fok fölötti hőmérsékletet mutatott már, úgyhogy elhatároztam, hogy most van itt az alkalom.

  Az öteletemet sikerült átvinni a családon is, úgyhogy felöltöztem motorosba (ez is mindig izgalmas így szezon elején - ki tudja, minden rámjön-e), aztán gumit fújtam, és a motor fél év állás után is első gombnyomásra indult.

  Annyira vagány voltam, hogy elmotoroztam az Aldiba vásárolni...

  (...ami persze külön posztot megérne, hogy mennyire praktikus bevásárolni motorral.)
 11. Nem kell hozzá más, csak néhány matrica. Végülis az én metálszürke motoromból is így lett csajbringa...

  [​IMG]

  A történet egyébként az, hogy az uram pár hete átment kocsival a kert közepén hagyott futóbiciklin, ami ettől kettétört középen, úgyhogy ment is a szelektív kukába azonnal. Viszont a jányom, aki minden nap bringával jár bölcsibe (még hóban, fagyban, mínuszban is), így visszakényszerült a kis műanyag motorra, amivel az első nap ledarálta az új cipője orrát.

  Persze aztán raktam rá cipővédőt, de nem akartam, hogy visszafejlődjön, a 12-es petálos még túl nagy neki, és hajtani is csak hátrafelé tudja, úgyhogy ma minden érvemet bevetettem, és elkommunizáltam egy 4,5 éves kisfiú futóbiciklijét. Cserébe kapott egy pár kitámasztó kereket a 16-os bringájára, hogy hamarabb megtanuljon rajta menni.

  Szerintem mindenki jól járt.
  Mina, Vidék és ekime6 kedveli ezt.