1. Ez az oldal cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod ezeknek a sütiknek a használatát. Bővebben...
"Az író dolga, hogy meséljen, de igazat írni ne féljen..." - Nyerges Attila - Ismerős Arcok
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. A héten még mindig a farsang volt a fő téma (persze csakis a Budapest Motor Fesztivál elmaradása mellett, de ez utóbbi a gyerekeket sokkal kevésbé kavarta fel). Lezajlott a télkergetés az oviban, debütált a Kylo Ren jelmez, amit nagyrészt én készítettem.

  Egyébként még úgy is különlegesnek számított, hogy a fiúk fele valamilyen Star Wars figurának volt öltözve. Simán eljátszhattak volna egy általuk kitalált részt a sorozatból. Bár lehet, hogy el is játszották, amikor nem voltam ott.

  [​IMG]

  Különben nem tudom, ki az a Kylo Ren... de majd egyszer a gyerekek kedvéért lehet, hogy azt a részt is megnézem.

  Az óta annyi történt, hogy szerdán elkezdődött a nagyböjt, pénteken pedig a kínai holdújévet ünnepelhettük, és a Kutya évébe léptünk. Még nem volt időm elolvasni, hogy ez mivel jár, mire kell számítani. Remélem csak csupa jó dolog történik ebben az évben!
  Vidék kedveli ezt.
 2. Azt hiszem, én mindent megtettem, amit tudtam, meg ami rajtam múlott. Lelkesedtem, készültem, terveztem, posztoltam és beharangoztam, még belépőjegyet is akartam sorsolni, hogy idén is legyen és jó legyen a Budapest Motor Fesztivál.

  [​IMG]

  Persze közben legbelül féltem is attól, hogy mi van, ha elmarad. A hírek valamivel gyorsabban eljutnak egy újságíróhoz, mint máshoz, meg vannak belső infók, de inkább nem mentem bele jobban a részletekbe... nem is akartam belegondolni, hogy mi van, ha elmarad a motorkiállítás. Készülődtem, ahogy ilyenkor mindig, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen, mert sok intézni való van egy kiállítási megjelenéssel.

  Aztán ma délelőtt jött a hivatalos hír, hogy a szervező úgy döntött, hogy elmarad a rendezvény, majd telefonon is felhívtak, hogy mindenkit értesítsek, akit tudok, állítsam le a bannereket, majd töröltem az eseményt, és a jegysorsolásra sem lehet már regisztrálni.

  Mikor ez utóbbi cikket akartam módosítani, az admin felületen a 666-os szám fogadott. Pont ennyien olvasták a cikket addig a pillanatig. Hát mi ez, ha nem ördögi összeesküvés?

  A többi médiummal ellentétben nem tettem fel ma a cikket, hogy holnap a hírlevéllel még több emberhez eljuthasson a rossz hír. Mert szerintem rossz hír az, hogy az egyetlen olyan rendezvény, ahol a magyar motorpiac összes szereplője bemutatkozhatna egy évben egyszer, elmarad.

  De tekintsünk a jövőbe! Innen talán már nincs lejjebb, innen már csak felfele van.
  tt100 és Zsófesz kedveli ezt.
 3. Lassan olyan ez a blog, mint egy baba-mama fórum, de nincs mit tenni, ez történik velünk mostanában. Persze közben dolgozom a Csajokamotoron.hu-n, írjuk a cikkeket, készülnek az új pólók a webáruházba és folyik a Budapest Motor Fesztiválon való megjelenés előkészítése (kattints ide, ha szeretnél belépőt nyerni), és a többi idei motoros projekt is... a héten mégis a farsangi készülődésé volt az elsőbbség.

  A kisfiam jelmezét még nem mutatom meg, mert csak kedden lesz a buli az oviban és meglepetésre készül, de szerintem nagyon profi lett, nem véletlenül, hiszen én csináltam. :D A kislányom viszont mostanában Jégvarázs lázban ég... náluk nincs beöltözős farsang az oviban, mert még kicsik, de itthon folyton Elsa királynő vagy Anna hercegnő.

  Az élmény teljes megélésének egyetlen akadálya, hogy három és félévesen még nincs derékig érő haja, sőt helyenként még baba haja van... Már hetek óta nyaggat, hogy neki olyan copf kell, mint Elsa királynőnek, vagy Anna hercegnőnek, és csináljak neki copfot.

  Ma nekiduráltam magam, és elkészült a házi paróka maradék fonalakból. Szerintem profi lett. Két órát dolgoztam rajta, aztán tíz percig volt benne királynő... a férjem viszont pont olyan benne, mint Willie Nelson, szóval már megérte. :D Ezt viszont csak az Instagramon mutatom meg. :D

  [​IMG]
  Így néz ki hátulról:
  [​IMG]
 4. A héten minden volt (motorozáson kívül) tél is, tavasz is. Miközben a hóemberünk tovább olvadt, és először csak fejetlen, majd hókutya, aztán hómacska, majd hórakéta lett és végül csak egy kupac kavics meg gally maradt belőle, az állatok is előmerészkedtek. Vagy voltak eddig is, csak nem láttuk őket.

  [​IMG]
  Vidék és Zsófesz kedveli ezt.
 5. Amíg mi elutaztunk havat nézni, a hóemberünk elvesztette a fejét. Nem is csoda, a +11 fok már nem neki való. Persze ahhoz képest meg egész jól tartja magát...

  [​IMG]
  ekime6 kedveli ezt.
 6. A héten megint sok minden történt. Hazatért a Táltos (az uram motorja), végre talán már minden rendben van vele, és műszakilag is korrekt állapotban várja a szezont. A szezon viszont még várat magára - szerencsére - mert ugye inkább most legyen tél, mint nyáron. Úgyhogy erre a hátralévő kis időre új pasi után néztem. Azt nem állítanám, hogy összemelegedtünk...

  [​IMG]
 7. Róbert és Edit egy elmegyógyintézetben éltek. Egy nap az intézet kertjében sétáltak. Mikor a medence mellett mentek el, Róbert hirtelen beugrott a mély vízbe, lemerült a medence aljára, és ott is maradt. Mikor ezt észrevette, Edit azonnal utána ugrott, lemerült a víz alá és kihúzta a férfit.
  emoticon-305443_640.png
  Amikor tudomást szerzett a hőstettről, a vezető ápoló azt javasolta, hogy Editet azonnal nyilvánítsák gyógyultnak, és engedjék ki a kórházból. Meg is kapta az engedélyt, így odament Edithez, és azt mondta:

  Edit, van egy jó meg egy rossz hírem:
  A jó az, hogy mivel felismerted a veszélyt, és helyesen cselekedtél, hősiesen kimentetted a medencéből Róbertet, gyógyultnak nyilvánítottunk, és hazaengedünk a kórházból.
  A rossz hír az, hogy Róbertet az eset után a fürdőben találtuk meg, felakasztotta magát a nadrágszíjára. Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz hírt kell közölnöm, de már nem tudtunk rajta segíteni, sajnos meghalt.

  Edit így válaszolt:
  Nem magát akasztotta fel, hanem én lógattam fel száradni. Akkor mikor mehetek haza?

  (forrás: http://cyrilhuzeblog.com)
 8. Ezen a héten végre történtek motoros dolgok... a férjem motorját ismét kocsira rakták és elszállították a szervizbe, hogy idén már egy jól működő Táltossal kezdhesse majd a szezont, és elindult a Budapest-Bamako Rally, ahol fotóztam motorosokat és egy motoros csaj is indult, igaz kocsival.

  [​IMG]

  Aminek azonban még ezeknél is jobban örülök, hogy végre esett egy kis hó, és remélem, hogy jó sokáig meg is marad. Tudom, ez nem szép kívánság egy motorostól, de szerintem télen legyen tél, hogy aztán nyáron lehessen nyár.
  ekime6 kedveli ezt.
 9. Elkezdődött az új év, így a héten felkerült az új falinaptáram is. Mindig jó érzés az üres naptárra nézni január 1-én, hiszen még azt írhatok bele, amit csak akarok, és jó érzés az is, amikor már beírva az előre tudható dátumokat, egyben láthatom, hogy idén sem fogunk unatkozni.

  [​IMG]

  Ahogy 2013 óta minden évben, ezzel a bejegyzéssel nyitom meg az 52/2018-as blogszezont.

  A kihívás arról szól, hogy
  • minden héten tölts fel egy képet, ami azon a héten készült. A legjobb az, ha köze van a motorozáshoz, de persze ez nem mindig megoldható.
  • A blog címében szerepeljen, az aktuális hét száma, és az évszám
  • Lehetőleg az aktuális hét vasárnapjáig töltsd fel a képet a blogba ( persze velem is előfordul, hogy kések 1-2 napot)
  • nyugodtan írj pár mondatot a képhez, hogy milyen alkalomból készült, vagy miért ez a kép jellemzi legjobban az adott hetedet.
  Ki tart velem idén az 52/2018-as blogkihívásban?

  Ez úton is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

  Lehet, hogy idén elmarad a tél, de a jó hír az, hogy cserében egész télen tavasz van. :D
  Zsófesz és ekime6 kedveli ezt.
 10. Mivel a motorozás mostanában részemről kizárt, mással próbálom elütni az időmet. Meg amúgy is karácsony volt, amikor adja magát, hogy az ember a konyhában tevékenykedjen.

  [​IMG]

  Gyerekek mellett nem vállalok túl bonyolult ételeket (nélkülük meg minek), így maradnak azok, amikkel ők is elszórakozhatnak. Így tudjuk helyettesíteni a gyurmázást a mézeskalács készítéssel például.

  Idén olyan mézeskalács receptet sikerült találnom, amibe több tojássárgája kellett, mint fehérje, így a négy adag elkészítése után már jelentős mennyiségű tojásfehérje várta a hűtőben, hogy kidobjam. Vagy nem. Mert nincs tékozlás-pazarlás, szóval valamire el kell használni. De vajon mire?

  Na ekkor jöttem rá, hogy van egy cukrászati melléktermék, amiről sosem gondoltam volna, hogy megpróbálkozom vele. Főleg, mert tömény cukor az egész, és azt kb. olyan lelkesedéssel enném meg, mint a vattacukrot... de kiderült, hogy a férjemnek az egyik kedvenc édessége a habkarika.

  Tehát fogtam a maradék tojásfehérjéket, és egy gyorsnak és egyszerűnek titulált recept alapján el is készítettem őket. Amíg be nem raktam a sütőbe ígéretesnek tűnt a vállalkozás, de a 180 fokon 10 percig sütés már az első néhány percben hülyeségnek tűnt. A habcsókok megbarnultak, amikor pedig 10 perc után kivettem őket a sütőből, kilapultak. Az ízük meg olyan volt, mint egy cukrozott tojásrántotta... fehérje. Viszont voltak rajtuk díszek. :D

  [​IMG]

  Ahelyett, hogy örültem volna, hogy megszabadultam a fölösleges tojásfehérjéktől, nem hagyott nyugodni a dolog, és már a férjemet is sikerült felcsigázni, szóval tettem még egy próbát.

  Kerestem egy másik receptet, amiben 60 fokon 3 óra sütést javasolnak... ez már sokkal reálisabbnak tűnt, bár mivel már elég késő volt, erőt kellett vennem magamon, hogy éjszakába nyúlóan figyeljem a sütőt és ne aludjak el, mielőtt a habcsókok elkészülnek.

  [​IMG]

  Az eredmény tökéletes lett. Állítólag olyan, mint a cukrászdai, szerintem még puhább és finomabb is. A titok mindössze annyi volt - a sütés technikáján kívül - hogy a tojásfehérje súlyát lemérve dupla mennyiségű porcukrot egy kevés kukorica keményítővel vertem kemény habbá.

  A habkinyomót már vagy egy éve vettem, és azóta még nem is használtam semmire. Úgy látszik, tudat alatt készültem rá, hogy egyszer habcsókokat sütök a férjemnek.
  bocsi és Vidék kedveli ezt.
 11. A héten már minden a karácsonyról szólt. Készülődtünk és vártuk a Jézuskát... a gyerekek persze jobban, mint mi. Még egy kis esély is megvillant arra, hogy fehér lesz az ünnep, de aztán mégsem. Kár. De legalább hógolyóztunk egyet a kertben.

  [​IMG]

  A héten még nincs ovi, szóval nem ígérem, hogy nagyon aktív leszek itt... így is elcsúsztam két nappal a heti bloggal, és most is csak azért van egy kis időm, mert épp alszanak.

  Most meg várjuk együtt a szilvesztert... megy valaki szilveszterkor motorozni?
  Vidék kedveli ezt.