1. Ez az oldal cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod ezeknek a sütiknek a használatát. Bővebben...
"Az író dolga, hogy meséljen, de igazat írni ne féljen..." - Nyerges Attila - Ismerős Arcok
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. ... másodszor már nem is tiltakoztam, csak hagytam, hogy megtörténjenek a dolgok. Nem mondom, hogy jó volt, elsőre állítólag sosem jó, másodszorra meg már kezdi megszokni az ember. Az biztos, hogy örök emlék marad.

  [​IMG]

  Az elsőről azért nem készült kép, mert még ellenálltam, és próbáltam megtartani a motort 45 fokos szögben egy szóderes, emelkedőn, ahonnan balra kellett volna kanyarodnom, ha nem jön hirtelen egy kocsi jobbról, és fékezés közben bele nem döccenek egy 5 cm mély csatornafedélbe.

  Reménykedtem, hogy onnan még van visszaút, vagy hogy a férjem odajön, és segít egyenesbe állítani. Ő úgy látta, hogy megbirkózom vele, aztán amikor feladtam és szépen lefektettem a bal oldalára, az étterem vendégei jöttek segíteni és ők állították fel.

  Másodszorra a jobb oldalára tettem le. Akkor már nem ellenkeztem, amikor éreztem, hogy a gravitáció úgyis erősebb, szépen leszálltam, és lőttem néhány képet. Ez egyébként már egy másik étterem előtt volt kb. 20 kilométerrel később. Itt azok a motorosok is megcsodálhatták a technikámat, akik az előzőről lemaradtak.

  A többieknek pedig álljon itt néma mementóként ez a kép. Hihetetlen, hogy milyen rossz fekve látni egy motort, még akkor is, ha tudom, hogy senki nem sérült meg, és mindenki nagyon jól szórakozott, aki látta, és valószínűleg még fognak is pár évig, akárhányszor eszükbe jutok.
  ekime6 kedveli ezt.
 2. ... motorozás helyett. Pedig az idő gyönyörű volt.

  [​IMG]

  Pénteken oviszünet okán le kellett foglalni valamivel a gyerekeket, úgyhogy a Veresegyházi Medveotthonba mentünk. Szuper volt. Péntek délelőtt senki nem volt rajtunk kívül, így nyugodtan játszhattunk.

  (A gyerekeket meg néha fellógatom, hogy végre elérjen a lábuk a lábtartóig...)
 3. Ez sem motoros téma, pedig a hét végére már végre jó idő lett és lehetett volna motorozni is. Sokan meg is tették szerencsére. Azért nálunk a hét még a húsvét jegyében zajlott...

  A sógornőm pl. ilyen gyönyörűen terített asztallal várt minket hétfőn, de persze csak azután, hogy alaposan meg lettünk locsolva. Még motoros locsolónk is volt... mármint aki motorral érkezett, de róla most nem készült fotó.

  [​IMG]
  Azt tudja valaki, hogy a csokitojás meddig áll el? Úgy tűnik, kicsit túltoltam idén... végül csak a tojások felét rejtettem el a kertben, és miután a gyerekek eleget örültek, és eltelt 1-2 nap, szép fokozatosan visszaszedtem őket... most vagy az van, hogy megeszem én helyettük, vagy a következő 3-4 évben is ugyanezeket a tojásokat keresgélik majd a kertben.

  Mondjuk ez nem is olyan rossz ötlet... ha úgysem ehetik meg, akkor az sem számít, meddig jó. A nagymamámnál is évtizedekig szerepeltek a karácsonyfán ugyanazok az ehetetlenül kemény konzum-szaloncukorkák. Csak én vagyok ilyen pancser, hogy zseléset veszek, ami még karácsony előtt elfogy. :D
  Vidék és bocsi kedveli ezt.
 4. Az ünnepek azért is jók, mert így végre újra együtt a család nagy része, találkozhatnak az unokatesók, és nem csak enni lehet. Ezen a húsvéton például vadiúj játék volt a Twister, amit nem mindenki mert kipróbálni. Vajon miért?

  [​IMG]
  Vidék kedveli ezt.
 5. Ehhez azt hiszem, nincs is mit hozzáfűzni.

  [​IMG]
  ekime6 kedveli ezt.
 6. Az emberek gyakran panaszkodnak a rendőrökre, de arról sokkal kevesebb szó esik, amikor jó dolgokat csinálnak.
  [​IMG]
  Tavaly januárban történt az amerikai Észak-Dakota államban, hogy egy rendőr egy motorosra lett figyelmes, aki a nagy hidegben az út szélén állt. Mivel jó hideg volt, a motoroson vastag védőruha és zárt sisak volt, alaposan beöltözött, hogy ne fázzon.

  "Mi a probléma?" kérdezte a rendőr a motorost.
  "Befagyott a karburátor." válaszolta a motoros.
  "Akkor rá kell pisilni..." mondta a rendőr.
  "De én nem tudok." válaszolta a motoros.
  "Rendben, akkor gyere közelebb, megmutatom hogy kell" - mondta a rendőr, majd kicipzározta a nadrágját, és úgy tett, ahogy mondta. Percekkel később a motor már be is indult, a motoros boldogan integetve hajtott el.

  Néhány nappal később a rendőrőrsre egy köszönőlevél érkezett a motoros apjától, ami így kezdődött: "Szeretném megköszönni a lányom, Jill nevében..."

  ***​

  Hogy mi ebből a tanulság?

  Lehet, hogy mégsem olyan hülyeség a csajos motoros cucc. :D

  Forrás: Cyril Huse Blog
  Hajos, bocsi és Vidék kedveli ezt.
 7. A héten kétszer is segítettünk. Először Csabikának gyűjtöttünk az Adhat vonallal, aztán a horvát Borisnak küldtem egy csamos felvarrót és pár matricát.

  [​IMG]

  Persze a jótékonykodásnak itt még nincs vége, hiszen Csabikának akár privátban is segíthetsz, és Boris címét is megtalálod a cikkben, ha kedved van meglepetést okozni neki.

  És nem emlékszem, ezen a héten volt, amikor motoroztam? Most, hogy a kertben 10 cm hó van, elég hihetetlen, hogy hétfőn még 20 fok volt...
  ekime6 kedveli ezt.
 8. A hosszú, hideg tél után igazi felüdülés volt, hogy az elmúlt hétvégén közel 20 fok volt a hőmérséklet, és még a szél sem fújt. Igazi kiránduló idő - így aztán motorozás helyett a gyerekekkel kirándultunk.

  [​IMG]

  (Erről is van videó, ha valakit érdekel szombaton itt voltunk, vasárnap meg itt. )

  Volt egy kis remény, hogy majd vasárnap gurulok egyet, de végül későn értünk haza, hulla fáradt is voltam, szóval kimaradt a hétvégi szezonnyitány.

  Bár erre a hétre végig esőt mutatott a telefonom, megfogadtam, hogy ha netán mégis sütne a nap, akkor hétfőn, amikor a gyerekek oviban vannak, megyek egyet a Siklóval. Szerencsém volt. 17 C° az azért elég baráti motorozáshoz.

  Az indulás nem ment olyan gördülékenyen, mint amire számítottam... kicsit kiakasztott, hogy a téli tárolás miatt a garázsban egész halom cucc nőtte körbe a motoromat a robogótól a bicikliken keresztül az olajradiátorig. Volt ott mindenféle doboz, lakat több is, amiknek a kulcsáról fogalmam sem volt, meg ásó-kapa-nagyharang - ja, nagyharang az nem volt.


  Mire elindultam már háromszor levert a víz és olyan idegállapotban voltam, hogy inkább el se indultam volna... Ráadásul késő is lett, úgyhogy sietnem kellett vissza a gyerekekért az oviba. Fel sem öltöztem rendesen, így a kabát nyaka egész úton lobogott és csapkodta az arcomat...

  Mindegy, megcsináltam, megnyitottam az idei szezont. Ennél már csak jobb túrák jöhetnek.

  Te merre gurultál hétvégén?
  Vidék és ekime6 kedveli ezt.
 9. A héten beköszöntött a tavasz. Ez abból is jól látható, hogy volt egy vendégünk, akinek gyors olajcserét kellett végezni az újonnan vásárolt motorján. Már fenem rá a fogam, hogy én is kipróbáljam, csak még megvárom az új gumikat.

  [​IMG]

  Én is terveztem, hogy a hétvégén előtolom a Siklót, és irigykedve nézem a képeket, hogy milyen sokan motoroztak, de végül a gyerekek megint felülírták a terveimet... a jövő hétre meg szinte végig esőt mondanak. De ha mégis kisütne a nap és nem lesz túl hideg, mindenképp gurulok egyet.
  bocsi, Vidék, storm és 1 másik tag kedveli ezt.
 10. Szeretem a telet, de ilyenkor már motorozni szoktunk. És ha már esik, meg mínusz húsz van, akkor legalább lenne rendes nagy hó, mint máshol. Így még szánkózni sem lehet rendesen. :(

  [​IMG]
  Vidék kedveli ezt.
 11. A héten elhatároztam magam, hogy felpörgetem kicsit a Csajok a motoron YouTube csatornáját, ami nem olyan egyszerű feladat, tekintve, hogy nem érzem magam túl fotogénnek, és exhibicionista hajlamaim sincsenek, sőt... jobban szeretek a háttérben működni. Viszont a visszajelzésekből (vagy inkább előrejelzésekből) azt vettem ki, hogy igény vó'na rá. Már pár hete megérkezett az aliexpresszről rendelt telefonállványom is, így már tényleg nem volt más kifogás...

  [​IMG]

  Persze mielőtt nekiálltam a megvalósításnak, ki kellett próbálni az állványt, meg barátkoztam kicsit a kamerával, és a kamerából visszaköszönő önmagammal. Akkor készült ez a remek fotó is.

  Most már értem, hogy miért mondja mindig a három éves kislányom a Csajok a motoron logóra mutogatva, hogy ott van Anyuci. :D
  Vidék, bocsi és ekime6 kedveli ezt.