1. Ez az oldal cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod ezeknek a sütiknek a használatát. Bővebben...
"Az író dolga, hogy meséljen, de igazat írni ne féljen..." - Nyerges Attila - Ismerős Arcok
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. Mindig kíváncsi voltam, hogy milyen, de a mi kölykeinknek nem kellett, hiába dugdostam a szájukba, a cickón kívül semmit nem kaptak be.

  [​IMG]

  Azon kívül, hogy fölösleges hülyeségnek, és amúgy csak az anya kényelmét szolgáló hangtompítónak tartom, volt rá példa, hogy hálás lettem volna, ha a gyerekeim inkább cumiznak. Persze mindkettő egyméteres röppályára állította a szájába helyezett gumicuclilt.

  Pedig mennyire vagány lett volna pl. egy ilyen rossis cumi, vagy akármilyen más dögös darab, amivel lehet villogni a többi anyuka előtt. (Mi ehelyett azzal villogtunk, hogy nem kellett hónapokig szenvedni, hogy leszoktassam őket róla.)
  BajateamOldlady, Mina, Hajos és 1 másik tag kedveli ezt.
 2. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem nagyon bírom a kánikulát. Persze, ha már 38-40 fok van itthon is, nincs más választásom, valahogy el kell viselni. És még szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem a belvárosban lakom a sok aszfalt meg beton között, mert ott végképp végem lenne.

  [​IMG]

  Sosem akartam medencét a kertbe, mert az az elméletem, hogy ha itthon túl jól érezzük magunkat, nem lesz kedvünk elmenni sehova. Persze azért néhányszor már próbálkoztunk, de az a sok macera, amivel egy rendes medence jár, nem nekünk való. És többek kötött a sok jövés-menés miatt sem.

  Aztán a héten egy haver beállított egy leselejtezett medencével. Akitől hozta, azoknak már nem kell. Lehet, hogy építettek egy rendeset, vagy csak kinőtték a gyerekek. Elfogadtuk, de nem igazán gondoltuk, hogy használni is fogjuk, de akkor kitört a globális felmelegedés.

  Szóval a napjaimat úgy tudtam elviselni itthon ezen a héten (míg a gyerekek a bölcsiben meg az oviban izzadtak), hogy időnként belemerültem a medencébe, majd vizes fürdőruhában ültem vissza a gép elé. Így már a házimunka sem tűnt olyan elviselhetetlenek. Teregetés közben barnultam is, aztán belecsobbantam a diófa alá a medencébe.
  Hajos és ekime6 kedveli ezt.
 3. Hazaértünk a családi nyaralásról a Balatonról. A következő hónapban ne engedjetek kaja közelébe! Egy hét alatt 3 kiló plusz az azért kicsit erős.

  [​IMG]

  Nem tudom amúgy, hogy ki találta ki a félpanziót... Hogy az este 6-8-ig tartó svédasztalos vacsora után reggel 8-10-ig máris reggelizni kell... Persze ha a szobákban lenne mérleg, akkor senki nem merne vacsorázni, akármilyen aranygaluskát vagy császármorzsát is szolgálnak is fel.
  Brigó és ekime6 kedveli ezt.
 4. A héten megérkeztek a rokonok az USA-ból. Először Anyu és az unokaöcsém (a kisebbik húgom nagy fia), aztán a nagyobbik húgom és az unokahúgom. Azóta a fő problémát a mindenféle eszközök töltése okozza.

  Nem elég, hogy nincs elég átalakító, és ami van, az sem földelt, de a telefontöltő és az autós töltő sem elég, és folyton összekeverednek az iPhone és a Samsung töltők is.

  [​IMG]

  Van még egy pár hetünk, hogy kigabalyodjunk ebből a kütyükavalkádból. Remélem a végén mindenkihez visszakerülnek a saját vezetékei! :D
  ekime6 kedveli ezt.
 5. Motoros fórumokon állandó téma, hogy a motorosok intenek-e egymásnak, ki kinek int, meg hasonlók. Legtöbbször azok hozzák fel ezt a témát, akiknek még friss ez az élmény, akik kezdők a motorozásban, hogy nekik bezzeg nem intettek vissza. És ráadásul minden ilyen beszélgetésnek a vége az, hogy a harleysok meg rohadjanak meg, mert sosem intenek.

  [​IMG]

  Szerintem nagyon szép, nemzetközi szokás, hogy a motorosok intenek egymásnak. Bevallom, én mindig, mindenkinek intek. Na jó, a pecabotos simsonos bácsinak nem, de egyébként ha épp nem kuplungolok, vagy kapaszkodok erősen a kormányba valamiért, akkor igen. Ha tele mind a két kezem, akkor bólintok. (Lóbálni ritkán szoktam, mert akkor leérne a lábam a motorról.)

  Sőt, azt is be kell valljam, hogy legtöbbször előre intek. Ahogy általában köszönni is előre szoktam. Annak ellenére, hogy a férjem - aki egyébként rendkívül udvarias ezen a téren, és úgy 15 éve el is neveztem köszönőbolondnak, mert itt, ahol lakunk, a vadidegeneknek is köszön, mondván, hogy a földink ő is, azok meg csak néznek rá bambán - időnként rám szól, hogy nem kell mindenkinek előre köszönnöm. Én vagyok a nő, köszönjön előre a paraszt.

  De sajnos nehéz leküzdeni az udvariasságom. Tinikoromban elolvastam a "Tudni illik, hogy mi illik" című könyvet, és beleégett a retinámba, meg minden érzékszervembe. A férfiaktól elvárom, hogy előre engedjenek, amikor kell, köszönjenek, amikor kell, és szép sorban lekerültek a legalsó fiókba azok a motorosok, akik a motoros találkozón csak a pasiknak köszönnek, a nőkön meg csak átnéznek, hiába ott áll minden csaj a pasija, férje mellett, meg azok is mentek szépen legalulra, akiket ha meghívtunk egy kerti partira nem hoztak semmit, csak néhány havert még (akiket mi nem hogy nem hívtunk, de nem is ismertünk), akik kizabálják a hűtőnket, majd soha többé nem látjuk őket. Szerencsére.

  Szóval, ha maradunk a köszönésnél, akkor - ha jól emlékszem - úgy illendő, hogy a fiatalok előre köszönnek az idősebbeknek, a férfiak előre köszönnek a nőknek (itt a kor nem számít, minden esetben így van), és a rangban lejjebb lévők előre köszönnek a magasabb rendűeknek. Az pedig kifejezetten parasztságnak számít, ha valaki nem viszonozza a másik köszönését.

  Szóval most, amikor nyár van, mindenki motorozik, és elvileg folyamatosan boldogan kellene integetnie minden motorosnak, akkor arra, hogy (mikor amúgy tök lájtos a forgalom, nem kell az életünkért küzdeni minden pillanatban, csak élvezni a motorozást), kb. húsz szembe jövő motorosból összesen kettő intett (ők előre intettek, úgyhogy semmiképp ne vegyék magukra az írást!), a többiek basztak viszonozni az intésemet, csak annyit tudok mondani, hogy tudjátok, mit? Rohadjatok meg!

  Pedig valószínűleg legalább a szembe jövő motorosok felénél idősebb voltam (ez motoron szerencsére nem látszik), nő vagyok, ami szerintem elég jól látszik, és ha hierarchiát akarnék felállítani a motorok között, akkor azt mondanám, hogy mivel a Harley az utak királya, ezért rangban is fölöttük állok (de ezt inkább nem mondom, mert ezzel már végképp kiverném a biztosítékot), tehát mindenkinek előre kellett volna köszönnie, de még az én intésemet sem fogadták.

  És akkor most jöhet az a duma, hogy a szezon közepére már annyit integettél, hogy lerohadt a kezed, de szerintem most rosszul vagy megfordulva...
  Vidék és zéé77 kedveli ezt.
 6. Beletelt vagy két hétbe, mire sikerült kikeverednem a 22-es csapdájából. Végre a héten elintéztem a Sikló papírjait, és ismét van műszakim, és kötelező biztosításom is (bár az még nincs befizetve, csak megrendelve). A dolog szépséghibája, hogy a férjem lett az üzembentartó.

  [​IMG]

  Az új forgalmit az aszódi okmányirodában intézem (minden ilyesmit ott szoktunk, mert ott mindig kevesen vannak), így még @ekime6 -tal is sikerült összefutni.
  Vidék, BajateamOldlady és ekime6 kedveli ezt.
 7. Június 29 reggel még az ágyban fekve nézegettem a telefonomat, mikor a messengeren jött az üzenet @ceca-tól, hogy hallottam-e mi történt Tagamával. Nem, nem hallottam. Mi?

  [​IMG]

  Gyorsan felmentem a facebookra (ahova már az utóbbi hetekben egyre bátortalanabbul lépek be a sok motoros- és egyéb baleset miatt). A Csajok a motoron csoportban @Witch77 posztját meglátva, megállt bennem az ütő...

  "Szorítsatok Tagamának, hogy rendbe jöjjön és tudjon még motorozni!!!
  Tegnap reggel előzés közben beszorult az előzött, de közben a a felezőre behúzódó kisteher és a szembe jövő nagyteher közé. A bal keze szilánkosra tört, a jobb keze is több helyen eltört, a soproni kórházban ápolják, többször műtötték, mindkét karja-keze gipszben van, telefonálni-írni nem tud, de a szeretetet-drukkot biztosan megérzi, ha küldjük neki!!! Gyógyulj meg, Gabi!!! [​IMG]<3 [​IMG]<3 [​IMG]<3"


  ...alatta a Kisalföld.hu híre a balesetről.

  Csak másnap hívtam fel Tagamát, miután @PapírCica megerősítette, hogy a kézsérülései ellenére már fel tudja venni a telefont. Megoldották. Kihangosították. Meg az okos-telefonon nem kell annyit nyomkodni.

  Szóval Tagama elmesélése szerint, amit a cikk írt, az hülyeség, vagyis nem pont úgy történt a baleset, ahogy ott írták.

  Ahogy minden reggel, most is munkába indult Ausztriába, de (ahogy minden reggel, most is) nagy volt a dugó. Egy piros dobozos mögött araszolt már egy ideje. A kocsi ahelyett, hogy lehúzódott volna, a felezőn imbolygott, de mivel folyamatosan jöttek szembe, és amúgy is egy körforgalom következett nemsokára, Tagama úgy döntött, nem előzi meg.

  Aztán a dobozos (aki Tagama szerint valószínűleg azt sem tudta, hogy mögötte egy motoros van) satuzott egyet. Tagamának nem volt más választása, hogy ne álljon bele a kocsi hátuljába, kihúzta a motort a felező felé, mert a kocsinak azon az oldalán volt.

  Azt nem látta a kocsitól, hogy szemből viszont jön egy kamion, így beszorult a két kocsi közé. Mondhatnám, hogy a rutin meg az évek... vagy az őrangyalok, de mindenesetre Gabit nem darálta be a kamion az ezer kerekével, mert a fejével a kamion oldalán megtámasztotta magát. Viszont a kormányt végig szorította, így a jobb kezével valószínűleg a kisteherautó tükrét szakította le, a balon pedig a kamion minden egyes kereke dolgozott egy kicsit.

  Szerencsére csak akkor esett el a motorral, amikor már kikerült a darálóból. A motor szinte alig sérült, és Tagamának sem lett semmi más baja... ott, ahol a protektorok védték. Mert mindig teljes, protektoros felszerelésben motorozik, hiszen motorral jár munkába minden nap.

  Rengeteg műtét és eddig másfél hét kórház után úgy néz ki, hogy az egyik keze teljesen rendbe jön, bár még jó sok gyógytorna vár rá, a másikat még műtik, varrják, aztán majd kiderül...

  Szerencsére sokan szorítunk neki, hogy minél hamarabb felépüljön, és többen is meglátogatták a kórházban innen a fórumról is, úgyhogy tudja, hogy vele vagyunk, és szorítunk neki.

  Gyógyulj meg gyorsan Tagama! Még sok motoros kaland vár rád!

  ***​

  (A képet, és a történetet Tagama engedélyével tettem közzé.)
  Lengyel Ági kedveli ezt.
 8. A múlt héten a patikában tornyosult fölém ez a bácsi. Pedig én sem vagyok alacsony...

  [​IMG]

  (Kicsit most lemaradtam a heti bloggal, dementségemre legyen mondva, hogy csak tegnap jöttünk haza Agárdról.)
 9. Azt bírom a motoros nőkben, hogy valami kis aprósággal mindig egyedivé tudják tenni a motorjukat. Így aztán, ha épp nincs is ott amotor gazdája, egyértelmű, hogy csajbringáról van szó.

  [​IMG]

  Ezt a helyes kis csajos motort atz eheti nyaralásunk (mert remélem azért lesz még) utolsó napján fényképeztem. Pont elkerültük egymást, úgyhogy fogalmam sincs, kié lehet.

  Te tudod?
 10. Hogy mi lesz a vége, még nem tudom. Várom a biztosító meg az alkusz állásfoglalását, és a megoldási javaslatokat.

  Úgy volt ugyanis, hogy csütörtökön csak azért hazajöttünk hamarabb a nyaralásból, mert délután 4-re be volt jelentve vizsgázni a motorom. Mivel nem én vittem volna, hanem a férjem, mondta, hogy írjak meghatalmazást. Míg én bekapcsoltam a gépet, és gyorsan firkantottam valamit, ő előkészítette a forgalmit.

  [​IMG]

  - Hol a biztosítás? - kérdezte kisvártatva.

  Én néztem rá ártatlan boci szemekkel... minden járművünk forgalmijában benne van a biztosítási csekk vagy a befizetés igazolására szolgáló zöld cetli.

  Elkezdtem keresgélni. Mondjuk ez önmagában is elég kilátástalan feladat, bár elsőre a Street Glide mappájában kezdtem nyomozni, ahol a biztosítási szerződések meg az eredetigazolás is van. Mivel találtam egy KÖBÉ-s szerződést, felmentem a KÖBE oldalára. Ott semmi re nem jutottam a szerződésszámmal, ezért felhívtam őket.

  Az ügyintéző közölte, hogy ez a szerződés, amit 2011-ben (amikor megvettem) kötöttem a motorra fel lett mondva 2013-ban, amikor kötöttem egy másikat (igen, szokott ilyen lenni, hogy az átkötésnél jobban járunk anyagilag), de azt meg 2014 februárban felmondtam.

  Ez mondjuk abszolút nem tűnik logikusnak, hogy fél évvel a szerződés megkötése után miért mondtam volna fel... ők azt mondták, hogy nem személyesen mondtam fel, hanem alkuszon keresztül. Az meg akkor csak a Netrisk lehet - gondoltam magamban.

  Szóval felhívtam a Netrisket is. Negyed óra várakozás után felvették, és közölték, hogy később visszahívnak. Kb. 2 óra múlva sikerült beszélnem egy kedves ügyintéző hölggyel, aki végignézte az összes levelezést, majd közölte, hogy ő is úgy látja, hogy van itt valami hiba, 2014 februárjában fel lett mondva a szerződésem, és nem kötöttem újat.

  Az érdekesség a dologban az, hogy 2015-ben levizsgázott a motorom, tehát akkor még talán volt valami igazolás a biztosításról. Az, hogy nincs befizetve, azért nem tűnt fel, mert szerződéskötéskor csoportos beszedést választottam fizetési módnak.

  Mivel már csütörtök este volt, a hölgy mondta, hogy nem valószínű, hogy pénteken választ kapok a kérdésemre, hogy hogy lehet, hogy nincs biztosítás a motoromon.

  Ha valóban kiderül, hogy nincs biztosításom 2014 óta, nagyon hálás lehetek a sorsnak, hogy azóta nem történt semmi baleset a motorommal, mert azt nagyon megszívtam volna.
 11. Ezért is vagyok elcsúszva a heti fotóbloggal is. Nincs net, csak a mobilomon, nagy ritkán kapok kölcsön az egyik szomszédtól. Most pl. :D

  [​IMG]

  Amúgy tévé sincs. Ezt nézzük minden este különféle megvilágításban. És hallgatjuk a békák kuruttyolását.
  Mina és BajateamOldlady kedveli ezt.
 12. Amikor először megláttam ezt a táblát, az első gondolatom az volt, hogy a pasi szájbahugyoz egy halat. Szerencsére a gyerekeknek nem ennyire piszkos a fantáziája, így Lőrinc szerint a bácsi halat pisil.

  [​IMG]

  Az biztos, hogy a tábla figyelemfelkeltő, mert még meg is örökítettem, bár azt csak most olvastam el, hogy mi van ráírva. Menet közben nem tudom, mennyire megy át az üzenete, hányan vannak, akik nyomnak egy satuféket, és elkanyarodnak miatta.
  Vidék kedveli ezt.
 13. Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint mikor a legjobb és legdrágább farmered olajos lesz. A férjem erre persze csak annyit mond: "Most mit izgulsz? Motoros vagy, nem? Lehet olajos a farmered!" De ez a magyarázat mégsem nyugtat meg. Amellett, hogy nem esztétikus látvány még igénytelen benyomást is kelt. Szóval a fejembe vettem, hogy valahogy kitisztítom.

  [​IMG]

  Az olaj makacs folt. Egyrészt fekete, másrészt zsíros, amiről mindenki tudja, hogy nem oldja a víz, tehát egy sima mosás tuti nem elég hozzá. Mindenképp kell valami vegyi és valami fizikai erőhatás, hogy eltávolítsam - ez volt az elméletem legalábbis.

  [​IMG]

  Aztán arra jutottam, hogy az Ultraderm az, amit a legtöbb szervízben arra használnak, hogy a szerelés után a zsíros szennyeződést a kezükről eltávolítsák, tehát valószínűleg van benne valami vegyi cucc, ami oldja ezt a gépzsírt vagy mit. Mondjuk a kéz az viszonylag sima, tehát legtöbbször elég vízzel lemosni az Ultradermet, de ha nem, akkor ott a körömkefe.

  Szóval ezen logika mentén fogtam az Ultradermet és a körömkefét, és nekiestem a foltoknak.

  [​IMG]

  Persze mikor már habzott a cucc, nem látszott a folt, úgyhogy nem voltam teljesen biztos benne, hogy mennyire volt eredményes az akció, de egy alapos öblítés után kiraktam száradni a gatyát. Csodák-csodájára sikerült a mutatvány.

  Most már csak egy alapos gépi mosásra lesz szükség, mert most meg az Ultraderm hagyott foltot, úgyhogy úgy sejtem, ha eláznék ebben a gatyában, akkor nem lennék éppen fékezett habzású...

  [​IMG]
  Vidék kedveli ezt.
 14. A hosszas dilemmázás eredménye az lett, hogy végül ezen a héten meglett az új markolatom. Hogy milyen, arról majd egy kicsit később részletesen is írok.

  [​IMG]
 15. ...még a motoron is.

  [​IMG]
  Piqlet1977 és ekime6 kedveli ezt.