Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Sziasztok Lányok!

    Már évezredek óta nem jártam itt és találkozni is régen találkoztam Veletek de bízom benne, hogy teljesen nem törlődtem a csoport emlékeiből! :)

    Tudjátok minden évben megrendezésre kerül Nyíregyházán a Motoros véradás. Ezúttal a 10. évfordulóját ünnepli!!! Szép , nagy rendezvény kerekedik köré ezért szeretnélek meghívni Titeket is! Ha a távolság jelent problémát, akkor szervezzetek erre a hétvégére egy közeli kirándulós programot a családnak is. Van itt gyönyörű állatpark (Európai szinten egyedülálló), ami valóban egy napot elfoglal, annyi látnivaló van benne. (görkorcsolyát, kerekesszéket, rollert vagy bármi tárgyat, amin vonszoljátok magatokat a harmadik óra múlva érdemes hozni! ;)

    Tehát várunk Titeket is!!!

    [​IMG]

    Puszi Mindenkinek, vigyázzatok Magatokra!

    Mamóca
    Szegecs, NaNa, Hajos és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. Nagy-nagy örömmel tájékoztattalak titeket nem régiben, hogy a nagy fiam jogsija után a nagy lányom szerelme, Zsolti is vett egy Honda CBR500R-t. Gyönyörű, tricolor színűt. (Mina nemrég tesztelt egy ilyen kis szépséget)
    Volt öröm a családban (bár Zsolti anyukája nagyon-nagyon tiltakozott ellene). Mindenesetre a fiatalok szépen felruházták magukat. Komoly ruházat, bukósisak, csizma és minden ,amire szükség van.
    Megbeszéltem velük, hogy nincs olyan szituáció, hogy épp csak elugrom valamiért, akkor nem öltözöm fel rendesen. Mindig-minden körülmény között talpig motoros felszerelésben motorozunk.
    Már meg volt az első 1.000 km is együtt a gyerekek vagy Zsolti magában, de szépen ésszel!
    Pénteken is együtt készültek motorozni, mert végre nem szakadt az eső. Barbi végül lemondta a motorozást, mert Pestről hamarabb érkeztek a nagyszülők látogatóba és inkább hazajött sütni és segíteni az előkészületekben.
    Ebédeltünk amikor kaptuk a telefont, hogy Zsolti balesetet szenvedett és már a műtőben van.
    Berohantunk a kórházba, ahol már Zsolti szülei is bent voltak. Reménykedve vártunk minden apró hírt, de nagyon sokáig tartott ez a várakozás.
    Délután kettő körül került műtőbe és valamikor fél hétkor került ki onnan. Sajnos megrepedt a lépe, amit el kellett távolítani és a combcsontja tört el, a combnyaknál. A hasüregében a feltáráskor 2,5 liternyi vért találtak. A műtétet végző orvos szerint ettől kevesebb is elegendő a végzetes kimenetelhez, de Zsolti nagyon jó fizikai állapotban van. Sajnos belázasodott tegnap, amit le tudtak húzni neki. Előre láthatólag még egy hétig az intenzív osztályon lesz.
    Most amit tehetek, imádkozok érte, hogy szövődmények nélkül túl legyen rajta, testileg-lelkileg felépüljön belőle. Jövőhéttől vizsgaidőszak kezdődik neki, a fadöntésben és a külső helyszínes vizsgákon nem fog részt venni. Júliusban befizettük őket egy Honda vezetéstechnikai tréningre is, ami most egyenlőre tárgytalan (Zsoltinak legalább is)
    A baleset története (még a péntek esti RTL híradóban is mutatták). Zsolti egy Hyundai kisbusz mögött ment egy olyan utcában, ahol a jobb oldalon parkolók, a baloldalon teniszpályák. A kisbusz be akart parkolni a parkolóba, szemből senki nem jött ezért szépen áthúzott a bal sávba és nagyobb ívből kezdte a fordulást. Viszont nem indexelt jobbra. Zsolti pedig a saját sávjában el akart mellette menni. Az is lehet, hogy a hyundaios nem is látta maga mögött a motort. A jobb elejébe csapódott Zsolti és tovább csúszott, repült még két parkoló autóba.

    Nagyon fáj a szívem, hogy egy ilyen traumán kell átesni a gyerekeknek! Szorítsatok Ti is Nekik!
    Szegecs kedveli ezt.
  3. Egy újabb blogot szentelek a nyíregyházi Véradásnak!

    Ma délután felhívott a szervező Szász Karcsi, aki a nyíregyházi HONDA kereskedés tulajdonosa.

    Az idén szeretnének egy rekordot dönteni a minden évben megrendezett véradás kapcsán. A tavalyi véradás alkalmával 600 adag vért tudtak gyűjteni a motorosoktól. Az idei mottójuk: "Mentsünk meg 1000 embert" Közel 1500 résztvevőt várnak koncertekkel, triál bemutatóval, hastáncosokkal és ebéddel.
    Rendőri felvezetéssel érkeznek kisebb-nagyobb csoportok, ezután lenne egy közös felvonulás is Nyíregyházán. (országos és helyi TV-k és egyéb média közreműködésével)

    Karcsinak lenne egy kérése a CSAM-csajok felé: A délutáni ebédosztásban kellene segítenünk (6-7 lánynak) Hat bográcsban fognak főzni halászlevet és gulyást. Ezt kellene majd kiosztani a sorban álló éhes mocisoknak. Mindezért hálából a nagy felvonuláson elől, közvetlenül a felvezető rendőrök mögött gurulhatnak a CSAM tagok.

    Tehát lányok-fiúk! Ha van felesleges véretek, amit szívesen adnátok jótékonyan, akkor gyertek, segítsetek!!!

    Ha a napotokba belefér egy kis ebédosztás is (ezt főleg a közelben lakó CSAM-osoktól kérem), akkor még inkább köszönöm a támogatást!

    Az előző blogban álló meghívásomat továbbra is fenntartom!!!

    Üdv Nektek!!!

    Mamóca
  4. Sziasztok!

    Mint minden évben most is megrendezésre kerül április 22-én vasárnap a Motoros Véradás Nyíregyházán a Múzeumfaluban.

    Kis családommal együtt megint szeretettel várlak Titeket, akát már péntek délutántól. Szombatra szervezhetünk Sóstón fürdőzős partit, tokaji gurulást, sátoraljaújhelyi bobozást vagy túristvándi vizimalmos túrát - igény szerint.
    Vasárnap véradás és délután hazagurulás.
    Amit ajánlani tudunk: -kemencés, bográcsos, grilles ebéd-vacsi, HP Alvás szőnyegezett pincében (soha napvilágra nem kerülő titkokkal ;))

    A tavalyi buli beszélgetős, családias partira sikerült, így a szomszédok is szívesen látnak az idén is!

    Jelezzétek legyetek szívesek, hogy ki, mikor, hányan érkeztek, mert eszerint vásárolok! A program szervezésre is várok ötleteket! (én már láttam valamennyit..:D..)

    A motorok tárolása biztonságos udvaron történik!

    Telefonom: 30/ 456-2112 vagy email: uhrin.aniko@gmail.com vagy itt a CSAM-on
    Szegecs kedveli ezt.
  5. [FONT=&quot]Május 6. Nemzetközi Női Motoros Nap Nyíregyházán[/FONT]
    [FONT=&quot](kicsi volt, de a miénk! :hura:)[/FONT]

    [FONT=&quot]A Nemzetközi Női Motoros nap alkalmából próbáltam szervezni egy közös gurulást a környéken fellelhető csajokkal. (A pesti lányokat picit irigykedve néztem, hogy milyen klassz programokat találtak ki maguknak.) [/FONT]
    [FONT=&quot]Telefonálgatás és emailek után végül is hárman lettünk. Borbála akinek egy 250 m3 chopperja van és egy fiatalos nagymami valamint Timi, akinek viszont egy gyönyörű 1300 m3 egyedi Hondája van és egy édes 3 éves kisfickó anyukája.[/FONT]
    [FONT=&quot] Megbeszéltek alapján találkoztunk egy benzinkúton és átmotoroztunk Tokajba. Az elsődleges cél a fagyizó volt, de Timiéknek van egy motoros sörözőjük, ezért hagytuk magunkat oda elcsábítani. Timi férje fogadott (ő is motoros természetesen). A hely nagyon hangulatos , minden szegletében motoros relikviák és dekorációk vannak. Minden erre kanyarodó motorosnak csak ajánlani tudom a Veress szekeret. Beszélgettünk, iszogattunk (szigorúan rostosat), fotózkodtunk. Késő délután indultunk vissza, próbáltuk tartani a lépést Timivel és a Hondájával. A gyerekeim még leugrottak a Tisza partra megnézni a haljárást. A városban szétváltunk, Timi sietett haza a kisfiához, Borcsi és én tovább hajtottam a másik irányba. A város szélén még beszélgettünk egy kicsit a közös ismerősökről és a férjeink munkájáról, azután hazagurultunk.[/FONT]
    [FONT=&quot]Mindent egybevetve a hűvös idő ellenére is jól éreztük magunkat, még egyszer köszönjük Timinek és a férjének a vendéglátást! [/FONT]
    [FONT=&quot]Igyekszem úgy szervezni a jövő évi Nemzetközi Női Napot, hogy többen legyünk![/FONT]

    [​IMG]
    Szegecs kedveli ezt.
  6. 2011 április 17-én vasárnap 9.00 tól újra megrendezésre kerül a szokásos évi MOTOROS VÉRADÁS Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfaluban.

    Mint már jeleztem tavaly az idén is várok minden idetartó motoros barátot, ismerős - még ismeretlen CSAM tagot!
    A főszervező HONDA kereskedés tulajdonosa egyébként is szeretné a naptár lányokat személyesen is megnézni a motorjaikon.

    Amit ajánlani tudok: Bográcsgulyás, kemencés kalács, füves táborhely, zárt udvar, fűtött pince hálózsákozni és egy szerető család egy még szeretett éhesebb labradorral!

    Várom a visszajelzéseiteket!!!

    A véradáson is megvendégelnek minden résztvevőt, színes műsorok is vannak!
  7. Tudom , hogy itt valójában motorosok vannak, de biztosan többen vagyunk úgy Bendzsón kívül, hogy bicaj nyergébe is szívesen pattanunk.

    Kezdődik a történek azzal, hogy nyugati példa alapján bérelhető bringák kerülnek ki Budapest utcáira. Különleges egyedi darabok. Egy sms a hálózati tagoktól és leoldható a jármű a kiépített tárolókból. Az első félóra ingyenes, azután is kedvezményes díjjal lehet tekerni.
    Summa-summárum nekem nagyon tetszik a kezdeményezés!

    A parkoló cég közösen egy bulvár újsággal meghirdette a névadó pályázatot.
    Feltételek: 8 szótagnál rövidebb, könnyen kiejthető akár a külföldiek számára is, utaljon némiképp Budapestre vagy Magyarországra.

    A fejemben megszületett egy ötlet másik hárommal együtt. Az első a BuBi = Budapest Bike (Bicikli) , a másik a BuBiker (hasonló elgondolás), a harmadik a BuBiRent lett volna.
    Beérkezett kb 3700 névből az első 5-be került a BuBi.
    Nosza hajrá körbe üziztem mindenkinek, hogy szavazzon a BuBira. Ezúton is köszönöm a beérkezett szavazatokat!!!
    A pályázat beküldésekor felhívták a figyelmünket, hogy a visszaigazoló emailon szereplő dátum fogja bizonyítani, hogy az egyforma ötlezteket ki küldte be elsőnek.

    A vége a tegnapi eredmény hirdetés volt! Nyert a BuBi! De sajnos nem az én bubim:(

    A képen látva a fődíj különleges bringát , amit egy közgazdász pasi kapott , háááááááttttt:heureka:

    Viszont a lényeg, hogy ilyen közel ahhoz , hogy nyerjek még soha nem álltam!:bang:
    Szegecs kedveli ezt.
  8. Tudjátok én vagyok a -vámpír itt a klubban és nem "benzinvámpír", hanem igazi! ( a mínusz jelzés arra utal, hogy nem veszek, hanem adok, és most remélem megfelelő hemoglobó számot is fel tudok mutatni)
    Tehát újabb motoros véradás Nyírbátorban.
    <img src="http://club.csajokamotoron.hu/galeria/displayimage.php?imageid=71125" alt="Veradas" />

    http://www.keletimotorosok.hu/
    Szegecs kedveli ezt.
  9. A múlt szombaton annak emlékére, hogy 120 éves a Markó utcai Mentőpalota, egy rendezvényt szerveztek a mentős kollégák. Apósom 35 évet húzott le náluk, a férjem is már túl van 5 össze-vissza éven.
    A lényeg, hogy elmentünk erre a "bulira".
    Első körben a kislányomat választották ki sebesültnek egy motoros baleseti bemutatóhoz. Tudom, hogy ez kicsit ijesztőnek hangzik és látványnak sem a legjobb, de sajnos az élet bizonyítja, hogy nagyon valós helyzetek ezek. Végül az egyik mentős srác kisfia lett a sérült, de olyan fegyelmezetten csinálta végig a bemutatót, mint egy profi színész.
    Az első szituáció egy 50-es években játszódó motoros baleset volt. Öreg Simson borult fel a kereszteződésben. Egy Dodge mentő, korhű ruhákban és felszereléssel ellátott mentősök látták el a sérültet. A második helyzet szintén motor borult egy 76-ban koncertről hazafelé tartó fiatalokkal. Itt Mercedes mentőautó érkezett, szintén eredeti mentőegységgel.
    A harmadik eset napjainkban történt, a motor elsodort egy gyalogátkelőn haladó gyereket, a motor is borult. Rohamkocsi és speciális gyermek mentő érkezett. Nagyon látványos, hihetetlen gyors, szakszerű ellátásban részesítették a művérrel és mű nyilttöréssel leamortizált sérülteket.
    Innen is külön elismerés és nagy tisztelet a mentősöknek, akik ahogyan a megnyitóban a köztársasági elnök is fogalmazott névtelen hősökként mentik az úton bajba jutottakat.
    Természetesen én a mentő motorokat "nyálaztam" végig. Nagyon kedves volt a motoros doki bácsi is, aki készségesen ültette fel a kis lurkókat a nagy MentőHarley-ra.
    Volt rajz verseny a gyerekeknek, persze mi is rajzoltunk versenyen kívül. Lehetett újraéleszteni ambubabát. Meg lehetett nézni a mentő múzeumot és az irányító központot is.
    A kislányom rárabolt a szóvivőre, aki megígérte neki, hogy legközelebb integet Esztinek a Híradóból.;)
    Mindent egybe vetve kellemes napot töltöttünk a Markó utcában!

    Mégegyszer Mentős Fiúk és Lányok hajrá! Nagyon fontos a munkátok!

    Néhány képet biggyesztek fel a galériába. A Videa.hu-n is fel van töltve minden kisfilm a "120 éves a mentőpalota" címen.
    Szegecs kedveli ezt.
  10. Ez egy nagyon rövid blog lesz!

    Hétvégén megrendezték a szokásos Motoros Véradó Napot Nyíregyházán a Múzeumfaluban.

    Előtte egy veterán kiállítás apropóján verődtek össze a város központban a kétkerekű szerelmesek.

    Két kedves szálló vendégem volt a CSAM klubból.:csam:

    Innen is újra köszönet a résztvételért!

    Ők adtak vért , én sajna az idén híján találtattam hemoglobin ügyben. (vagy az előző nap elfogyasztott pálinka burkolta be a sejtjeimet)

    Volt hastáncos bemutató valamint Trabarna szórakoztatta a nagyérdeműt! A bográcsos babgulyást itthon ettük meg. (az enyém állítólag finomabbra sikerült)

    (még küzdök a kép feltöltéssel, de meg lesz az is)

    [​IMG]
    Szegecs kedveli ezt.
  11. Április 18. Vasárnap motoros véradás a Honda márkakereskedő Szász Károly rendezésével.
    Helyszín: Nyíregyháza , Sóstói Múzeumfalu Tölgyes u. 1
    Észak- Tiszántúli hagyományos építkezés, és jellemző kultúrnövényei láthatók a helyszínen.

    Programok: a motoros egészségügyi állapotfelmérése
    a jó állapotú egyén adhat vért a Vöröskereszt segítségével
    motoros gyomor jó állapotához hozzájárulnak egy kis ebéddel, amely paprikás krumpli, és vagy babgulyás idézi elő.

    Az iménti rendezvény 10h-tól látogatható amire kb. 600 motorost várnak.

    Én tavaly résztvettem ezen a programon, ami immár hagyományosnak mondható.
    Nagyon jó hangulatú volt és kb. 350 csomag vért sikerült gyűjteni. (én is adtam)

    Motorosok érkeznek az ország különböző pontjairól.

    Nálam megszállhattok, ha több napra érkeztek! Szívesen látok Mindenkit!
    Szegecs kedveli ezt.
  12. Augusztus 10-én forgatta az Irigy Hónaljmirigy a legújabb vidám történetét. Kértek hozzá motoros statisztákat, fiúkat és lányokat egyaránt.

    Kihasználva a lehetőséget, hogy belülről figyelhetek végig egy forgatási napot valamint találkozhatok a mirigyes fiúkkal - útra keltem.
    Időben odaértem a csárda elé, ahol már reggel óta folyt a munka.

    A stábtagok és a szereplők is nagyon közvetlenek voltak. Úgy fogadtak a fiúk, mintha régóta ismernénk egymást. Fényképezhettem is, közben az Echo TV riportot készített a motorok apropóján.

    Miután egyszem motoroslányként voltam jelen, sokan érdeklődtek a CSAM Klubról.
    A forgatási szünetekben kötetlen beszélgetés folyt, ami nagyrészt a mirigyes fiúk sztorizgatásaiból állt. Hihetetlen sokat nevettünk , a civil életben is eszméletlenül "gyagyásak" a srácok. Egy-két kivétellel motoroznak valamennyien.

    A jelenetek felvétele sem zajlott eseménytelenül. Egyszer Győző babettája "halt meg", így kénytelen volt néhány km-t tekerni. Azután a felvételt készítő autó kereke szökött meg, féltengellyel együtt.

    Az este közeledtével átgurultunk egy új helyszínre, itt készült a csoportkép is. A kép sajnos résztvevő hiányos, mert többen hazamentek.

    Én is gond nélkül értem haza 1/2 10-re. Az autópályán sötétben már kicsit unalmas volt és az ülőgumóim is elcsigázottak voltak.
    Mindent egybevéve viszont klassz élmény volt az egész nap.

    Az Irigy Hónaljmirigy honlapja
    Szegecs kedveli ezt.
  13. Bevallom őszintén ennek a blognak semmi köze a motorokhoz, csak úgy első felindultságomból írom.

    Történt a mai nap, hogy a harmadikos (10 éves) fiam a tesiórán elesett és alátörte a hüvelyk ujját. Más nem lévén a közelben megbízták a gondnok bácsit vigye be Attilát a balesetire megnézetni a kezét. A rendelő intézetben közölték a jó emberrel várnia kell, mert ugye nem vehetnek előre soron kívül senkit, aki nem mentővel érkezik. Tehát mit volt mit tenni megmondta a gyerkőckémnek, üljön a folyosón és ha szólítják, akkor menjen be és mondja el a dokinak, hogy mi történt. Mivel neki pedig van egyéb elfoglaltsága is, minthogy itt üldögéljen otthagyta a rendelőben, meghagyva ha végzett csörögjön oda a suliba és ő visszajön érte.
    Atesz amint hallotta a nevét, bement a dokihoz elmondta mi történt, itt röntgenezték majd átküldték egy másik szobába a papírjaiért, majd a gipszelőbe.
    A történet része, hogy a férjem betegszállító kollegáját észrevette a gyerekem a folyosón és megszólította. Együtt hívták fel a párom, hogy amint tud menjen ő is oda. Dialyzises betegeket picit hanyagolva elrohant a férjem megnézni és rendezni a gyerek sorát.
    Jó másfél óra elteltével hívtam fel az iskolát, hogy legyenek kedvesek elszekerezni a gyerekemért, mert készen van a kezelése.

    Ami miatt felháborodtam, de nagyon:
    -az iskola több pontján le van adni mindkét szülő valamennyi telefonszáma
    (miután minket nem hívtak, délután lett volna csodálkozás a részemről, hogy én reggel nem ilyen állapotban raktam le suliban a gyerekem!!!)
    -ha véletlenül nem kórincál a kolléga a rendelőintézet folyosóján , akkor még mindig nem vagyunk informálva
    -biztosan elfogult vagyok a gyerekekkel kapcsolatban, de nem gondolom, hogy egy sérült, rémült 10 éves gyerek pöpöcül elboldogul a mai egészségügyi káoszban egyedül

    Javasolni fogom szülői értekezleten, ha már ennyire figyelnek a gyerekek önállóságra való nevelésére, lehetne technika óra keretein belül oktatni a-hogyan gipszeld magad, -újraélesztés önállóan, -vakbél műtét tükörből fogásokat.

    Az is lehet, hogy túl érzékenyen reagáltam le az eseményeket???
    Szegecs kedveli ezt.
  14. VW Bogár-találkozó Gyomaendrőrön<o></o>
    <o></o>
    Igaz nem motoros témában írom ezt a blogot, de elnézve a Bogár tulajokat, ha lehet még hangyásabbak, mint a motorosok. <o></o>
    Tömören ,röviden, távol tartva magam attól, hogy untassalak Titeket szeretném megcsillantani újságírói vénámat:<o></o>
    2008. augusztus 2-án a gyomaendrődi strandon Bogártalálkozót rendeztek.<o></o>
    [FONT=&quot]Képek itt:<o></o>[/FONT]
    Szegecs kedveli ezt.