Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Muszáj beszélnem erről, még mindig a hatása alatt vagyok.

    Szeged belvárosban araszolunk a dugóban, 20-30 km/h.

    Előttem befékez az autós. Nosza, akkor én is fékezek ... mire belekezdtem a fékezésbe beleértem egy nyákos, csúszós sárba, amit az Árkád építkezésről hoztak fel a teherautók a körútra.

    Szabályosan korcsolyáztam jobba, balra.

    3-4 másodperc alatt rengeteg dolog átsuhan az ember agyán. Maga a fék kezelés, hova a lábam, mikor és hogyan egyáltalán nem a tudatos részem feladata volt.

    Jobban is megoldhattam volna, de végül is nem estem el, pedig már azt is láttam lelki szemeim előtt leperegni, hogy becsúszok szépen a mellettem lévő autós alá.

    Nos, ha szeretnék belőle tanulni, akkor:

    - ebben a helyzetben nem volt jó húzás az erősebb hátsó fék, mert a hátsó kerék kezdett el kimenni jobbra.

    - akkor az első fékre is jobban nyomtam, erre az első kerék kezdett el balra kimenni.

    Végül is 20-30 angyal megtámasztott két oldalról és sikerült függőlegesben tartani a mocit. Beraktam egyesbe és tovább.

    Autósok megnyugodtak, nem karcoltam senkit sem, a sárhordó teherautós remélem látta az egészet, a másik motoros pedig a szemközti sávban valószínűleg óvatosabban folytatta az útját. Vagy röhögött :muhaha:
  2. Első tapasztalatszerzések:

    vasárnap késő délután Szeged, ácsingózás a piros lámpánál. Begurul mellém a másik sávba egy audis. Nem vagyok versenyző tipus, főként nem kezdő motorosként, de jól indultam, mert tudtam, hogy mikor lesz zöld a lámpa és motorral egyébként is gyorsabb az indulás.

    Audis gyorsan beért, a következő lámpa ismét piros (ebben a történetben nem lesz zöldhullám) most én csorgok be az audis mellé. Némi feszültség balról, még gondoltam is, hogy nem indulok gyorsan had induljon most ő először.

    Nos, megint én indultam jobban a fenti okok miatt ..

    Audis teljes gázzal lehagy megint, s ismét megáll a piros lámpánál. Én is beállok ismét, de most már készenlétben várok, hamár verseny, legyen verseny. Jól indultam, de betoji vagyok, nem fogok 5-6 ezres fordulatszámmal menni egy köcsög miatt, így aztán lehagyott a kocsi villámgyorsan ... már látom, hogy sárgul a következő lámpa, akkor már nevettem magamban, az ideg meg fogja enni ezt a hülyét, ha megint becsorgok mellé. (Engem nem lehet motorban lealázni, mert nem vagyok hiú.)

    Nem hiszitek el, hogy mit csinált!?

    Nem állt meg, hanem áthajtott a piroson!

    Milyen kár, hogy nem volt egy rendőr a közelben.