Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Eljött végre a várva várt nap! Már péntek éjjel alig tudtam aludni, szombat hajnali hatkor elkezdtem készülődni.

    Felmentem nagybátyámhoz, átnéztük a motort, minden rendben,...irány Nyirád!!!
    11 körül el is indultam, minden rendben volt, tankolás megvolt, gondoltam ezek után minden simán megy. Tévedtem. Életem első motorostalálkozója, első útja, és a pech.

    Halimba és Nyirád között hatalmas durranás és megállt a motor. :-( Egyedül voltam. Félreálltam, bukósisakot levéve reménykedtem, hogy majd valaki megáll. Megállt. Két motoros. Segítettek. Átnézték a motort, nem értették, mi lehet vele, minden rendben volt. Betoltak, elindultam. Végre odaérkeztem Nyirádra. Beálltam a motoros felvonulás majdnem végére, hogy ha útközben bármi baj merül fel, ne tartsam fel a sort.

    Történt. Egy utcányira jutottam, ahol megint két motoros férfi ajánlotta fel segítségét. A gyújtókábellel volt probléma. megcsinálták, cserébe gondoltam meghívom őket egy sörre (bár én nem iszok alkoholt). Nem fogadták el, mondván: "Ne felejtsd el, bárhol és bármikor bajba jutsz, a motorosok összetartanak..." ! Ennyi, ehhez nincs mit hozzáfűzni,

    Mivel a motoros felvonulás véget ért, mire én bebattyogtam a táborba, gondoltam, mégis megyek egy tiszteletkört. Semmi probléma nem volt, motorozgattam egész nap. Olyan jó érzés volt, hogy mindenki az ÉN kicsit feltuningolt, felzászlózott, plexizett MZ ETZ 250-mel fényképezkedett..... Nagyon jó érzés volt...... Este elhívott egy srác túrázni,mondom oké, menjünk. És itt kezdődött a következő attrakció.

    Kész vége. Se berúgásra, se betolásra, semmire nem indult. Elszállt a trafó. na jó, mondom feladom. DEHOGY ADOM!!!! Lestoppoltam egy yamaha r1-es srácot, és nagyon szépen megkértem repítsen haza (tényleg repültünk!) :) , szívesen segített, persze ő sem fogadott el semmit. Ezután este 9kor trafócsere, gyertya csere, és szikramegszakító kondenzátor csere. Persze, ehhez megint férfiak segítségét "kellett" igénybe venni. elkezdtem szétszedni a motort, de abban a pillanatban ott termettek, hogy nem nézik, ahogy egy 22éves fiatal csajszi motort szerel! :)

    És sikerült. Itt már meg sem kérdeztem, hogy mivel tartozom, hanem egyből mindegyiknek hoztam sört. Addigra megtudtam, hogy melyikük vezet ma még. és neki természetesen alkoholmenteset vittem.

    Tehát ITT is köszönöm a két zalaszentgróti úriembernek, a szőnyi úriembernek, a veszprémi úriembernek, és az összes motorosnak, aki csak egy-két jó szóval dicsért engem vagy a motoromat:)

    Találkozunk a legközelebbi motorosfesztiválon , Puszi Nektek !!!
    Szegecs kedveli ezt.
  2. :-)

    Na véééééééégre.... Fel kellett menni az NKH-hoz a vizsgaigazoló lapért, most feladom a csekket, és holnap irány a Herendi okmányiroda.

    Azért az, mert ott a leggyorsabb az ügyintézés. Egyik haveromnak 4 nap alatt kiküldték:)

    Az lenne a legjobb, és akkor a Csigatúrára tudnék Veletek menni. Most vitte szervízbe nagybátyám a motort, mert a töltésvisszajelzője folyamatosan világít. (pedig ő ezermester, mégsem tudja mi a baj, már az összes kontaktot átnézte)

    Remélem sikerül megcsinálni.....:)

    Majd még jelentkezem,,....Puszi mindenkinek
    Szegecs kedveli ezt.
  3. Nagy álmom vált valóra ma! Véééééééégre túl vagyok a vizsgákon, és sikerült megszereznem az A kategóriás jogsit. (bár még kb. két hét mire kiküldik) Nem indult könnyen a pályafutásom.

    13 éves koromban kezdtem motorozgatni nagybátyám Simsonján. Már akkor voltak komoly eséseim, de beleszerettem a motorba. Aztán volt egy komolyabb esés, amikor a motor rám dőlt és végigégette a kipufogó a lábam. A sebhelyeket a mai napig viselem, de nagybátyám nem hagyta annyiban a dolgot, amíg vissza nem ültem a motorra.

    Alig vártam, hogy betöltsem a 21,5. életévemet és elkezdhessen, sajnos pénz és idő hiányában csak most májusban tudtam elkezdeni. A + B kategóriát egyszerre csinálom.

    Most 22 éves vagyok, senki nem segített a JOGOSÍTVÁNYOM megszerzésében, fuvarszervezőként dolgozom, és próbálom félrerakosgatni a kis pénzemet, hogy valóra válthassam az álmom. Minden vizsgám elsőre sikerült, pedig nagyon nagyon sokat bénáztam, de az oktatónak hála, sikerült :D!!! Ez életem legszebb napja! Nagybátyámnak van egy MZ ETZ 250-ese , azt mondta, bármikor kölcsönadja, de a télen veszek egy Yamahát. Már alig várom azt is.

    Nagyon fogok vigyázni magamra, és másokra is , mert már az oktatás alatt is nagyon sokszor életveszélybe kerültem az autósok miatt, mert nem figyeltek kellőképpen rám. :(

    A következő motoros találkozókon aktívan részt veszek, és a leghívebb tagja leszek a CSAM-nak!!!
    JA, és a vizsgán CSAM-os póló volt rajtam, meg is jegyezte a vizsgabiztos, hogy látja a póló már megvan :)

    Matricám is van kettő, mindegyik a "kis" Yamahámat fogja dísziteni :D
    Szegecs kedveli ezt.